avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa salubrizare sector 4
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa salubrizare sector 4

Buna seara!
Am un PFA, cu sediul in sectorul 4 (doar sediu, nu si punct de lucru). La sediul firmei nu se desfasoara nicio activitate, este doar locuinta personala si ca atare, platim o taxa de salubrizare pt fiecare locuitor, in functie de venit.
Conform Directiei generale de impozite si taxe locale sector 4: ”Începând cu 1 ianuarie 2018, taxa de salubrizare se modifică și se stabilește astfel:
-în cuantum de 9,6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mari de 2.000 lei;
-în cuantum de 6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mici de 2.000 lei, inclusiv minori.
-în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de forma de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale, etc,. care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, INDIFERENT DACĂ SE DESFĂȘOARĂ SAU NU ACTIVITATE ECONOMICĂ, excepție facând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente.”
Acest lucru inseamna ca desi nu desfasor activitate la sediu si in consecinta, nu produc niciun fel de gunoi, sunt obligata totusi sa platesc o taxa de salubrizare de 80 lei/luna? Plus o alta taxa pentru persoane fizice, in functie de venit?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
FPG, utilizator
La adresa la care locuiesc împreună cu familia avem și sediul social pentru două societăți comerciale, una a mea și una a soției. Ce credeți?? Trebuie să plătim taxa de salubrizare pentru ambele societăți!!! 160 lei/lună!! Mi se pare strigător la cer...nici una dintre firme nu are activitate la sediu! Deci, până la urmă îi putem acționa în instanță? Ar trebui să ne unim mai mulți și să atacăm aceasta decizie.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Cetățeanul Gogo, utilizator
Cu siguranta este un abuz si ar trebui sa se poata face ceva in privinta asta. Si firmele care au sediul (fara activitate) intr-un apartament + punct de lucru la o alta adresa din sector 4, platesc de doua ori taxa. Toate aceste situatii sunt aberante!!!
Buna ziua! Am un cabinet individual de psihologie cu sediul social in sectorul 4, nu desfasor activitate la acel sediu, ci pe teren, am depus documente in acest sens la directia de taxe si impozite, dar fara efect.Pt anul 2017 mi s- a impus taxa de salubrizare de 465 lei, am facut contestatie pe 28 nov.2017, nu am primit niciun raspuns, iar astazi am fost in audienta la consilierii dlui primar care mi- au raspuns sec , ca " noi , consilierii am decis ca este o taxa obligatorie pt toate firmele din sect 4, indiferent daca desfasori sau nu activitate la sediul respectiv, pentru ca aceasta taxa acopera serviciile de igienizare a sectorului( curatatul strazilor, toaletarea copacilor etc).Am solicitat un raspuns scris si ma gandesc serios sa atac decizia in instanta.Nu ar fi mai benefic sa ne constituit un grup i sa angajam o firma de avocatura ?
daaaaa
Buna seara! Au decis ca este o taxa obligatorie pt anul 2018, hotararea de consiliu este din 08.01.2018. Ce nu inteleg eu, este de unde a aparut aceasta taxa pt anul 2017? Si daca am platit o data pt persoane fizice, de ce sa mai platesc si pentru firma? Macar pt anul 2018, au ales una dintre taxe (persoana fizica sau firma), dar pe 2017, cer doua taxe. Nici eu nu am primit inca raspuns pt 2017, dar cu siguranta nu voi plati, chiar de va fi nevoie sa ajung in instanta.

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare pf versus pj buna ziua, situatia este urmatoarea: ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu taxa salubrizare pf versus pj Buna ziua, situatia este urmatoarea: Un srl are contract de COMODAT cu proprietarul unui apartament(in bloc) strict ptr ... (vezi toată discuția)
Taxa de salubrizare sector 4 anna111 anna111 Am fost ieri la Taxe si Impozite sector 4 sa achit taxa de salubrizare, unde din 3 inspectori, nici unul nu a stiut sa interpreteeze urmatorul paragraf din HCL ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare sector 4 Eliza11 Eliza11 Buna ziua, Am 2 firme cu sediul social inregistrate in apartamentul in care locuiesc. Trebuie sa platesc aceasta taxa de salubrizare pentru ambele firme in ... (vezi toată discuția)