avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aș dori să știu ce sancțiuni risc și în baza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aș dori să știu ce sancțiuni risc și în baza căror legi în cazul purtării unui tricou cu mesaj explicit "mu*e PSD"

buna ziua! As dori sa stiu ce sanctiuni risc si in baza caror legi in cazul purtarii unui tricou cu mesaj explicit "mu*e psd" (cenzurat aici pentru a nu fi raportat ca abuz). Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


Greenuniverse a scris:

Sa cautam cuvantul in dex. 27 definitii.
Una dintre ele:
muie - 1 - Gură. 2 - A duce cu ~ A face promisiuni înșelătoare Si: a amăgi, a înșela. 3 - A duce cu vorba......................

Deci conf. DEX: daca de exemplu sotia iti promite ca vine la 9 seara, dar vine la 2 noaptea se poate spune c-a facut o mu1e... (sau doua). Dar cati romani sunt docti, sau or citi DEX-ul ca sa cunoasca alte sensuri ale cuvantului de sorginte tiganeasca, ei stiindu-l doar pe cel interzis minorilor?
Asadar fiti realisti: chiar si copiii stiu sensul cel mai cunoscut al cuvantului, ca injuratura notorie, asa apare si in lozinca de pe tricou, iar efectul se va vedea la votare.
Nu sunt ptr. sanctiuni, dar sa ne spuna odata un avocat ce sanctiuni prevede legea ptr. expunera inscrisurilor obscene in public. Si inca ceva, nu ne mai cenzurati!
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
iordantonio a scris:

Si inca ceva, nu ne mai cenzurati!

Păstrăm standardele de comunicare ale forumului. Concentrați-vă și dumneavoastră pe aspectul juridic al problemei, dpdv ''tehnic'' e lămurită problema.
Mulțumesc.
Asta am gasit eu pe ca fiind oportun in contextul dat:
" MUIE s. f. (Argotic) Gură. I-a dat peste muie. GR, S. VII, 120 ◊ Expr. A duce cu muia = a face promisiuni înșelătoare, a convinge cu minciuni, a amăgi, a înșela; a duce cu vorba, a duce cu zăhărelul. Cf. BL II, 174, BUL. FIL. V, 191. L-am dus cu muia pînă mi-a împrumutat plugul. COMAN, GL., cf. MAT. DIALECT. I, 231. – Și: mîie (BUL. FIL. IV, 172) s. f., moi (BL II, 174) subst. – Din țig. mui."
" muie sf [At: BL II, 174 / V: mâie, moi s / Pl: (rar) mui / E: rrm mui] (Arg) 1 Gură. 2 (Îe) A duce cu ~ia A face promisiuni înșelătoare Si: a amăgi, a înșela. 3 (Îae) A duce cu vorba. 4-5 (D. bărbați; îe) A da ~ (A invita o femeie să practice sau) a practica sexul oral. 6 (Șîe a da ~) Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi. 7 Gest făcut prin ridicarea degetului cel mai lung de la mână și strângerea celorlalte patru, eventual orientându-l în direcția gurii, cu semnificația de muie (4-6). 8-9 (Rar; îe) A da ~ la statuie A sfida (lumea în general sau) simbolurile ei consacrate."
Sursa: [ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
î-mi place că toată lumea dezbate aspectul juridic al unui cuvânt, care în dex nu are nici o conotație jignitoare. să fi spus, ți-o dau la..., atunci da, sună a perversitate. că în argou, expresia are această conotație, este altă treabă. pentru un jurist asta ar trebui să fie egală cu zero. pentru un milițian zelos, da, poate fi un motiv să o bage la lege 61. asta până ajunge în instanță.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Libertatea de exprimare și legea 61/1991 vo87yh1c0 vo87yh1c0 Legea 61/1991 zice asa: Art. 2. - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții ... (vezi toată discuția)
Toate femeile sunt ..... denisa90 denisa90 Expresia \\\\"toate femeile sunt .... \\\\" folosita in privat, fata de o anumita persoana sau folosita in public ... Este calomnie/insulta, ranirea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liberă exprimare: e legal să mi se atragă atenția, la muncă, pentru că folosesc uneori un limbaj mai ,,colorat"? kassp3r kassp3r Daca in timp ce vorbesc cu un coleg si amandoi folosim un limbaj uneori mai \"colorat\" pentru ca ne-am permis, este corect ca o terta persoana din afara ... (vezi toată discuția)