avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tabără copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tabără copil

Bună ziua,
Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca însoţitor, ajutor pentru cadrele didactice.
În condiţiile existenţei autorităţii părinteşti comune, trebuie să informez tatăl copilului despre participarea la tabără, aceasta nefiind în timpul programului său de vizită? Menţionez că şi eu voi fi acolo, în grupul adulţilor.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Martonze, utilizator
Ignore nu se refera la dvs when. Dvs trebuiti sa fiti combatut pe forum pentru ca mame de buna credinta sa nu creada ca trebuie sa respire doar daca tatal isi da acordul si ca nu mai au voie nici sa plece in tabere.
Nu stiu ce avocati au avut acele mame de care vorbiti dvs, dar ce stiu e ca celebre penalitati s-au dus pe apa sambetei, urmate de celebre rapoarte pe alienare, de zgomotoase procese de decadere din drepturile parintesti si mai urmeaza, daca n-am inteles eu grestit. Oricum, avocatii sunt ultimii carora le-as duce grija, cu atat mai putin dvs, sot fericit si tata implinit, sau nu?
Abuz placut in continuare.
Ziceti agpas? Ia cititi aici pe forum e un subiect cu titlu cum sa scap de tatal meu betiv, sau cam asa ceva. Credeti ca absenta vreunui, nu stiu, sa-i zicem betiv, cum e numit in acel topic, sau derbedeu reprezinta un abuz? Eu zic ca abuz e tocmai prezenta unor astfel de personaje, caci adn-ul nu e garantie impotriva abuzului, dupa cum cu totii stim.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
proastasatului, utilizator
Dvs trebuiti sa fiti combatut pe forum pentru ca mame de buna credinta sa nu creada ca trebuie sa respire doar daca tatal isi da acordul si ca nu mai au voie nici sa plece in tabere.

Oricum e aberant ca adultii sa plece in tabere, nu credeti? Mamele de care vorbiti sunt suficient de zdravene la cap sa plece in concedii si sa stie cand prezenta lor in viata copilului e oportuna si cand nu.
Normal ca e benefic pentru un copil sa plece in tabara...cand e tabara nu simulacru de independenta si intarirea convingerii ca nu se descurca. Copilul doamnei Martonze nu e mic, e maricel spre mare si totusi nu poate pleca cu tatal la programul de vizita sau cu profesorii in tabara fara mama. Acolo e o problema gestionata gresit.
Nu stiu ce avocati au avut acele mame de care vorbiti dvs, dar ce stiu e ca celebre penalitati s-au dus pe apa sambetei,

Sunteti informata gresit. poate s-au dus pe garla niste penalitati din cine stie ce motive insa......multe stau in picioare sau, ghiciti ce, dupa ce rezidentul a primit penalizari a inceput copilul sa doreasca sa vina la el. O adevarata minune, ca tot vine Pastele.........
Oricum, avocatii sunt ultimii carora le-as duce grija, cu atat mai putin dvs, sot fericit si tata implinit, sau nu?

Nu, aici aveti dreptate, un sot si tata implinit nu duce grija avocatilor ci grija minorilor de binele caruia au grija acei avocati insetati de bani. Acei miei sacrificati pe altarul avaritiei si al lacomiei, ca de ei e vorba. Sau credeti ca le este bine cand unul dintre parinti pierde? Oh, singurul care e pe minus constant aici e copilul. Dar mai pasa cuiva de el?
Eu zic ca abuz e tocmai prezenta unor astfel de personaje, caci adn-ul nu e garantie impotriva abuzului, dupa cum cu totii stim.

Si daca un tata e betiv asta face din toti niste betivi?
O mama s-a aruncat in fata trenului cu 3 copii dupa ea, un tata a ucis intreaga familie la Brasov, busola dumneavoastra indica doar spre dezaxati?
Nu, nimanui nu ii este bine cu un abuzator langa el. Atentie insa ca aceasta denumire o poarta si cel care ii cumpara tableta, il mangaie pe cap si in paralel il ascunde de celalalt parinte sau ii conditioneaza dragostea si atentia cu respingerea celuilalt.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna PS, nu cred ca putem sa ne bazam pe perceptia fostului partener ca celalalt este derbedeu sau nu. Oricum, indiferent de contul bancar sau plangerile pe care le-ar face fostul, parintele rezident are niste obligatii de bun simt, de normalitate si o minima colaborare nu fata de parintele nerezident, ci raportat la copil. La fel cum unii parinti desi nu au stat cu copiii lor de ani de zile si au fost tarati in toate procesele (unul mai ridicol ca altul) nu si-au pus palma undeva si de suparati nu au mai colaborat cu celalalt parinte, chiar daca celalalt intelege prin colaborare doar solicitari de bani in plus. Au dat si bani in plus. S-au rugat, facut pres, acceptat toate compromisurile in speranta ca vor avea o legatura cu copilul. Si desi stiu ca este in zadar, inca se roaga de parintele abuzator. Poate candva copilul va fi curios de acele rugaminti. Si va fi curios si de ce mama apasa dupa bunul plac buotnul ignore. Va stii ca tatal suna si nu i se raspundea niciodata. Va stii ca tatal chema copilul la evenimentele din familia sa dar nu se putea niciodata. Poate va stii ca tatal voia sa fie la ziua de nastere a lui, la meciul de forbal, la spectacol dar se apasa butonul ignore de catre mama ca era ea suparata si frustrata.
Pentru ca realitatea este ca desi legatura dintre copil si parinte nerezident ar trebui sa fie conform legii doar incurajata si sprijinita de parintele rezident, unii si-au arogat dreptul de a controla si impiedica aceasta legatura. Si de aici rezulta si ignoranta fata de bietul copil. Abuzat si crescut fara unul din parinti doar pentru ca celalalt poate si vrea asa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrebarea mea a fost scurtă şi la obiect. Orice părinte ştie că în fiecare grupă sau clasă, există un comitet de părinţi şi la evenimentele de genul descris de mine sau lucrări de renovare a clasei, participă şi părinţi, care cu ce poate. Deunăzi, părinţii s-au mobilizat cu maşinile personale să ducă copiii la activitatea de la "şcoala altfel", la începutul anului şcolar unii au zugrăvit, o mamă a cusut perdele, altele au curăţat parchetul. O asemenea activitate este şi despre ce am făcut vorbire mai sus, un grup de părinţi va participa la acea activitate şi va sprijini cadrele didactice, fiindcă e vorba de 60 de copii şi 2 dascăli. De altfel, cunosc părinţi care-şi însoţesc copiii în turneele de fotbal sau la concursurile de dans , copii mult mai mari ca băiatul meu, şi aceştia sunt ajutoare pentru antrenori în supravegherea copiilor.
Nu este vorba despre legarea copilului sau împiedicarea independenţei sale, iar despre plecarea cu tata, nu-l cunoaşte şi nu vrea, fiindcă nu are nici o legătură sufletească cu el, nu-l
simte ca tată şi-l vede din an în Paşte.
Oricum, m-am lămurit, legal nu trebuie să-l informez.
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal depinde de interpretarea articolului din lege. Cel putin in opinia mea, mai ales ca legea prezinta doar cazuri exempificative si nu este o lista exhaustiva. Insa decizia cu privire la o tabara sau alta nu este o asa numita decizie de zi cu zi.
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord? roxanaameliaioana roxanaameliaioana Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)