Am vrut sa cumpăr o mașina , am virat 3000 de € prin Western Union cu ridicare in Germania tot de mine! Cum e posibil ca altcineva sa ridice banii fără a avea MTCN ȘI fără un act de identitate? Am cheltuit și 200 euro sa ajung sa ma întâlnesc iar când am ajuns teapa! Am intrat pe sait la Western și am verificat MTCN și banii erau ridicați cu adevărat ! Cum dr e posibil așa ceva? La ce au mai înființat acest model de transfer dacă este așa vulnerabil??
@demos & @danocs Ati atins ,,esenta" problemei: CORUPTIA! Nu exista infractiune (de contraventii nu mai zic!) care sa nu fie ,,testata" de oamenii din structurile de represiune (politisti, jandarmi, etc, etc)! La cateva mii de euro este loc pt. toti, inclusiv pt. escrocii platiti sa vegheze la protejarea cetatenilor! Se vorbeste ca ar fi eliberate cateva mii de carti de identitate si pasapoarte, nu stiu cum sa le zic, ca nu-s false, sunt eliberate de autoritati, doar titularul e ,,fals", desi el exista, dar cu alt nume si pronume (sarut mana, dna ministru)! @viorel65 O solutie ar sa contactati o firma de detectivi din Germania/Romania care sa va gaseasca escrocul, sau escrocii. Sau raspanditi zvonul ca oferiti un premiu celui/celor care va vor oferi datele reale de identificare ale escrocului/escrocilor. Stiind datele reale, veti avea mai multe variante de a va recupera banii + cheltuielile. Intr-o situatie asemanatoare ( o alfa romeo de vis aflata in Spania si proprietarul ungur aflat in Anglia) m-am oferit sa-i cumpar bilet de avion dus-intors si sa-i rezerv o camera la un hotel decent. Riscam doua-trei sute de euro. N-a mai raspuns. Anuntul l-am luat de pe un site de vanzari auto din Ungaria, deci are balta peste, sunt destui pescari. P.S. Cunosc obligatiile pe care mi le asum cand fac o afirmatie, asa ca cei care ,,perie" postarile sa se abtina!
#Dogele, nu le mai dă speranțe deșarte. Că nu se rezolva nimic.
Ii mai pui sa cheltuie și alți bani cu firme de detectivi.
Faptul că lumea știe o serie de "povesti" nu însemna că poți pedepsi pe un alt individ pe care îl bănuiești de ceva.
Juridic, in orice instanta de pe glob lucrule stau așa: "nu contează ceea ce știi, contează ceea ce poți dovedi!"
De aceea autoritățile nu prea fac mare lucru, asta corelat și cu lenea caracteristica, rezultă situația actuală .
Un caz clasic in SUA. Cum la ei tot timpul sunt cupoane de promotii care se trimit se pare ca tine. Se primeste in plic un cec de 10000$ ca fiind castigul unui concurs si un numar de telefon. Se suna se confirma castigul si i se spune sa mearga la banca ca incaseze CEC-ul si sa isi platesca impozitul aferent acelui venit in cuantum de 20%. Se merge la banca, se verifica CEC-ul si pare valid la prima verificare. Se depune la banca. Totodata se vireaza impozitul de 20% la adresa indicata. Se asteapta. A doua zi vine vestea de la banca ca CEC-ul nu e valid. Se incearca oprirea ridicarii celeor 20% trimisi, dar deja au fost ridicati de la un oficiu din Canada. Au fost inselati sute de americani cu o paguba de milioane si cel care insela era proprietarul unui oficiu de transfer bani si ii ridica personal. L-au arestat si apoi l-au eliberat pana la proces. A disparut definitiv. Deci si in cazul dumneavoastra e garantat implicat cineva din interior care are acces la datele de transfer. Deschideti proces dupa ce treceti prin toate fazele pe la politie.