avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tabără copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tabără copil

Bună ziua,
Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca însoţitor, ajutor pentru cadrele didactice.
În condiţiile existenţei autorităţii părinteşti comune, trebuie să informez tatăl copilului despre participarea la tabără, aceasta nefiind în timpul programului său de vizită? Menţionez că şi eu voi fi acolo, în grupul adulţilor.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Martonze, utilizator
Sigur ca mai ca pareti a avea dreptate agpas, cand stoarceti reducerea argumentelor la cel financiar. Punctual: de copil mi-a pasat in fiecare zi a vietii lui, si cand tatal disparea cu anotimpurile!
un fost partener ce doreste sa se implice in viata copilului
Sa se implice inseamna sa faca procese si plangeri? Daca raspunsul e da, cine seamana vant culege furtuna si sigur butonul ignore va fi folosit mai abitir de la o vreme incolo. Sau sunteti de parere ca veti castiga colaborarea mamei cu plangerile? Daca raspunsul e da, nimeni nu are dreptul sa va scuteasca si de aceasta experienta. Veti vedea singur (referinta generala la toti "luptatorii") la ce va folosi si veti putea invoca chiar si "binele" copilului, inclusiv in fata acestuia.
Nu se numeste egoism ci personalitate toxica si disfunctionala.
Nu legea decide pana la urma ce comunici celuilalt parinte ci bunul simt.
In lege nu vor fi niciodata toate posibilele aspecte sau situatii din viata de zi cu zi.
Martonze, daca asteptati sa informati celalalt parinte abia in ziua in care in lege va fi trecut expres " anuntati daca pleaca copilul in tabara" va puteti considera linistita, nu cred ca asta se va intampla prea curand.

Sa se implice inseamna sa faca procese si plangeri?

Va aflati in eroare doamna PS. Exact la alt post domnul AgaistPas se plangea ca e in permanenta sicanat de fosta sotie care chiar de curand i-a intentat proces de suplinire acord pentru un acord pe care l-a dat mereu si pe care l-a confirmat ca il va da. Asa ca ratiunea dumneavoastra cu plangerile se subrezeste cel putin in cazul dansului.

Sau sunteti de parere ca veti castiga colaborarea mamei cu plangerile

Poate ne aratati in lege unde e trecut ca relatiile cu propriul copil sa se desfasoare doar prin colaborarea mamei. Sau ca intai trebuie sa o castigi pentru a avea relatii personale cu propriul copil.
Mama trebuie sa respecte legea. Nu rugata, nu implorata, nu cu flori la usa si fite si figuri. Nu o face, o paste penalul asa cum frumos au ajuns atatea si atatea dudui si fete de avocati.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
When, utilizator
Va beti si cafeau impreuna when, de cand cunoasteti asemenea amanunte, reale sau imaginare? Ma refer la bautul cafelei in pauzele care va mai raman, din savurarea perfectei casnicii, si din scrisul zilnic, ore, pe forum. Sau va traiti vietile (viata) de manuta, ca "luptatorii"?
V-am mai spus, prima: galgaiti de cam multa ura pentru un om atat de fericit, doi: lasati-le pe mame cu penalul, caci vad ca judecatorii sunt mari amatori de victime. S-ar putea sa foloseasca fix contrar. Pana atunci insa, mult, mult, foarte mult, imens de mult ignore, caci asta nu mai intra in penal, ca sa va citez.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
proastasatului, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca sunteti ultima ce poate invoca argumentul plangeri si procese. Ultima. Si acele plangeri si procese ale dvs nici macar nu aveau legatura cu copilul ci cu dorinta dvs de razbunare. Colaborarea mamei nu are legaturile cu supararile ei si deranjul ei. Ci are legatura cu copilul. De fapt chiar dvs sustineti asta. In loc sa refuzati si mai abitir colaborarea cu tatal, nu mai bine lasati plangerile lui fara obiect? Dar noi stim insa ca boala de care sufera unii este incurabila. Abuz placut in continuare. Totul se va intoarce la un moment dat impotriva dvs. Exact cum anumite greseli ale tatalui s-au intors deja impotriva lui. Mark my words.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
againstPAS, utilizator
galgaiti de cam multa ura pentru un om atat de fericit

Ura doamna PS? de curiozitate, cum ati dedus dumneavoastra ca eu galgai ura?
E un sentiment atat de puternic, exact opusul iubirii insa egal in intensitate.
Nu port nimanui acest sentiment , maxim am compasiune, mila, in fata oricarui om atat de ologit sufleteste incat ajunge sa-si echingiuiasca emotional copilul. Si da, tristete pentru acel suflet care e atat de singur pe lume desi parintii ii traiesc.
lasati-le pe mame cu penalul, caci vad ca judecatorii sunt mari amatori de victime.

Doamne fereste, dar le-am impins eu sa incalce legea si sa-si abuzeze copilul?
Eu las pe toata lumea in pace. Doar ca mi se pare cinstit sa mentionam si eu si dumneavoastra ce se poate intampla in anumite situatii respectiv adevarul.
Sunt avocate celebre care au fost atat de competente incat au sfarsit prin a avea mai toate clientele ba chiar inclusiv propriul copil in procese penale. nu e vorba de dorinta judecatorilor de victime ci de incompetenta crasa a cuiva.
Pana atunci insa, mult, mult, foarte mult, imens de mult ignore

Sa va mai cred doamna PS? ca tot amenintati si degeaba.

Alte discuții în legătură

Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord? roxanaameliaioana roxanaameliaioana Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)