Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
cipri31 a scris:
Am si eu cateva intrebari pentru toti cei care au sustinut examenul in 2009 si nu numai...La penal parte speciala, trebuie invatate si sanctiunile?iar la infractiunile calificate cum e de exemplu furtul calificat sau omorul trebuie sa detaliem fiecare imprejurare in care se savarseste infractiunea?...Mie partea asta cu infractiunile mi se pare ca n-o mai termin, prea multe infractiuni, ce-i drept unele seamana intre ele....dar tinand cont ca invat in fiecare zi cate 6 ore cel putin de aproape 1 luna, sper sa nu clachez:) bafta tuturor
Eu la partea speciala invat pe de rost infractiunile din cod si cam atat.La examen o sa ma descurc eu sa dezvolt subiectul.Subiect activ,pasiv,element material,obiect material,latura subiectiva,tentativa...eventual cauze de impunitate si dezbatut putin fiecare element circumstantial acolo unde este cazul, eventual si un exempu.
Va invidiez pe cei care aveti timp sa imvatati. Eu, dupa 10-11 ore la birou, de abia daca mai apuc sa citesc 1 ora...le doresc sa reuseasca tuturor celor care dau examenul prima data si sa nu aiba parte de dezamagirea crunta traita de mine anul trecut. Nu stiu cum au corectat, insa raman la parerea ca vor intra in profesie numai cei care "trebuie sa intre"...