avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Țeapă prin Western Union. Cum e posibil ca banii pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Țeapă prin Western Union. Cum e posibil ca banii pe care mi i-am trimis să fie ridicați de altcineva?

Cum pot recupera banii?

Am vrut sa cumpăr o mașina , am virat 3000 de € prin Western Union cu ridicare in Germania tot de mine! Cum e posibil ca altcineva sa ridice banii fără a avea MTCN ȘI fără un act de identitate? Am cheltuit și 200 euro sa ajung sa ma întâlnesc iar când am ajuns teapa! Am intrat pe sait la Western și am verificat MTCN și banii erau ridicați cu adevărat ! Cum dr e posibil așa ceva? La ce au mai înființat acest model de transfer dacă este așa vulnerabil??
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:21, 8 Octombrie 2018
Imi este f greu de crezut ca in 2018 mai exista asa ceva bineinteles in complicitate cu angajatii Western Union si nimeni nu ia nici o masura. Era cat pe ce sa o patesc si eu cu o teapa de 2000 euro pe o masina din Germania dar vanzatorul era in Suedia, dar inainte am zis sa caut si pe internet detalii, cu toate ca i-am dat toate informatiile ca o sa vin la intalnirea (mi-am luat si bilet autocar) si am banii, spunandu-i ca ii dau extras de cont ca am banii si el tot o tinea pe a lui. Am zis ca numai in Romania se face asa ceva dar nu e asa, si in Germania.
Este incerdibil ca in 2018 se mai face asa ceva si politia nu ia nici un fel de masuri!
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Catalin_Paul, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va inselati, daca scrieti interlocutorului dvs "din Suedia" pe Internet si urmariti IP-ul veti gasi o banda de romani bine organizata (aceeasi pretind ca s-au mutat in Danemarca, Finlanda, etc..., dar masina a ramas cu inmatriculare DE).
Am inteles ca ati cautat masina de ocazie pe cel mai important site german specializat.
Din pacate, nu ati cautat sa intelegeti si sfaturile pe care acest site le pune atat la dispozitia vanzatorilor cinstiti cat si cumparatorilor de aceeas calitate.
O alta banda de romani bine organizati posteaza regulat, in special vinerea inainte de week-end, anunturi de masini de ocazie la pret mult inferior pretului pietei (deci un indicator important de teapa, de ce ar fi nemtii mai prosti, mai putin constienti de valoarea bunului lor?).
Aceasta banda se caracterizeaza prin faptul ca face economie la costurile de telefonie, ei cer invariabil sa fie contactati pe WhatsApp.
In triunghiul Brehmen, Essen, Ems, opereaza o alta banda , de data asta financiarii sunt nemti iar mana de lucru este araba (o sa mai treaca un pic de timp, dar nu mult, pana se va pune mana pe ei).
Nu trebuie nici sa incercati sa mulgeti vaca germana la ambele capete, o data identificat vanzatorul neamt corect nu va astepati sa obtineti un pret cu -800€ sub pretul pietei germane.
Veti negocia cu un neamt, la el acasa, nu la talcioc!
Deci regulile sunt cele germane si DVS trebuie sa va adaptati.

Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fraudă prin western union și posibil furt identitate: cum pot recupera banii pe care i-a ridicat altcineva în locul tatălui meu? sabo ioana sabo ioana Buna ziua, am trimis suma de 2500euro+comision 90euro prin western union catre tatal meu, pentru a fi ridicati din franta. Am facut acest lucru deoarece voiam ... (vezi toată discuția)
Am rugat un prieten să transfere, prin western union, 4500 e în germania de pe numele lui pe numele meu, dar când am ajuns acolo suma era ridicată de altă persoană. ce pot să fac? AndreiDori AndreiDori Cum pot recupera banii depusi pe numele meu? Acum cateva zile am cazut intr-o capcana ...trebuia sa iau o masina...etc. Am rugat un prieten sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)