avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aș dori să știu ce sancțiuni risc și în baza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aș dori să știu ce sancțiuni risc și în baza căror legi în cazul purtării unui tricou cu mesaj explicit "mu*e PSD"

buna ziua! As dori sa stiu ce sanctiuni risc si in baza caror legi in cazul purtarii unui tricou cu mesaj explicit "mu*e psd" (cenzurat aici pentru a nu fi raportat ca abuz). Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
M#ie este cuvânt obscen. Să nu confundăm libertatea de exprimare cu "libertatea"de a înjura sau "libertatea" de a exprima cuvinte obscene.
`
Ca exemplu, nu-i deloc totuna expresia: "M#ie PNL și USR", cu "Jos PNL și USR".
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Dapix, utilizator
5 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Purtati un tricou cu mesajul DSPEIUM, nu este vulgar si ati rezolvat si problema comunicarii, nu veti putea fi sanctionat. Adaugati un smiley care face cu ochiul! ;)
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici o sanctiune, daca asta doriti e OK.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa cautam cuvantul in dex. 27 definitii.
Una dintre ele:
muie - 1 - Gură. 2 - A duce cu ~ A face promisiuni înșelătoare Si: a amăgi, a înșela. 3 - A duce cu vorba. 4-5 A da ~ (A invita o femeie să practice sau) a practica sexul oral. 6 - Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi. 7 - Gest făcut prin ridicarea degetului cel mai lung de la mână și strângerea celorlalte patru, eventual orientându-l în direcția gurii, cu semnificația de muie 8 - A sfida (lumea în general sau) simbolurile ei
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Greenuniverse, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot să înțeleg de ce foarte multă lume afirmă ca „muie” ar fi cuvânt obscen. Totuși primele trei sensuri explicate in DEX nu au nici o legatură cu sexul. Oare și „clanță” e cuvânt obscen? Și există o mulțime de alte cuvinte care, în jargon (dar nu numai), pot fi folosite cu sensuri peiorative. Cu scuzele de rigoare, consider că doar cineva cu un vocabular redus vede un singur sens și-l „decretează” ca axiomă!

Alte discuții în legătură

Libertatea de exprimare și legea 61/1991 vo87yh1c0 vo87yh1c0 Legea 61/1991 zice asa: Art. 2. - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții ... (vezi toată discuția)
Toate femeile sunt ..... denisa90 denisa90 Expresia \\\\"toate femeile sunt .... \\\\" folosita in privat, fata de o anumita persoana sau folosita in public ... Este calomnie/insulta, ranirea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liberă exprimare: e legal să mi se atragă atenția, la muncă, pentru că folosesc uneori un limbaj mai ,,colorat"? kassp3r kassp3r Daca in timp ce vorbesc cu un coleg si amandoi folosim un limbaj uneori mai \"colorat\" pentru ca ne-am permis, este corect ca o terta persoana din afara ... (vezi toată discuția)