Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Luciana Matei wrote:
Alexandru Boroi este pe drept penal ,Gabriel Boroi este pe drept civil.La un moment dat intrase un amic de-al meu care sustinea sus si tare ca Boroi este penalist si ca,exista o mica eroare intr-un mesaj anterior....asa ca,fac precizarea acum......Ebine sa dam informatiile complete pentru a nu exista nelamuriri....Eu am dat admiterea in septembrie,si am invatat dupa urmatorii autori:
Multumim pentru precizare, este f. bine venita, chiar ma intrebase un coleg daca Boroi e si pe civil si pe penal,sieu tot ii spuneam ca sunt 2 , unul e Alexandru si unul este Gabriel, iar el o tinea pe a lui,ca este unul si acelasi.X-(
Felicitari pt reusita si "succesuri" in cariera!=D>
Luciana Macovei a scris:
DA,hai sa lamurim impreuna si acest aspect pe care "Luciana" il sustine(sa cititi postarile ) ! Ceea ce tu sustii nu are argumente! (parerea mea) Si ca sa demonstrez am sa citez 2 art. din L.51/95 ca sa nu mai spun ca UNBR a anuntat pana acum doar data de 4.11.2009 ex. de definitivat! hai sa fac un copy-paste: "(2) Dobândeste calitatea de avocat definitiv cel înscris în profesie în conditiile
diana.m. a scris:
quiras a scris:
Da ,vad ca se tot intreaba daca "ati auzit sau nu " despre noul examen de primire in profesie care acum vad ca s-a mutat in perioada februarie. Sunt doua posibilitati: (l) este adevarat ; (ll) nu este adevarat . Acum ca sa fim siguri de varianta corecta privim un pic in Legea 51/1995 si la : art. 16. (1) Primirea în profesie se obtine numai pe baza unui examen la
nivel national organizat de U.N.B.R, potrivit prezentei legi si Statutului profesiei de
avocat. Asta inseamna ca vom cereceta si statutul profesiei care la art.33 alin.2 zice :
(2)Examenul de primire în profesie se organizeaza de consiliul baroului, în mod obligatoriu în fiecare an, in ultimul semestru
al anului, la o data unica pentru toate barourile, cu consultarea Baroului Bucuresti. Data examenului va fi anuntata într-un ziar
de mare tiraj cu cel putin 60 de zile înainte. Care ar fi varianta corecta in opinia Dvs. ? Daca am gresit rog sa fiu corectat,va multumesc!
=D>=D>=D>
Legat de aspectul acesta,examenul din februarie este examen de definitivat in profesia de avocat pentru acele categorii de persoane care au vechimea prevazuta de lege in profesii juridice.Eu am informatia de la fostul meu sef care este consilier juridic de 12 ani si se pregateste pentru examenul din februarie pentru a intra ca si avocat definitiv...Acum.....numai cei de la Bucuresti au toate informatiile de care avem nevoie cu privire la subiectul in cauza....[
art. 16 alin. (2), daca a fost definitivat în functia juridica pe care a exercitat-o înainte de
primirea în avocatura.
(3) Dobândeste calitatea de avocat definitiv cel care a fost înscris în profesie în
conditiile art. 16 alin. (2), daca a promovat examen de definitivare în functia juridica
pe care a exercitat-o anterior. Cei care nu îndeplinesc conditiile de vechime în
profesiile anterioare vor fi obligati sa sustina examenul de definitivare în avocatura." Este vb. de art 19 din 51/95asa cum ati recunoscut ! CE INTELEGEM ? 1. daca eu am fost definitivat intr-o functie juridica SI am luat ex. de primire in avocatura PRECUM SI am vechimea necesara ,atunci nu va mai fi nevoie sa dau un ex. de definitivat !!!!!! 2.daca nu am vechimea necesara DAR sunt definitivat intr-o functie juridica SI am luat ex. de primire in av. atunci dau ex. de definitivat (4.11.2009 . hi! ) SI ,3 . chiar daca sunt definitivat intr-o functie juridica si am si vechime DAR nu am luat ex. de primire in avocatura atunci nu am voie sa dau nici un examen de definitivat ! P.S. Banuiesc ca fostul sef a luat ex. de admitere ,caci altfel ,poate sa se pregateasca mult si bine !? Deci,VOI , ce parere aveti ? Dezbateti fratilor ! Daca interpretarea mea este gresita atunci va rog mult corectati-ma ! REVIN si intreb ,credeti ca se organizeaza examen de admitere in profesie exclusiv pentru cei care au deja vechime in profesie ? Hai sa fim seriosi,daca nu au luat ex. in sept. alaturi de ceilalti de ce li se acorda doar lor aceasta sansa ? Mie mi se pare discriminare....stati usor nu sariti la gatul meu ... :D "libertatea de opinie "