Buna ziua!
Am un caz de cercetare disciplinara si am nevoie de ajutorul dvs.
Un angajat din cauza sistemului informatic in care isi desfasoara zilnic activitatea merge foarte greu, s-a enervat si a aruncat cu un pix care a ajuns in monitorul calculatorului distrugandu-l pe o laterala. El personal a anuntat incidentul. Din proba video reiese momentul in care a aruncat cu pixul insa, angajatul specifica in declaratie ca pixul a ricosat in monitor desi pe camera video se vede ca si cum l-ar fi aruncat cu intentie in monitor. (Parerea mea este ca este interpretabil modul in care a aruncat si ricosat pixul). Salariatul in cauza detine si functia de reprezentant al salariatilor.
Superiorul face un referat in baza caruia incep procedura de cercetare disciplinara.
Pentru un astfel de caz, pot sa-l sanctionez cu avertisment conform primului punct art.248 sau pot sari peste acest pas si sa-l sanctionez cu retrogradarea in functie sau reducerea salariului pe o perioada de 3 luni cu 10%?
Va multumesc pentru ajutor!
buna ziua! revin cu noi informatii intrucat acest caz ma depaseste.
Actele nu le-am primit pt a i le trimite salariatului prin posta. Insa acum cateva minute am primit un email de la dna directoare:
"Te rog sa precizezi mai clar abaterea savarsita de ___ conform Regulamentului de ordine interioara, sa precizezi exact conform Notei intalnire cercetare disciplinara –propunerile de sanctionare exact cum sunt specificate de fiecare membru.
Nu reiese gravitatea faptei din Procesul Verbal. (in referatul dinsei este specificat simplu: a aruncat cu un pix in motor care s-a spart)
De asemenea in Nota explicativa, salariatul ____ precizeaza ca isi asuma si accepta fapta –care nu apare mentionat in Procesul Verbal si nici in Decizie, ca accepta plata monitorului avariat, nu apare nici in Proces Verbal si nici in Decizie. (A spus ca s-a oferit sa faca asta la momentul la care a mers sa anunte incidentul cerandu-si si scuze, dar i s-a refuzat dna dorector spunandu-i" lucrurile nu vor ramane asa)
Data deciziei –este data de ieri 3 Iulie 2018 –la care i se comunica Decizia companiei, in urma redactarii documentelor si intalnirii spre semnarea documentelor –care a avut loc ieri.
Procesul Verbal –are de asemenea data de 3 iulie 2018, pentru ca nu a fost redactat si confirmat inca in data de 28 iunie la momentul intalnirii.
Am nevoie de redactarea completa si corecta a documentelor conform celor de mai sus –pana maine 5 iulie la ora 2:00 PM"
Eu am facut actele cu data de 28 iulie dupa ce a avut loc intalnirea, i =n jurul orei 19.30.. chiar daca ele au fost semnate a doua zi pe 29 iunie in jurul orei 10.00. La ora aceea tarzie nu a mai dorit nimeni sa stea pt semnaturi.
Conflict munca
carmenstan
am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni angajat
anusca14
Ce sanctiuni poate primi un angajat care nu respecta prevederile CIM privind preavizul, nu-si da demisia desi la angajare a semnat multe acte in acest sens, si ... (vezi toată discuția)