avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tabără copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tabără copil

Bună ziua,
Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca însoţitor, ajutor pentru cadrele didactice.
În condiţiile existenţei autorităţii părinteşti comune, trebuie să informez tatăl copilului despre participarea la tabără, aceasta nefiind în timpul programului său de vizită? Menţionez că şi eu voi fi acolo, în grupul adulţilor.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Martonze, utilizator
Dar cand tatal, de exemplu, stie ca copilul merge la o gradinita privata, si nu o plateste, desi ar putea-o face direct la gradinita, adica in natura, atunci cum e? Vesel?

Pierdeti din vedere esentialul si anume faptul ca celalalt parinte nu trebuie INFORMAT ci CONSULTAT. Daca doar il informezi suporti costurile. Daca impreuna se ia decizia ca acel copil sa mearga la gradinita privata si sa se sutina acele costuri iar apoi nerezidentul fluiera la gard atunci da, este de blamat.
Copilul meu merge la scoala de stat. Puteam sa il ducem la particulara insa cand am decis pentru asta nu am avut in vedere costurile ci altceva.
Asa e posibil sa fie si cu alti parinti care poate sunt divortati, tatal vrea la stat si mama la privat deci duce copilul la privat apoi se plange ca tatal nu participa la ceva ce doar ea a dorit.

Dar cand tatal, isi da acordul, de exemplu pentru o plecare in strainatate, si primeste toate informatiile pe care chiar dvs le-ati insiruit: destinatie, scop, durata, mijloc de deplasare si nu participa cu niciun leu, ce sa fie? nu e "informat" ca vacanta costa? Aici cum e? Tot vesel?

Nerezidentul sa participe financiar pe langa pensie si la concediul rezidentului?
Cumva rezidentul participa cu ceva financiar in lunile sau saptamanile in care e copilul la celalalt? Atunci nu despre minor vorbim si despre binele lui?
Concediul si-l plateste fiecare, e simplu. Si alegi unde mergi in functie de buget. Nu iti permiti in alta tara mergi la noi. Dar nu faci ordonanta si astepti cu mana intinsa sa iti plateasca celalalt fitele. Asta e culmea. Iar asta e valabil si invers.

La atata ipocrizie se primeste raspunsul meritat.

Si uite asa ati uitat de minor.
El merita ceea ce primeste? respectiv sa fie arma in mijlocul frustrarilor?
rezulta inca o data ca doamna ps nu a inteles care este scopul autoritatii parintesti exercitate in comun. Nu este vorba exclusiv de bani doamna PS. Si niciun parinte nu are dreptul sa-i blocheze copilului relatia cu tatal sau doar pentru ca tatal nu se ridica la pretentiile financiare sau standardului impus de celalalt parinte. Si ma indoiesc ca daca i-ar fi spus tatalui uite plecarea este in data si la ora asta, mai jos oferta de la agentie, platesti si tu jumtatate din biletul copilului el nu ar fi facut eforturi sa plateasca. Se numeste dialog si colaborare, nu hahaiala si buton ignore. Dar nu-i asa doamna PS ca decat sa plateasca tatal jumatate din biletul de avion al copilului mai bine plateste avocati sa se apere in instanta in dosare inepte si total inutile? La atata ipocrizie adevarul e ca nu ai niciun raspuns si mai bine iti vezi de ale tale.
@when, niciodata nu a contat minorul.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
againstPAS, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediul si-l plateste fiecare, e simplu. Si alegi unde mergi in functie de buget. Nu iti permiti in alta tara mergi la noi. Dar nu faci ordonanta si astepti cu mana intinsa sa iti plateasca celalalt fitele.

Nu era vorba despre mama, when, obsesiile "taticilor", ci despre copil, caruia tu tatal, "care vrei sa sti unde iti e copilul", ai putea sa-i platesti cazarea, de exemplu. Dar e mai ieftin doar sa fi informat despre unde iti e copilul. La fel si in cazul gradinitei. Unul plateste, celalalt viziteaza sau asista la programul sportiv platit de celalalt. La sfarsit, vezi Doamane, sunt parinti amandoi. Am mai vazut eu odata un "tatic" care se aseza linistit in tribuna si se uita cum copilul juca tenis. Informat fiind, ce sa vezi, n-a nimerit niciodata sa se duca la antrenor sa intrebe ce lectii ar fi de platit. Se marginea la a-si privi copilul jucand, caci asta e gratis. Exerciti drepturi pe obligatii de 2 lei.
Copilul nu e arma niciunei frustrari, ci intelege singur ce rol are fiecare dintre parinti si ii trateaza in consecinta.
agpas, cuvantul "inept" e proaspat introdus in vocabular de e folosit cu atata ravana? Iar la avocati se ajunge adesea din atata "lupta" de "tatic".
Cum spuneam, butonul ignore e minunat.
proastasatului, utilizator
Cum spuneam, butonul ignore e minunat.

de ce nu=l folositi atunci? Ca vad ca va intoarceti iar si iar si iar desi chiar sunteti suspendata uneori cu zilele. de pe forum.
Referitor la ce se posteaza cred ca fiecare are in minte anumite situatii care sunt particulare.
Eu ma refer la normalitate iar aia este sa il informezi pe celalalt. cheltuielile copilului sunt mai mari sau mai mici in functie de luna. Poate in martie ii pun aparat si merge in tabara si atunci costurile sar pana la cer.
Poate eu sunt divortat si decid cu 2 saptamani inainte sa las totusi copilul in tabara si il anunt pe celalalt care imi spune ca nu are bani asa din scurt insa ca vede cum compenseaza luna viitoare. Sau poate el zice ca nu e de acord ca e prea mic si atunci nu plateste. Sau poate vrea celalalt sa il trimite in tabara si rezidentul spune PAS ca nu isi permite si atunci plateste celalalt.
e firesc sa existe comunicare si deschidere.
Nu ai cum sa platesti o tabara de care nu ai fost informat sau un curs de tenis de care ai aflat doar de la cunoscuti.
Deciziile se iau impreuna si se suporta impreuna. Le iei singur le suporti singur si nu te mai plangi pe forumuri de lipsa de cooperare.
Iar sfatul meu pentru Martonze e sa se apropie ea de normalitate indiferent de ce face celalalt. Actiunea ei va spune multe despre ea ca om.
Spuneti tatalui de tabara, costa atat de la data atat, ce parere ai? Eu l-as lasa pentru ca......motivele
Daca nu il implicati in viata copilului si nu sunteti corecta nu se va schimba nimic niciodata pentru copil. Iar daca procedati asa si celalalt va intoarce spatele atunci cinste dumneavoastra ca ati avut capul sus cand celalalt era cu el in fund.
Copilul nu e arma niciunei frustrari, ci intelege singur ce rol are fiecare dintre parinti si ii trateaza in consecinta.

Va bazati prea mult pentru ce intelege copilul si asta e motivul pentru care psihologii au inceput sa fie asaltati in special de adolescenti care nu au inteles si nu inteleg ce naiba li se intampla, de ce au atacuri de panica sau de ce aruncatul in fata masinii a devenit fantezia preferata.
Nu conteaza ca un parinte are dreptate si celalalt deloc, conteaza daca lui i-a fost bine sau nu. Si nu ii este atunci cand este pretext de scos ochii iar cand zic asta ma refer la ambele parti.
E nevoie de ani de zile de terapie pentru a recupera ceea ce dumneavoastra spuneti ca " intelege singur'
Si uneori, chiar faptul ca sa zicem ca intelege nu il scuteste de durerea acceptarii. Asa intelegem si ce se intampla cand murim dar asta nu inseamna ca nu suferim ca naiba cand pierdem pe cineva.

Copilul intelege care este rolul "financiar" al fiecarui parinte doamna PS? Si stiind ca tatal plateste mai putin il respinge? Este de domeniul evidentei cu ce "valori" va cresteti copilul. Stiti ce v-ar putea surprinde? Atunci cand nu ii spui tatalui de tenis ca nu cumva sa stea in tribune si sa va strice dvs feng shuiul, poate pentru acel copil ar insemna enorm de mult prezenta tatalui, cu sau fara buzunarelul gros. Dar de cand v-a pasat vreodata de copil si nu doar de dvs? Nu aveti drept la ignore doamna ps atata timp cat sunteti parinte si copilul este al ambilor. Si asta indiferent de contul bancar al celuilalt.
Cat de egoist sa fii sa ai un fost partener ce doreste sa se implice in viata copilului si tu sa crezi ca ii faci un bine copilului cand il impiedici sa aiba un tata si o legatura normala cu el.
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord? roxanaameliaioana roxanaameliaioana Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)