avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contracte intre PERSOANE JURIDICE - lamurire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contracte intre PERSOANE JURIDICE - lamurire

E vineri azi...probabil cu totii ne gandim la weekend, insa poate unii dintre cei ce frecventeaza acest forum isi mai gasesc rabdarea sa-mi acorde un raspuns in ceea ce priveste cele de mai jos.

X srl poate incheia contract de COMODAT cu Y srl? Daca nu, de ce mai exact? Stiu ca este o problema, o diferenta intre contractele ce pot fi incheiate intre un srl si o persoana fizica si contractele dintre 2 srl-uri. Care sunt interdictiile si legislatia in acest sens?

Cat despre contractul de inchiriere, daca un srl inchiriaza un spatiu de la un alt srl mai e necesar sa-l inregistreze la administratia financiara, sa plateasca taxe? Daca interfereaza o persoana fizica stiu ca e obligatoriu sa se inregistreze.

Incep sa ma incurc....Ideea e ca firma la care lucrez a inchiriat de la o alta firma spatiul si am mers sa depun dovada spatiului atat la ORC , cat si contabila a mers la Administratia Financiara, chiar daca nici una dintre partile contractului de inchiriere nu era persoana fizica.

Poate ma lamureste cineva! Un weekend cat mai placut, pentru toata lumea! In ciuda vremii ....

Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 08:13, 20 Octombrie 2009
Ce ma interesa de fapt priveste contractul e comodat al bunurilor mobile.
Daca X srl poate ceda folosinta gratuita a unei masini catre Y srl ?
Stiu ca o pers fizica poate ceda folosinta masinii sale unui srl, dar un srl catre alt srl poate?

Va multumesc si va doresc o seara linistita!
Acest soi de comodat nu merge.
Cititi mai atenta ce am scris anterior.
Bioenergeta a spus: "Contractul de inchiriere ( imprumutul de folosinta cu titlu oneros - contra unei sume de bani numita chirie) )intre un SRL si o persoana fizica se inchei prin act autentic semnat in fata notarului public, urmand sa fi declarat la Administratia Finaciara, intrucat persoana fizica inregistreaza un venit din cedarea imobilelor".
Nu neaparat, este necesara autentificarea contractului de inchiriere. Daca persoana fizica este cea care cedeaza folosinta, contractul se incheie intre parti (fie ca una este SRL) si se inregistreaza la Admnistratia Financiara. In acesta forma este acceptat la ONRC, unde era necesar sa-l depuna.
Raspunsul lui wildrainbow este corect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
Ok, dar lasand la o parte contractul de inchiriere? cu cel de COMODAT cum ramane? In principal de acela intrebam.... Imi dati si dvs o parare? legalpro?

Comodat pe masina intre 2 srl-uri nu ar merge din ce motiv considerati dvs?
Ati primit deja raspunsul de la mihail si avocat_lascoschi. Sunt de acord cu ei.

Alte discuții în legătură

Srl - comodant intr-un contract de comodat exploatare terenuri eagle_free eagle_free Buna ziua! Este legala incheierea unui contract de comodat de catre un SRL - prin care ofera cu titlu gratuit exploatarea de terenuri agricole catre o ... (vezi toată discuția)
Donatia facuta de un srl monica borz monica borz Ma intereseaza daca o societate poate dona un anumit bun unei alte societati sau persoane fizice, exceptand partidele politice si ONG-urile. (vezi toată discuția)
Contract de comodat masina CrinaV CrinaV Daca o persoana juridica da unei alte persoane juridice pe baza unui contract de comodat(cu titlu gratuit) un autoturism spre folosinta, decontarea in ... (vezi toată discuția)