haideti sa luam invers, daca prin absurd fostul partener va vine acum la usa si copilul dumneavoastra accepta sa mearga cu el in parc si apoi vedeti ca nu il mai aduce acasa si dupa ce reusiti sa il gasiti, copilul care ani de zile a tipat si a nu a vrut sa iasa din casa de teama tatalui va vede si va injura si va spune ca nu vrea sa va mai vada sau sa locuiasca cu dumneavoastra dupa ce l-ati crescut atata timp, nu vi s-ar parea ciudat?
Nu e nimic ciudat. De ce doi oameni care s-au iubit se despart şi se urăsc, uneori se ajunge la crimă?
Aveti dreptate, numai ca toate se petrec in timp. Asta e factorul care face diferenta intre o derulare nefasta a evenimentelor si o boala psihica. Va dau un exemplu impins la extrem putin acum pentru a intelege, o relatie se deterioreaza in timp. Da, uneori se ajunge la crima insa este crima premeditata in care lucrurile se aduna si il urasti pe celalalt atat de mult incat ajungi si acolo.
Sau, este crima pasionala cand o prinzi cu celalalt si ii impusti de exemplu. Adica ti se intampla un eveniment foarte traumatizant care te face sa actionezi asa.
Acum aplicam ce am scris mai sus la partea cu copilul. Ori nerezidentul isi neglijeaza copilul, il abuzeaza, il face sa se simta prost si multe altele si atunci dispretul copilului creste, iar asta poate fi observat in timp de amandoi parintii si ajunge firesc sa refuze vizita, ori se intampla ceva cumplit la ultima vizita, nerezidentul il loveste sau il jignese rau sau il tunde ( si alte exemple) si atunci copilul vine de acolo vizibil afectat apoi refuza vizita.
Acestea sunt cazurile sa zicem firesti in care un copil refuza sa mai stie de celalalt parinte.
Un copil care vine bucuros de la programul de vizita, care scrie tatalui ca il iubeste, care isi face planuri impreuna cu acesta miercuri si care apoi brusc, vineri, tipa si il injura..... nu e un copil care are o reactie fireasca. Ori e un copil foarte bolnav psihic, ori i s-a intamplat ceva. Reactia lui nu este justificata de nimic din comportamentul tatalui.
Si daca adaugam ce v-am descris faptului ca dupa miercuri mama ii spune tatalui ca daca nu face ceva ca ea nu isi mai vede copilul niciodata, ca poate face asta....... avem zic eu un raspuns clar a ceea ce se intampla acolo, ce i se intampla minorului.
Si da, e vorba de alienare si da, o expertiza ar stabili foarte bine ce se intampla.
V-am spus de mai multe ori si o fac din nou sperand sa ma pricepeti. de multe ori as baga mana in foc ca sunteti un parinte care alieneaza. Apoi citesc si alte lucruri pe care le scrieti si am o mare indoiala cum ca ar fi totusi asa.
Daca ceea ce povestiti este adevarat, in cazul dumneavoastra nu este vorba de alienare si este un abuz ce se intampla.
Insa daca ati avut ghinionul sa aveti un fost partener care sub palaria alienarii va terorizeaza, nu inseamna ca sunt toti asa.