avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
AVLIL a scris:

Tocmai din cauza unei astfel de mentalitati aflate in trecut cred ca e greu sa se legalizeze si prostitutia si altele... nu suntem pregatiti iar legislatia noastra e depasita si ea...
Eu as incrimina penal pe cei care se dedau la astfel de discriminari si se uita ihn cearsafurile oamenilor sa vada sexul celui cu care ei dorm...
Acest gen de voaiorism nu e de condamnat, nu? Ca e spre binele societatii, cica? Adica se indreapta spre a limita cine cu cine sa se iubeasca...
E ok un vibrator, insa nu e ok un alt om ca vecinului nu-i place sexul lui, inaltimea, freza etc.
Da, deci cum spuneam: vreau si prostitutie si droguri usoare, dar nu se poate la noi. Ne depaseste.

@AVLIL, V-as adresa o intrebare simpla: facand abstractie de mecanismul natural al perpetuarii speciei – cum oricum ne confruntam cu suprapopularea – si discutand de normal si anomia la care faceam referire in postul anterior, ce considerati a fi normal ca relatie sexuala umana: heterosexualitatea sau homosexualitatea?
Si daca ati raspuns la aceasta intrabare si cunoasteti fundamentarile teoriilor nature vs. nurture (natura vs. conditionare sociala) si stiti ca nu avem raspuns la intrebarea daca homosexualitatea este determinata genetic sau este conditionata social, credeti ca este in regula ca cei care fac parte din minoritatea homosexuala sa-si manifeste sexualitatea in public in fata copilului Dvs (eu ma gandesc la al meu), oferindu-I un model alternativ la care altminteri nici nu s-ar fi gandit?
Din fericire nu mai suntem pe vremea grecilor antici, cand homosexualitatea era oarecum fortata, un ritual de trecere, deci a devenit – cu cateva exceptii- o manifestare de vointa (in privinta asumarii starii si modului in care intelege individul sa se confrunte cu ea). Nu ma intelegeti gresit. Nu am nimic cu ei atata timp cat nu-si afiseaza nanifestarile sexuale in fata copilului meu. Caci la capatul oricarui studiu stiintific pe aceasta tema, veti gasi invariabil cam aceasta concluzie: “Perhaps there is no one answer, that sexual orientation, whether homosexual or heterosexual; gay, straight, lesbian, or bisexual, all are a cause of a complex interaction between environmental, cognitive, and anatomical factors, shaping the individual at an early age. “

Extrapoland, ajungem la tema topicului si la ideea ca anomia prin revalorizare si acceptarea acestor modele ca fiind“normale” scad presiunea sociala si induc anomia si apoi stereotipia…”contranaturala”.
:tomato:
Oops. :)
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
godspeed, utilizator
AVLIL a scris:

Excede putin subiectului, nu?
Eu nu inteleg ce aveti cu homosexualii, trans etc...
Imi pare un exemplu de mentalitate... sa spunem invechita (nu vreau sa jignesc pe nimeni, nu asta e scopul, e doar o parere, poate fi gresita).
Tocmai din cauza unei astfel de mentalitati aflate in trecut cred ca e greu sa se legalizeze si prostitutia si altele... nu suntem pregatiti iar legislatia noastra e depasita si ea...
Eu as incrimina penal pe cei care se dedau la astfel de discriminari si se uita ihn cearsafurile oamenilor sa vada sexul celui cu care ei dorm...
Acest gen de voaiorism nu e de condamnat, nu? Ca e spre binele societatii, cica? Adica se indreapta spre a limita cine cu cine sa se iubeasca...
E ok un vibrator, insa nu e ok un alt om ca vecinului nu-i place sexul lui, inaltimea, freza etc.
Da, deci cum spuneam: vreau si prostitutie si droguri usoare, dar nu se poate la noi. Ne depaseste.

Ciudate sunt atat toleranta noastra cat si intoleranta noastra fata de homosexualitate, prostitutie sau droguri.
Haideti sa vedem daca ceea ce-l defineste pe Oscar Wilde este uimitoare sa inteligenta sau faptul ca facea sex cu George (de fapt cred ca-l chema Alfred);
Homosexualitatea e unul din modurile de a fi ultimul din linia ta, dupa mii de generatii e un mod de a inchide linia. E ciudat sa inchizi ceea ce mii de generatii inaintea ta au incercat sa deschida.
Prostitutia e un mod prin care oamenii cu ceva bani exploateaza oamenii fara bani dar si un fel de a tine ocupati oameni care oricum par ca nu vor sa faca altceva.
Fara unele substante psihoactive n-am fi avut o multime opere care nu sunt numai interesante ci, de-a dreptul fundamentale pentru intelegerea omului. Drogurile ne distrug o multime de tineri in fiecare an.
@ Avlil - problema nu e ca chestiunea prostitutiei si a drogurilor usoare ne depaseste (fara sa semnalizeze) ci cum o depasim noi pe ea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
u.b.i.k. a scris:

Ciudate sunt atat toleranta noastra cat si intoleranta noastra fata de homosexualitate, prostitutie sau droguri.
Haideti sa vedem daca ceea ce-l defineste pe Oscar Wilde este uimitoare sa inteligenta sau faptul ca facea sex cu George (de fapt cred ca-l chema Alfred);
Homosexualitatea e unul din modurile de a fi ultimul din linia ta, dupa mii de generatii e un mod de a inchide linia. E ciudat sa inchizi ceea ce mii de generatii inaintea ta au incercat sa deschida.
Prostitutia e un mod prin care oamenii cu ceva bani exploateaza oamenii fara bani dar si un fel de a tine ocupati oameni care oricum par ca nu vor sa faca altceva.
Fara unele substante psihoactive n-am fi avut o multime opere care nu sunt numai interesante ci, de-a dreptul fundamentale pentru intelegerea omului. Drogurile ne distrug o multime de tineri in fiecare an.
@ Avlil - problema nu e ca chestiunea prostitutiei si a drogurilor usoare ne depaseste (fara sa semnalizeze) ci cum o depasim noi pe ea.

Oscar Wilde… Fiul lui, Vyvyan Holland (numele pe care a fost fortat sa-l ia dupa ce tatal, pe care il idolatriza, a cazut in disgratie), pare-se ca I-a mostenit talentul, iar celalalt fiu – Cyril – daca n-ar fi fost ucis in razboi, s-ar putea sa fi avut aceleasi veleitati, pe care nu a reusit sa le dovedeasca. Chiar si nepotul dupa Vyvyan este scriitor.The point is… Wilde a inteles ca, metaforic vorbind, “prostitutia trebuie pastrata in afara zidurilor urbei”; a avut totusi o familie heterosexuala (eram totusi in toiul puritanismului englez, apropo de presiunea sociala) iar cand si-a dat seama ca Alfred ii permitea apropierea intima doar de dragul perpetuarii legaturii intelectuale dintre ei, a intrerupt acest mod de interactiune, realizand ca l-a sedus pe tanarul student.Cu alte cuvinte, va exista mereu o modalitate pentru…initiati sa-si traiasca mofturile, dar aceasta nu inseamna ca ceea ce-I permis Cezarului… Da libertate neinitiatului si el/ea o va interpreta drept libertinism.Sunt 5000 de ani decand s-au pastrat doar cateva principii ce tin de “common sense”. De ce am dori acum sa cedam la presiunile unor grupuri de interese care isi doresc sa instaleze anomia si sa ne manipuleze cu facilitate ?Si inchei cu un citat de Wilde: “There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.”:magic:
Da, u.b.i.k., ai dreptate, problema e cum trecem. Ei bine, comunicarea, cunoasterea, intelegerea si alternativa de idei e un mod... de a ne autoeduca acolo unde legile educatiei Andronescu nu fac fata...
Adica noi toti, aici, facem si ne facem educatie. Facem toleranta si intoleranta, digestie si indigestie...
Eu de asta intru pe forum, cel putin.

Godspeed, as fi raspuns bucuroasa intrebarilor dv., insa din nefericire am intrezarit parca o retorica a lor si un raspuns anume asteptat...
Imi plac oamenii care ma intreaba, insa e o diferenta intre a intreba si a ma intreba.

Cat despre copilul meu, ce sa spun, nu l-as scoate la manifestari de intolerabilitate, asta e clar. Asa cum faceau naturalii parinti heterosexuali acum ceva timp prin capitala noastra europeana...
Eu le-as fi trimis asistenta copilului pe cap acelor parinti care au facut asa ceva.
Si daca fiica mea se uita la crime sau filme dure, daca vede homosexuali sau prostituate, asta e viata! Nu vreau un copil desprins de realitate. Daca nu va vedea, ii voi spune eu ca exista.
NU vreau un copil incult, vreau sa stie, sa cunoasca, sa se informeze.
Da, as vrea ca un copil al meu, de orice sex ar fi el, sa fie fericit. Si ca sa gaseasca fericirea (sexuala, intelectuala, sociala, sufleteasca...) ii voi recomanda sa experimenteze si sa incerce si sa fie deschis cator mai multe varietati...

Eu nu stiu cat de ocrotitoare a dreptului meu ori a copilului meu voi fi, stiu ca imi doresc enorm sa fiu libera. Si daca as fi lesbiana, nu mi-as dori nici sa ma ascund, nici sa nu am prieteni, nici sa fiu legata, atata timp cat este o manifestare personala, intima, care nu limiteaza in vreun fel libertatea celui de langa mine. Adica atata timp cat eu nu spun cuiva cu cine sa se culce, de ce mi-ar spune ei mie? :sorry: Cu ce autoritate?
Ca asa se face din cele mai vechi timpuri? Si osanale catre zei se aduc tot de-atunci, si nu ma vad umbland cu jertfe pe ruguri... Si pedepse crude s-au aplicat din cele mai vechi timpuri, si nu vad justitia de azi pedepsind fara temei... asa nu ma vad nici pe mine judecad.

Cred ca mi-ar fi dificil sa-mi vad baiatul sarutand cu pasiune, de CRaciun, sub vasc, vreun alt barbat. Dar sper ca am intelepciunea sa il accept. Fericit numai sa fie! As fi oare o mama mai fericita cu o nora care nu-mi place? =D>
Drama mea e drama mea, viata lui nu-mi apartine insa.
Si daca fiul meu nu va vedea homosexuali nu inseamna ca nu ar putea deveni unul.
Dar daca fiul meu ma va vedea intoleranta, fie el homosexual sau heterosexual, sunt sanse mici sa avem o relatie buna. Tolerabilitatea mea il va face sa simta ca are o mama care il iubeste si accepta asa cum e el.
Sper din toata inima ca copilul meu sa nu-si traiasca viata asa cum i-am desenat-o eu in inchipuire, ci sa aiba propria viziune, propriile pasiuni...
Si daca va alege sa fie gigolo sau artist de strada, cine sunt eu sa-i spun ce e mai bine? Cine sunt eu sa-i arat altui om ce il face pe el mai fericit?

Stiu ca pare din alta lume, stiu ca nu sunt idei de acceptat cu usurinta cu care le exprim eu, stiu ca vor zbura pietre prin aer... Nu prea pot sa ma transform, azi, din libertina in calugarita. Asa sunt eu, fiecare are ciudatiile lui...
AVLIL a scris:

Da, u.b.i.k., ai dreptate, problema e cum trecem.
Godspeed, as fi raspuns bucuroasa intrebarilor dv., insa din nefericire am intrezarit parca o retorica a lor si un raspuns anume asteptat...
Imi plac oamenii care ma intreaba, insa e o diferenta intre a intreba si a ma intreba.

Nu vreau un copil desprins de realitate. Daca nu va vedea, ii voi spune eu ca exista.
NU vreau un copil incult, vreau sa stie, sa cunoasca, sa se informeze.
(...) cine sunt eu sa-i spun ce e mai bine? Cine sunt eu sa-i arat altui om ce il face pe el mai fericit?
Stiu ca pare din alta lume, stiu ca nu sunt idei de acceptat cu usurinta cu care le exprim eu, stiu ca vor zbura pietre prin aer... Nu prea pot sa ma transform, azi, din libertina in calugarita. Asa sunt eu, fiecare are ciudatiile lui...

@Avlil, intrebarea ramane valabila, oricat de abil ati incerca sa o ocoliti :) Si eu imi doresc un copil informat, si tocmai datorita acestui lucru, la timpul potrivit ii voi vorbi despre aceste lucru. Deocamdata are 8 ani si mai crede in Mos Craciun. Dar este una sa cunoastem teoriile paleoastronautice si alta sa dam nas in nas cu un extraterestru, informati sau neinformati fiind. Este una sa cunoasca fenomenul din auzite, si alta sa vada cupluri gay sarutandu-se/tinandu-se de mana pe strada ...
Si apropo de "cine sunt eu sa-i spun ce este mai bine"? Este cat se poate de simplu - la cat de conservatoare sunt, desi ascult si Scooter, M.Manson sau Ac/DC - sunteti Mama copilului Dvs, Mama careia ii place sa-si vada manzul zburdand in voie pe campii, dar ia hatul in mana cu iubirea si determinarea necesare, daca manzul ar vrea s-o ia prin araturi pentru ca asa a vazut ca fac alti "pui de mustangi".
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
godspeed, utilizator

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)