Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Eu sunt adepta unei societati bazate pe legi si nu pe orice precepte religioase ori superstitioase. Nu am spus ca nu mai sunt valabile cele zece porunci, doar ca ele au incetat a fi legi.
Cele zece porunci au incetat sa fie legi ? Sunteti jurist si , cu respect , as fi asteptat mult mai mult de la Dvs .Ori nu cunosteti textul celor zece porunci ,ori...Pentru ca toate interdictiile cuprinse in porunci sunt cuprinse in legislatia timpurilor "moderne". Nu doresc sa precizez atricolele , din legea penala de exemplu , dar nu stiu pe ce temei s-ar putea sustine cu concludenta , ca a incetat sa mai fie lege incriminarea si pedepsirea aspra a omorului, a furtului, a marturiei mincinoase , a adulterului , a excrocariei . Acum se incearca di nou dezincriminarea/liberalizarea prostitutiei , dar acest fapt doar probeaza declinarea eticii eterne, de ce nu, tocmai egalitatea femeii cu barbatul .
Eu sunt adepta unei societati bazate pe legi si nu pe orice precepte religioase ori superstitioase. Nu am spus ca nu mai sunt valabile cele zece porunci, doar ca ele au incetat a fi legi.
Pentru aceasta discutam aici destre ideea de a legaliza prostitutia si drogurile nu nu de a le introduce in biblie...
Am vazut ca se acutizeaza in media discutiile despre plantele etnobotanice, despre riscurile lor... Iaca un efect pozitiv al acestei initiative proaste de legalizare a drogurilor! Anume constientizarea asupra faptului ca si azi avem o gramada de plante de... fumat, prizat sau ce se mai face cu ele...
Asa incat, macar aici, un efect pozitiv privitor la constientizarea poporului, tot e!