avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa salubrizare sector 4
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa salubrizare sector 4

Buna seara!
Am un PFA, cu sediul in sectorul 4 (doar sediu, nu si punct de lucru). La sediul firmei nu se desfasoara nicio activitate, este doar locuinta personala si ca atare, platim o taxa de salubrizare pt fiecare locuitor, in functie de venit.
Conform Directiei generale de impozite si taxe locale sector 4: ”Începând cu 1 ianuarie 2018, taxa de salubrizare se modifică și se stabilește astfel:
-în cuantum de 9,6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mari de 2.000 lei;
-în cuantum de 6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mici de 2.000 lei, inclusiv minori.
-în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de forma de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale, etc,. care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, INDIFERENT DACĂ SE DESFĂȘOARĂ SAU NU ACTIVITATE ECONOMICĂ, excepție facând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente.”
Acest lucru inseamna ca desi nu desfasor activitate la sediu si in consecinta, nu produc niciun fel de gunoi, sunt obligata totusi sa platesc o taxa de salubrizare de 80 lei/luna? Plus o alta taxa pentru persoane fizice, in functie de venit?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
FPG, utilizator
Buna seara! E aberant sa platesti o taxa de salubrizare mai mult decat o intretinere. Daca intr-un apartament locuiesc 2 persoane, exista un PFA si un SRL, care nu isi desfasoara activitatea la sediul social ci pe teren, ajungi sa platesti peste 200 lei gunoiul lunar. Daca demareaza cineva o initiativa ma alaturi si eu. In zona mea nu exista nici un fel de colectare reciclabila dar vot bani...si in avans...pentru ce?
Am primit notificarea de plata pt taxa de salubrizare. In cursul zilei de luni voi discuta cu avocatul sa pornim actionarea in judecata a primariei.
Nu o sa platesc hotia asta ordinara niciodata! Sa ma convinga la proces ca e legal..sa imi ia 80 lei/luna pentru nimic.
Va tin la curent. NU se poate sa platim asa ca prostii ca au dat ei ordonanta sa ne ia banii degeaba!

Ia uitati:
[ link extern ] /

Luni, 19 martie, USR Sector 4, prin consilierii săi, Mihaela Murgoci, Cristi Matache si Guilhem Moulin, au depus la Tribunalul București o actiune de anulare a Hotărârii Consiliului Local Sector 4, nr. 347/18.12.2017, prin care au fost stabilite noile sume de plată pentru taxa de salubrizare. USR Sector 4 consideră acestă hotărâre nelegală, deoarece încalcă nu mai puțin de 10 legi și acte normative aflate în vigoare, la data emiterii ei.

Instituirea actualei taxe de salubrizare trebuie anulată deoarece considerăm masura abuzivă și discriminatorie pentru cetățenii de rând, prin stabilirea unor cuantumuri diferite de preț, pentru același serviciu prestat, în funcție de veniturile declarate de fiecare cetățean.

Fară o bază legală se dovedește hotărârea și în cazul mediului de afaceri, stabilindu-se, în mod pur arbitrar și fără un calcul economic al costurilor reale, cuantumul de 80 RON / sediu social, indiferent dacă există activitate sau nu, putându-se ajuge la taxarea unei firme cu 960 RON / an, fără să fi produs nici un pic de deșeuri. Așa se susține mediul de afaceri în Sectorul 4?!

Pe lângă aceste motive, de bun simț, se numără și altele mai tehnice ce țin de autorizarea SC ADP4 SA să execute astfel de servicii de salubritate sau neintroducerea unor prevederi din forma adoptată, în proiectul initial care a fost pus în dezbatere publică la data de 21.09.2017, cetățenii ne putând să își exprime opinia cu privire la acele prevederi.

Dar de ce să mai conteze părerea cetățenilor, pentru domnul Primar Băluță, când PSD si sateliții săi politici au majoritatea în Consiliul Local și trec toate proiectele lor de hotărâri, pe principiul “pentru că putem”, atât de îndrăgit de PSD?
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
user30141979, utilizator
Buna ziua!
Si eu am primit decizia de impunere, pt plata taxei de salubrizare pe firma. Sa fie scris negru pe alb, sa nu cumva sa uitam. Mai nou, au prelungit termenul de plata cu reducere, pana la 30 aprilie.
Facand un calcul, si ca persoane fizice, am fi platit o suma consistenta, in conditiile in care taxa se plateste in functie de venit. Deci putem lupta sa scoatem taxa pt firmele fara activitate, dar vom plati ca persoane fizice sume la fel de mari. Iar d-nul primar, sustine, ca prin aceasta diferentiere, a vrut doar sa-i ajute pe cei cu venituri mai mici. De parca cei cu venituri mai mari, fac mai mult gunoi sau fac atat de mult gunoi, pe cat de mare este taxa.
Iar in ceea ce priveste firmele, nu se tine cont deloc de specificul firmei. Ce gunoi poate produce un cabinet de psihologie si ce gunoi produce un magazin, sa zicem? Cu atat mai grav este faptul ca o firma fara activitate, nu produce niciun fel de gunoi, dar il plateste.
mirelajianu2004@yahoo.fr , multumesc
Sunt in aceeas situatie, vreau sa particip la orice actiune, in justitie s-au nu, care vizeaza asa zisa taxa de salubritate. Mail ghermancristian2000@yahoo.com Trebuie sa fim uniti impotriva acestor jepcari! In atentia lui - Veronica15 -. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
cristianghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare pf versus pj buna ziua, situatia este urmatoarea: ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu taxa salubrizare pf versus pj Buna ziua, situatia este urmatoarea: Un srl are contract de COMODAT cu proprietarul unui apartament(in bloc) strict ptr ... (vezi toată discuția)
Taxa de salubrizare sector 4 anna111 anna111 Am fost ieri la Taxe si Impozite sector 4 sa achit taxa de salubrizare, unde din 3 inspectori, nici unul nu a stiut sa interpreteeze urmatorul paragraf din HCL ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare sector 4 Eliza11 Eliza11 Buna ziua, Am 2 firme cu sediul social inregistrate in apartamentul in care locuiesc. Trebuie sa platesc aceasta taxa de salubrizare pentru ambele firme in ... (vezi toată discuția)