Buna ziua!
Am un caz de cercetare disciplinara si am nevoie de ajutorul dvs.
Un angajat din cauza sistemului informatic in care isi desfasoara zilnic activitatea merge foarte greu, s-a enervat si a aruncat cu un pix care a ajuns in monitorul calculatorului distrugandu-l pe o laterala. El personal a anuntat incidentul. Din proba video reiese momentul in care a aruncat cu pixul insa, angajatul specifica in declaratie ca pixul a ricosat in monitor desi pe camera video se vede ca si cum l-ar fi aruncat cu intentie in monitor. (Parerea mea este ca este interpretabil modul in care a aruncat si ricosat pixul). Salariatul in cauza detine si functia de reprezentant al salariatilor.
Superiorul face un referat in baza caruia incep procedura de cercetare disciplinara.
Pentru un astfel de caz, pot sa-l sanctionez cu avertisment conform primului punct art.248 sau pot sari peste acest pas si sa-l sanctionez cu retrogradarea in functie sau reducerea salariului pe o perioada de 3 luni cu 10%?
Va multumesc pentru ajutor!
Revin iar cu fabulosul meu caz. Astazi, dna Director a schimbat actele PV in urma cercetarii disciplinare si decizia de sanctionare cu data de 09.07.2018 desi cercetarea a avut loc in data de 28 iunie.
Data de 9 iulie, ca data de intocmire a actelor este legala? Nu e cam tarziu atat pt PV cat si pt decizia de sanctionare?
In decizia de sanctionare poate scrie: se sanctioneaza salariatul ___ cu "avertisment scris + achitare prejudiciu" ?
Suma de plata nu a fost menionata in niciun act. Un singur membru al comisiei a propus ca sanctionare avertisment + achitare prejudiciu. Nu ar trebui ca aceasta suma sa fie mentionata dc tot i se imputa? Cum i se retine prejudiciul daca a fost trecut in decizia de sanctionare? Eu pe statul de plata nu ii pot face retinere orisicum. In regulamentul intern al companiei nu este prevazuta niciun fel de sanctiune si nici la plata prejudiciului in caz de "distrugere" .
Va multumesc si sper ca nu am stresat prea tare in aceste 3 saptamani decand ma lupt cu acest caz.
actele nu poarta data sedintei comisiei.
avertisment scris exista in codul muncii. asta stiu sigur :)
pt achitarea prejudiciului nu sa intocmit niciun acord cu salariatul.
Ce pot sa spun? doar ca sefa mea insista sa piarda in instanta.
Conflict munca
carmenstan
am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni angajat
anusca14
Ce sanctiuni poate primi un angajat care nu respecta prevederile CIM privind preavizul, nu-si da demisia desi la angajare a semnat multe acte in acest sens, si ... (vezi toată discuția)