avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parasire asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parasire asociatie de locatari

Buna ziua! As avea o intrebare, va rog: recent, in urma cu 2 ani, am cumparat un apartament cu programul Prima Casa intr-un bloc din Sighetu Marmatiei. La nivelul blocului exista o asociatie de locatari prin care se achita curentul pe scara si, lunar, administratorul citeste contoarele de apa din fiecare apartament, face chitanta si incaseaza sumele aferente. Dupa aproximativ 3 luni de la cumpararea apartamentului am aflat, cu stupoare, ca nu a fost achitata nicio suma de bani in contul firmei distribuitoare de apa, banii fiind insusiti de catre administrator. A fost putin scandal la aflarea acestei situatii, dar fiind putini proprietari in bloc (si in etate, majoritatea), restul de apartamente fiind ocupate de catre chiriasi fara contract, nu s-a mers mai departe, administratorul angajandu-se ca va achita intrega suma intr-un timp cat mai scurt. Nu s-a intamplat acest lucru, de fapt a continuat sa ceara bani de la fiecare apartament fara a-i achita la societatea de apa. Intr-un final, s-a stabilit ca sa vina o vecina cu dansul, cand citeste contoarele si sa stranga banii dansa, pe care mergea si-i platea personal la societatea de apa ca sa nu ramanem fara aceasta resursa pretioasa. Luna aceasta, persoana s-a simtit jignita de niste remarci ale administratorului si a refuzat sa mai vina sa stranga banii impreuna cu acesta. Avand in vedere faptul ca atunci cand am cumparat apartamentul prin Prima Casa toate cheltuielile de intretinere ale acestuia erau achitate la zi si de atunci incoace am toate chitantele lunare ca am achitat utilitatile, intrebarea mea este daca pot gasi o cale din a ma retrage din aceasta asociatie si a-mi plati singur factura la apa, avand contoare individuale in apartament. Mentionez faptul ca firma de furnizare a apei are incheiat contract cu asociatia. De asemenea, voi plati toate cheltuielile legate de intretinere, lumina, curatenie, etc, fara probleme, chiar daca nu voi mai fi membru. Tot ce doresc este sa ma asigur ca banii platiti de mine pt apa si canal ajung acolo unde trebuie. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2017
bodeacornell, utilizator
Cel mai recent răspuns: RoscaWork , utilizator 21:35, 27 Ianuarie 2020
Din pacate sunt multi proprietari in situatia dv. Conform legii 230/2007 asa cum v-a mentionat si moderatorul toti proprietarii trebuie sa plateasca din cadrul asociatiei, indiferent daca sunt membrii sau nu. Puteti depune plangere si la politie impotriva administratorului. Asociatia nu are cenzor si comitet executiv? Lor revine aceasta obligatie de a verifica daca sunt platite toate facturile catre furnizorii de servicii .
Noi am patit la fel. Administratoarea nu a platit facturile la incalzire, apa, lift etc, cand am aflat era tarziu, se adunase o lipsa de zeci de mii de lei si fiindca administratoarea nu avea nimic pe nume, nu am reusit sa recuperam banii de la ea, astfel noi locatarii trebuia sa platim inca o data serviciile (800 lei/apartament, cu toate ca aveam chitantele ca am platit odata aceasta suma). Poate stiti ce inseamna aceasta suma pentru un pensionar cu pensie mica.
Depuneti plangere la primarie, politie pana nu se aduna o suma prea mare.
nu sunteti singura in aceasta situatie!eu am sesizat asociatia in sedinta din decembrie 2016 iar in scris in primavara lui 2017 ca ploua in apartament!sesizarea mea au refuzat sa o primeasca de la postas -administratia,fond de reparatii ptr izolare nu exista desi administratoarea activeaza la acest bloc de ani buni!efectiv nu se vrea a se face nimic ci mi se ride in fata!am propus sa izolez eu pe bani mei si urmatoarele 2 luni sa mi se restituie bani!nu vor sa accepte nici o varianta!luna aceasta au pus 30 de lei la cheltuieli ptr izolarea acoperisului si sa astept -nu se stie cit pina se vor aduna de la proprietari suma necesara izolari!efectiv nu se doreste a se rezolva situatia!de 2 ani ii cer administratoarei copii dupa situatia contorizarii apei fiindca mi se pune mult de plata-luna trecuta am consumat 1,5 mcubi -la cheltuieli mi s a pus 4,5 cub -si refuza-nu mi s au dat nici la aceasta ora copiile solicitatei!efectiv desi esti proprietar ti se impune sa faci ce vor ei fara sa ai nici o posibilitate legala sa ti administrezi legal proprietatea!efectiv nu se stie cine e presedinte-vicepresedintele nu si da nr de mobil-daca sesizezi in scris iti refuza primirea si tot asa situatia continua in dezavantajul proprietarilor ce se trezesc cu bani luati abuziv si cu probleme stringente nerezolvate!practic ce ne ramine?violenta?

acestea sunt soluti fiti serios!iti pui conducta independenta ptr apa 4 etaje?cine iti da voie sa lucrezi prin apartamentul lui pina la etajul 4?glumiti!ONG?nu ati auzit de CINE NU E CU NOI E IMPOTRIVA NOASTRA care apare mereu in functie de cum bate vintul?

Mesaje conexate
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2017
cyan, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
bodeacornell a scris:

La parintii mei la bloc este exact schema de conducte de la mine: fiecare are un contor si la fircare ii vine factura individual. De asemenea, blocul are un contor si pierderile se impart la toti locatarii, in functie de cate persoane stau in fiecare apartament si nu au nicio asociatie. Am mentionat ca am contoare omologate, sigilate, in fiecare baie si la bucatarie. Ati citit exact penultimul meu raspuns?!


Interesati-va la parintii dv. cum au facut de au contracte individuale fiecare apartament.
Deci au vrut toti proprietarii, ceea ce la dv. nu este cazul.
Apometrele nu sunt contoare pe care furnizorul sa factureze consumul de apa deoarece nu includ in masurarea lor pierderlle de apa.

Cel mai simplu raspuns, daca pe noi nu ne credeti sau considerati ca nu vrem sa va raspundem, desi, daca n-am fi vrut nu ne mai cazneam sa va raspundem si sa ne pierdem timpul pe topicul dv., deci cel mai la obiect raspuns il aflati la furnizor.
Daca va vrea va va face contract, daca nu, nu va va face.
ciolpi a scris:

Daca aveti vecini proprietari, ce si-au închiriat apartamentele si nu vin la sedintele Asociatiei, dar acestia nu sunt membrii ai acesteia, atunci practic nu conteaza daca acestia lipsesc.
Orice ședință a Asociației se ține dacă s-a întrunit cvorumul (50%+1), dacă nu, aceasta este reprogramată (reconvocată) în termen de 10 zile și se ține cu membrii prezenți ai Asociației, indiferent câți sunt.
Asta e calea pentru a-l schimba pe administratorul-bandit.

Deja prea mulți dintre dvs. ocolesc obligațiile acelui articol 14, alin.5 din H.G. 1588/2007, care spune clar în ce condiții se pot adopta hotărâri într-o Adunare Generală:
„La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației au fost convocați, HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE (...). Dovezi ale convocării și reconvocării le constituie afișul de la Avizier și Tabelul Nominal Convocator cu semnături.
Întrucât art. 14, alin. 5 din H.G. nr. 1588/2007 prevede expres că reconvocarea e dovedită cu afișul de la Avizier și cu Tabelul Nominal Convocator cu semnături, orice judecător va constata că nu este suficient ca reconvocarea să se realizeze doar prin afișare la Avizier ori doar prin semnarea Tabelului Nominal Convocator, ci prin ambele modalități.
Ciolpi - La momentul acesta 2020, mai exista vreo diferenta dintre asociaria de proprietari si asoaciatia de locatari . Daca da - care este? Dupa ce legi functioneaza fiecare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)