avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tabără copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tabără copil

Bună ziua,
Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca însoţitor, ajutor pentru cadrele didactice.
În condiţiile existenţei autorităţii părinteşti comune, trebuie să informez tatăl copilului despre participarea la tabără, aceasta nefiind în timpul programului său de vizită? Menţionez că şi eu voi fi acolo, în grupul adulţilor.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Martonze, utilizator
Dacă deplasarea este împreună cu colegii de şcoală şi cu supravegherea profesorilor, dar sunt şi eu cu copilul, mai este necesară informarea tatălui, mă refer la obligaţia legală?

Se pare ca va ajuta doamna Proastasatului sa gasiti o portita legala ca sa nu va anuntati fostul partener de tabara copilului, asa cum de altfel ar fi firesc si moral.
Din ce stiu eu, legal, fara acordul ambilor parinti scoala nu ar trebui sa va ia copilul in tabara cu sau fara dumneavoastra.
Daca au decizia de autoritate parinteasca comuna la dosar si cei de la scoala nu solicita si acordul tatalui, ei nu dumneavoastra sunt in culpa si pot fi trasi la raspundere. deci dumneavoastra puteti merge linistita fara sa anuntati tatal. Ati scapat si de aceasta data sa-l tratati ca pe ceea ce este de fapt, parintele copilului dumneavoastra.
Sunt atatea disfunctionalitati in ceea ce doriti sa faceti incat una in plus nu mai conteaza.
Mergeti cu baiatul in tabara pana se insoara, "omiteti" sa informati tatal despre deciziile ce privesc copilul desi nu-i asa, dumneavoastra le sustineti relatia, verbal ca faptic o anihilati.
Si observ ca nu e o problema ca nu doreste sa plece cu tatal. Copilul dumneavoastra nu doreste sa plece fara dumneavoastra nici cu profesorii pe care ii vede zilnic.
Ce bine ca l-ati crescut independent!


Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca va ajuta doamna Proastasatului sa gasiti o portita legala ca sa nu va anuntati fostul partener de tabara copilului, asa cum de altfel ar fi firesc si moral.
Din ce stiu eu, legal, fara acordul ambilor parinti scoala nu ar trebui sa va ia copilul in tabara cu sau fara dumneavoastra.

Nu e o portita legala, ci e textul de lege insusi!
Scoala nu poate hotari peste lege si nici nu poate modifica sau adauga la lege.
Mergeti cu baiatul in tabara pana se insoara

Daca in schimb informati tatal, apai nu mai e o problema sa mergeti cu copilul pana se insoara.
Si observ ca nu e o problema ca nu doreste sa plece cu tatal

Utilizatoarea nu a vorbit nicaieri in postare despre relatia copilului cu tatal, ci doar despre necesitatea de a-i cere sau nu acordul pentru participarea la o tabara, care nu deranjeaza programul de vizitare.
Vedeti Martonze, unde duce buna-credinta cu "taticii"? E suficient sa-ti pui intrebarea daca trebuie sa-l anunti sau nu, ca sa fi vinovata de:
- gasesti portite legale
- cresti prost copilul, cu care mergi in tabara pana se insoara
- anihilezi relatia cu tatal
- nu sti sa cresti copilul independent
- nu te preocupa relatia cu tatal.
A fost omisa incalzirea globala de pe lisa vinovatiilor dvs. Sa mai intrebi si altatadata sau sa folosesti butonul ignore?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare interpreteaza legea cum ii convine. Bineinteles ca nimeni nu tine cont de copil si faptul ca este bine pentru el sa aiba un tata implicat in viata lui. Nu inteleg de ce tatal nu ar trebui sa stie unde pleaca copilul o saptamana. Legea doar enumereaza anumite decizii, nu este limitativa. De altfel, legea indica ca deciziile de zi cu zi se iau de catre parintele rezident singur. Una e sa decizi cu ce se imbraca copilul azi si ce face dupa ore si alta sunt taberele. Oricum partea trista este ca unii parinti se distreaza cand ii dau ignore celuilalt, bineinteles neintelegand absolut nimic din autoritatea parinteasca comuna. Ideea era sa creasca copilul cu ambii parinti prezenti in viata lui nu sa ne hahaim pe forumuri ca nu ne poate da tatal in judecata pentru lipsa de informare.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
againstPAS, utilizator
De asemenea, se face atata caz ca doar rezidentul plateste si face si drege insa se vede din ce s-a postat ca nerezidentul nu e informat despre ce face copilul deci cum ar putea participa financiar la plata taberei?
Acum devine evident si de ce atata disperare impotriva pensiei in natura, ca uite, trebuie sa il informezi si pe celalalt ca pleaca copilul in tabara si costa.....iar cum tu nu vrei sa comunici nimic despre minor pentru ca deja consideri asta o favoare te inflamezi......
Trist.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cand tatal, de exemplu, stie ca copilul merge la o gradinita privata, si nu o plateste, desi ar putea-o face direct la gradinita, adica in natura, atunci cum e? Vesel?
Dar cand tatal, isi da acordul, de exemplu pentru o plecare in strainatate, si primeste toate informatiile pe care chiar dvs le-ati insiruit: destinatie, scop, durata, mijloc de deplasare si nu participa cu niciun leu, ce sa fie? nu e "informat" ca vacanta costa? Aici cum e? Tot vesel?
Sau in astfel de cazuri nu se aplica pensia in natura?
La atata ipocrizie se primeste raspunsul meritat.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord? roxanaameliaioana roxanaameliaioana Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)