avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aș dori să știu ce sancțiuni risc și în baza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aș dori să știu ce sancțiuni risc și în baza căror legi în cazul purtării unui tricou cu mesaj explicit "mu*e PSD"

buna ziua! As dori sa stiu ce sanctiuni risc si in baza caror legi in cazul purtarii unui tricou cu mesaj explicit "mu*e psd" (cenzurat aici pentru a nu fi raportat ca abuz). Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator

Purtarea unui tricou/afis/pancarta/inscris unde se incadreaza in lege, la savarsirea sau proferarea mesajului?

Cabinete Asociate de practicieni in Insolventa Popa & Rus a scris:


Art. 2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1.săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;


Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
LUCk33ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libertatea de exprimare și legea 61/1991 vo87yh1c0 vo87yh1c0 Legea 61/1991 zice asa: Art. 2. - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții ... (vezi toată discuția)
Toate femeile sunt ..... denisa90 denisa90 Expresia \\\\"toate femeile sunt .... \\\\" folosita in privat, fata de o anumita persoana sau folosita in public ... Este calomnie/insulta, ranirea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liberă exprimare: e legal să mi se atragă atenția, la muncă, pentru că folosesc uneori un limbaj mai ,,colorat"? kassp3r kassp3r Daca in timp ce vorbesc cu un coleg si amandoi folosim un limbaj uneori mai \"colorat\" pentru ca ne-am permis, este corect ca o terta persoana din afara ... (vezi toată discuția)