avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului?

Bună ziua,
În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină legală, fiindcă nu vrea să plece cu el în programul de relaţii, fără mine sau mătuşa.
Copilul acesta a fost evaluat şi a făcut consilieri psihologice chiar şi la experţi psihologi judiciari şi aceştia au constatat anxietatea de despărţire şi au scris că din moment ce tata lipseşte din viaţa copilului, refuzul este normal.
Acum, căutând informaţii despre expertiză, am găsit pe site-ul Tribunalului Bucureşti o decizie prin care expertiza la INML nu este probă într-un proces penal. Rămâne valabil într-un proces civil? Întreb fiindcă nu vreau să nu respect o decizie a instanţei, dar nici nu doresc să tracasez copilul suplimentar, dacă oricum, nu se ia în considerare.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aşa cum aţi spus, elianadeea, există şi alienarea părintelui nerezident, adică comportament abuziv al părintelui la care copilul merge la program.
Eu am citit cazul mamei din Prahova. În primul rând, acel copil nu a trăit în familie cu tatăl său, fiind părăsit la vârsta de 4 luni, deci, alienarea parentală nu există, i s-a pus doar eticheta mamei; apoi, multă vreme domnul nu a plătit pensia alimentară, nu l-a interesat binele copilului..
Mai este o ciudăţenie la acel caz: toate hotărârile grele împotriva acelei mame s-au dat la Tribunalul Prahova, care au întors sentinţele de fond; Apoi, toate acuzele beton au fost făcute de 1+2 "experte psiholog judiciar" , despre care doamna Şobolan afirmă că sunt cu diplomele obţinute pe genunchi la învăţământ la distanţă. Ce putem bănui de aici?Că au fost plătite de tată, să scrie ce au scris? Până ieri, "experţii" erau cei mai pricepuţi, azi, medicii şi psihologii de la INML - oare aceştia cum au obţinut diplomele? Îi supune cineva la controlul profesionalismului sau dacă sunt cumetrii cui trebuie, au obţinut post de Bucureşti? Nu acuz, dar există probabilitatea....Că acea mamă a greşit, e evident; pentru un copil care a doua zi când ajunge la tată-său pe care l-a refuzat zâmbeşte mulţumit în noua familie, mama nu merita ce i s-a făcut.

Elianadeea, necazul mare este că pe unii dintre ei nici măcar nu-i interesează copilul, ci să-şi nenorocească fosta parteneră, ca în cazul meu : deschide actiuni după acţiuni, cere consilieri şi când - culmea - îmi exprim acordul, el nu mai vrea! Mama şi copilul trebuie expertizaţi, consiliaţi, să aştepte ca tata să vină la program şi el nu vine.De ce a deschis 6 acţiuni pentru program, ca apoi să nu vină 1 an?
Nu ştiu în ce lege scrie că un copil normal trebuie expertizat la Medicina legală? Oare cei 6-8 specialişti care pun întrebări încrucişate unui copilaş nu-l traumatizează?

Referitor la ultimul aliniat al postării dvs., acum, este o revoltă naţională împotriva unei mame care a speriat copilaşul de 5 ani cu bâta Moşului; oare ce-ar zice naţiunea revoltată când ar vedea executarea silită a programului de relaţii tată-fiu, cu 2 poliţişti, 1 executor, 2 martori, 2 asistenţi de la DGASPC şi tata, în fruntea acestora?Acum mai e cum e, dar în 2013, când a fost la mine, s-a lăsat cu ţipete, urlete ale copilaşului care nu voia să fie luat de toţi aceştia, apoi 3 luni nu a mai ieşit din casă, plângea din senin, se speria se fiecare sunet al telefonului...
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Martonze, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau ce-ar zice natiunea revoltata cand ar vedea monitorizari de 3 luni, si inca 3 luni, si inca 3 luni, in care, din doua in doua saptamani la rand , tatal vine cu asistenti sociali care isi fac doar meseria atunci cand copilul se piteste in spatele lor,al asistentilor si ii cere tatalui sa stea departe de el, infricosat ca iarasi ar putea sa il tarasca pe asfalt sau sa-l smulga cu capul in jos si piciorele in sus. Copilul ii cere tatalui sa stea departe-cel putin la 5 metri de el, sa-i spuna de ce l-a batut , sa nu mai vorbeasca despre alte prostii gen poze din alte vechi vacante ,sa-i explice de ce l-a batut atat de rau, cu ce i-a gresit el, si ca daca el, tata, ar vrea sa se mai vada cu el, sa-si ceara iertare.
Copilul VREA sa-l ierte.
Acei asistenti ii spun copilului ca el TREBUIE sa-si ierte tatal, caci desi a facut ce a facut- treaba deja elucidata de instante si procurori - este un tata care il iubeste IN FELUL SAU, lucru dovedit de FAPTUL CA VINE.
Acei asistenti sociali ii spun apoi tatalui sa nu mai vina cu sotia sa ,care l-a muscat pe copil , caci nu va remedia nimic cu ea de fata, si sa incerce alta abordare, Iar tatal spune, in fata copilului : ''legea imi da dreptul, eu vin la programul de vizitare, iar dvs sunteti obligati sa monitorizati asta, sa dovediti ca copilul nu vrea. Atat. Eu am dreptul ,mi l-a dat legea. "'
Oamenii aceia ii raspund ''Haideti sa remediati relatia la psiholog , doar dvs si minorul. Se vede clar , copilul este infricosat de-a dreptul, asta nu se remediaza in strada. '' iar el raspunde : "'Eu nu merg la nici un psiholog, nu am nici o problema, mama lui are, ea il alieneaza.Eu am dreptul sa monitorizez asta. ""
Iar sotia sa il completeaza , adresandu-mi-se :''esti obligata sa il pui pe copil la usa, doar cu bagajul si sa intri in casa, sa il lasi singur, Asta dupa ce l-ai invatat ca trebuie sa mearga la tatal sau , caci asa a decis instanta .Esti obligata sa-l educi sa ma iubeasca si pe mine, caci eu sunt familia largita a tatalui sau. Si pe fetele mele. Sa inlesnesti relatia baiatului cu noi toti. "'
In timpul acesta, baiatul tremura de frica ei in spatele pantalonilor asistentului social.
Scenele acestea s-au derulat de 3 ori cate 3 luni la rand, din 2 in 2 saptamani, in decurs de 1 an jumatate. Cate doua-trei ore de fiecare data.
Ca urmare a acestor intalniri monitorizate in cadrul programului de vizitare , ultimul psiholog a spus ca minorul poate sa cada din depresie in PATOLOGIC.
Curtea suprema a gasit de cuviinta sa ma puna pe mine sa platesc Statului Roman 1000 Ron pentru ca a alocat timp si oameni sa cerceteze acest caz de violenta.
Nu mai povestesc despre executarile silite........Adevarate desfasurari de forte, misiuni de salvare ale copilului din ""ghearele mamei alienatoare "".
Asta pana cand o instanta din Tribunal a scris negru pe alb -"" nu s-a dovedit ca mama alieneaza minorul "". De parca numai asta ar conta!!!!???
Stiti ca am dus copilul in continuare la psiholog -e adevarat, din 3 in 3 luni, cate o sedinta sporadica, pentru a evalua repercursiunile, pentru a calma himerele, pentru a asigura increderea in sine.??
Fara sa stie tatal- altfel se opunea in virtutea custodiei comune , fara sa plateasca el , fara sa aduc eu in vreo instanta rapoartele - la ce bun ?? Este despre copil, vorba lui Dragos Patraru, nu despre programe de vizitare.
Cunosc foarte bine cazul de la Prahova, stiu si copilul stiu si scoala si tot.Mama si=a abuzat copilul l=a alienat caci razbunarea e mai mare pe tata ca si-a refacut familia si mai are doua fetite.De 8 ani acel copil si-a vazut tatal, e adevarat la usa, alienat cu politia langa el tocmai ca altfel doamna nu vroia sa-l arate decat la usa ...de program de relatii personale...ce sa mai vb.

Doamna, reincredintarea s-a dat foarte tarziu, dupa 7 ani. 7 ani in care copilul a fost alienat si 7 ani in care copilul avea dreptul la doua familii, 4 bunici , doua case, doua concedii de vara si doua de iarna.Mama si mai ales bunica, caci bunica este cauza principala, au crezut ca si-au adjudecat copilul, ca e un bun numai al lor, atentie mare, instantele civile au dat totul impotriva ei dupa ce a fost condamnata penal, odata pe 379 vechiul cod amenda penala 5 mil si acum 1 an puscarie 3 luni cu suspendare.
Cand vezi culpa clara pentru nerespectarea relatiilor pesonale, cand vezi ca e condamnata penal 5 mil lei si apoi 3 luni,la an distanta, acesta femeia a fost salvata de instantele civile.
O sa ziceti cum salvata ca i-au luat copilul? Acum mai rau au si decazuto?
Da au salvat-o. caci daca nu dadeau reincredintarea si decaderea urma sa fie arestata.Oricum va fi arestata, mai dureaza maxim 9 luni.apa trec la penal faptele raman.Ce nu stiti este ca femeia mai are 3 dosare pe rol. din care unul cu trimitere in judecata, si cand deja ai luat pe penal 5 mil ronamenda penala pe vechiul cod, si acum 3 luni de puscarie cu suspendare , iar pedeapa este de la 1-3 luni sau amenda penala,deci femeia si-a luat maxim deja, nu mai ai ce sa primesti in dosarul 3 penal decat tot 3 luni cu suspendare si automat nu exista doua pedepse cu suspendare si va merge la puscarie .....Ce vroiati sa vada copilul cum mama lui pleaca incatusata de acasa?
Abia apoi dupa cele doua pedepse penale doamna a rasam fara copil. reincredintare si apoi decaderea....
Doamna, cand stii ca este deja condamnata penal in doua sentinte definitive, ca mai ai alt penal cu trimitere in judecata, cand din mai ai pierdut reincredintarea fara rept de vizita, sentinta fiind definitiva si stii ca urmeaza sa ramai fara copil, atata ura si inversunare nu am auzit sa ascunzi copilul 7 luni inseamna ca ai probleme grave.Copilul a trebuit sa treaca prin alt soc, s-a tras de el la scoala, la sectia de politie 6 ore,Va spun ca stiu bine, DGASPC ul a spus, doamna incredintarea e la tatadefinitiv , dvs sunteti decazuta din drepturi nu inca definitiv dar executoriu, sa lasam copilul la tata sau sa il luam in plasament in regim de urgenta 5 zile, mai bine il lasam la tata decat sa ducem copilul intr un camin cu 25 copii, mai mari mai mici, abandonat, poate cu probleme de sanatate, paduchi etc, mancare este ca la caminul de copii, e frig , sunt 25 in camera. se poate speria,poate sa -l bata, poate avea o trauma cand se vede intre atatatia copii mai mari mai mici, stiti ce fel de copii sta acolo abandonati, tigni, parasiti cu probleme de comportamnt, cu handicap etc... mai bine la tata decat la camin credeti-ma.....stiti ce a facut ADEVARATA MAMA....?mai bine la camin decat la taicasu........vedeti boala unde duce?

Copilul a stat de vineri pana miercuri la camin singur, intre timp au stat mai multi psihologi cu copilul si cu ambii parinti de vb cu copilul de fata si fara copil si dupa 4 zile copilul a spus decat sa stau aici mai bine merg la tata.
A ajuns la tata, doua surori de 6 si 7 ani....copilul avand 8....camera pregatita , fetele l-au asteptat cu tort cu confeti cu camera lui pregatita, toate conditiile.....ce a facut baiatul de la prahova...a fost salvat , in prima noapte au stat de vb pana la 12, au dormit impreuna si de atunci nu e despartit de surorile lui, a cerut sa i mute patul cu fetele in camera, fac temele impreuna se josca impreuna sunt nedeslipiti..deci.....se vindeca.

A venit DGASPC in fiecare zi la monitorizare, copilul a fost mutat la alta scoala, este foarte bine, este fericit, s-a eliberat si-a dat seama ca tot ce i s-a bagat in cap a fost o minciuna...despre mama ce sa zic a venit de 3 ori sa-l vada si a tria oara a vorbit 3 minute cu ea, si copilul a zis plec sa ma joc cu surorile mele de care mi-au spus numai lucruri rele.....

Vedeti dvs sunt copii care nu sunt dati la program deloc, tocmai pentru ca nu cumva copilul sa-si dea semana ca tatal sau mama nu sunt bau-Bau, ca daca merge cu celalalt parinte o sa fie bine, o sa se joace, o sa aibe acelasi program dar cu celalalt parinte.
Da stiu exista parinti care ii iau la program si ii tin inchisi in camera, nu se ocupa de ei 2-3 zile cat ii au, dar sunt si cazuri in care nu sunt lasati tocmai pentru a nu darama ceea ce i-a fost spus despre celallat parinte.

Si la dvs e clar, daca il poate lua si nu vine dupa el, este clar face toate aceste lucruri dintr-un singur scop, ca sa va faca rau adata , asta dovedeste ca nu s-a despartit de dvs si defapt el nu vrea copilul ci defapt va vrea pe dvs dar cum vrea el.Ambii parinti care refuza relatiile personale ale copilului cu celalalt aprinte au una din cele doua probleme, ori ii este frica ca copilul se va simtii bine si il va pierde, in sensul ca il va pierde psihic si nu-l va mai putea manipula controla si din cauza ca defapt nu s-a despartit de de fostul/a.
Asa este faptele ei o vor duce la mititica....Insa tatal nu este un alienator in acest caz cum este cazul Familiei Calin, fiindca un parinte, nu conteaza tata sau mama, un parinte, dupa ce a luptat 7 ani pentru ca un copil sa fie normal, si l-a vazut numai la usa si prin Mall cate 3 minute in care copilul doar il refuza, domna PS cand 7 ani te incarci cu frustrari te astepti ca tatal sa-i plateasca acum macar cu aceiasi moneda.

Insa nu, acest parinte nu este bolnav, a lasat mama sa vina aproape zilnic la el in casa, a stat cu copilul si cei de la DGASPC ul cate 1-2 ore si copilul, a fost lasata sa vina la noua scoala, desi nu are nici o secunda program de relatii personale.Caci parinti trecuti 7 ani prin traume si frustrari acumulate 7 ani in care nu si-a luat copilul in brate, ar mai fi lasat pe cel care i-a facut asta sa-si vada copilul?
El a dat dovada si dovedeste in continuare ca este om, parinte. si nu un alienator ca si ea.Doar ca asa zisa mama, a preferat in ura ei, si in ultima clipa, am scris mai sus, decat sa lase copilul la tata, mai bine sa stea la camin intre 25 de copii abandonati de varste diferite, in frig fara sa mearga la scoala, cu mancarea care stim ca este acolo, fara tableta fara desene, fara televizor, fara teme fara scolarizate intre stim ce copii sunt acolo abandonati.tigani etc...ce suflet de parinte sa fi...... sa preferi sa duci copilul cu duba politiei la camin, decat sa-l lasi la tata?
NUmai o femeie cu probleme grave poate face o astfel de alegere.Nimeni si nimic nu-mi poate schimba parerea...eu de meserie sunt jurist, dar ca parinte ce sunt , asa ceva nu e de acceptat....
ce a facut mama de la tata ura este de neconceput......
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am lecturat varianta paternă a cazului din Prahova, parcă ar fi o istorie romanţată.Am înţeles că domnul e bun, că în loc de 2 copii, acum are 3, că nenorocita aceia de femeie care l-a crescut singură 8 ani fără aport financiar din partea domnului ( asigurarea condiţiilor materiale pentru creşterea şi educaţia copilului e un moft), nu merită să mai vadă copilul...
Stimată doamnă, eu, ca mamă, nu înţeleg multe lucruri. Dacă acea mamă alienatoare nu-i asigura acoperişul deasupra capului copilului, cum creştea copilul? Nu tot în plasament? Oare un copil se creşte cu programul de vizită? Bănuiesc că şi dvs. aveţi copii, îi creşteţi cu aer şi în natură, cu ce dă Dumnezeu?
Acesta este un aspect.
Al doilea: Un copil are nevoie de 2 părinţi, pentru dezvoltarea echilibrată. Acum, mama aceea, care aşa nenorocită cum e, l-a crescut timp de 8 ani, nu are drept de relaţii - interesant, ACUM acest copil nu mai are nevoie de 2 părinţi? A, îmi veţi spune că are, pe soţia tatălui, dar aceea nu e mama lui, aşa cum noul partener al mamei nu e tatăl lui, fiindcă de aceea se dă program, că tatăl vitreg nu e model patern, ci numai cel biologic, nu-i aşa?
Şi mai există o nelămurire: La toate hotărârile prin care această mamă naivă, nu alienatoare cum îi spuneţi, a fost sancţionată, stau rapoartele psihologilor descrişi de dvs.:
nu cum se fac rapoartele psihologice cu 8 sedinte cu cate 1.5 mil lei vechi de catre un parinte......nu psihologi pe 20 mil pe an la distanta la facultati private cu diplome pe genunchi...
Adică în baza unor rapoarte plătite de un părinte! Care a fost părintele care le-a plătit?
Şi încă un amănunt: din descrierea dvs., reiese că în câteva zile, copilul nu a mai vrut să vorbească cu mama lui. Interesant, în aşa scurt timp tata a reuşit să alieneze copilul? Prin gânduri, prin gesturi, prin poziţie corporală? Şi e atât de prefăcut încât mimează bunăvoinţa, dar de fapt, în mod subtil, îi sugerează să o respingă pe mamă? Doamnă, alienarea e înstrăinarea de cineva cunoscut.Copilul nu a trăit viaţă de familie cu tatăl lui, deci mama nu avea cum să-l "alieneze", în schimb, a trăit cu mama şi bunica, aşa-i? Şi după o săptămână, le întoarce spatele!!! Cine alienează?

Comentez scrierile dvs. fiindcă sunt în situaţie asemănătoare: copil părăsit de la naştere, dar cu numeroase reclamaţii la autorităţi , cu controale inopinate, apoi peste 20 de procese, civile şi penale, neplata pensiei alimentare şi da...tata coleg de asociaţie cu acest tată. Metodele aplicate sunt identice şi, după cum constat acum , şi trimiterea la Medicina legală este favorita acestei asociaţii, exact cum înainte, favoriţi erau "experţii psihologi judiciari", de ce oare? Am înţeles, domnii vor să-şi salveze copiii, dar când nu plătesc pensia alimentară, nu se gândesc la copii?
Dacă trebuie, duc copilul şi la Medicina legală, sunt curioasă cine va plăti, că domnul , din august, nu mai plăteşte pensia alimentară, că nu are venituri...
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)