avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului?

Bună ziua,
În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină legală, fiindcă nu vrea să plece cu el în programul de relaţii, fără mine sau mătuşa.
Copilul acesta a fost evaluat şi a făcut consilieri psihologice chiar şi la experţi psihologi judiciari şi aceştia au constatat anxietatea de despărţire şi au scris că din moment ce tata lipseşte din viaţa copilului, refuzul este normal.
Acum, căutând informaţii despre expertiză, am găsit pe site-ul Tribunalului Bucureşti o decizie prin care expertiza la INML nu este probă într-un proces penal. Rămâne valabil într-un proces civil? Întreb fiindcă nu vreau să nu respect o decizie a instanţei, dar nici nu doresc să tracasez copilul suplimentar, dacă oricum, nu se ia în considerare.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
ăsta a râs de mine, a spus că alienarea este la cei care au trăit viaţă de familie cu părinţii şi se despart, nu la copiii abandonaţi de la naştere.

Asta cam asa este.
Atunci mergeti la expertiza si aratati instantei ca expertiza va ajuta pe dvs nu pe sot si ca copilul nu are nimic nici acum nici acum 3 ani nu a avut.

Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Problema e ca nu doamna ar merge la expertiza, ci copilul! Dar, scuzati-ma, copilul are vreo problema de trebuie sa fie expertizat psihiatric sau a savarsit vreo fapta sau e vreo treaba legata de existenta sau nu a discernamantului? Adica ce cauta copilul la psihiatru?
Sincer, nu ştiu, stimată doamnă. Tata cere asta, în urmă cu 2 procese, tot el a cerut expertiza la "experţi" . Copilul este un copil ca toţi ceilalţi, este invitat la toate petrecerile colegilor, învaţă bine, e sociabil, singura vină a lui este că nu vrea să plece cu tata şi martorii cu care vine odată pe an "la fermă" sau "la hotel", dar discută cu el şi merge cu familia lui, dacă e prezentă o persoană de la domiciliul lui permanent.
proastasatului a scris:

Problema e ca nu doamna ar merge la expertiza, ci copilul! Dar, scuzati-ma, copilul are vreo problema de trebuie sa fie expertizat psihiatric sau a savarsit vreo fapta sau e vreo treaba legata de existenta sau nu a discernamantului? Adica ce cauta copilul la psihiatru?


Nu doamna hotaraste daca copilul are o problema sau nu ca nu e psihiatru. Poate are. Poate nu.
Teama aceasta de expertiza este doar pentru cei ce se stiu cu musca pe caciula.
In plus, pe cine ati dori sa trimita la expertiza? Copilul nu doreste sa plece cu tatal, ar trebui trimis vecinul la expertiza?
In plus, cu mare surprindere constat ca e posibil ca lucrurile sa nu fie asa nerge in cazul doamnei Martonze. Mergeti doamna la expertiza. e posibil sa va ajute. Daca situatia pe care o descrieti aici corespunde realitatii, va duceti fluierand.

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)