Eu cred ca nu ati vazut si cate cazuri au fost in istoria medicinii cand pacientii au murit, de multe ori in chinuri, pt ca NU li s-a facut o transfuzie de sange. Povestile cu transferul de virusuri, bacterii sau grupa sangvina gresita apartin unor indivizi fara educatie sau experienta medicala, ce habar nu au cum se.lucreaza in prezent in domeniu si vin cu neadevaruri in scopul manipularii sau povesti de acum 2 secole. De altfel, din discursul dvs, este destul de evident ca nu aveti cunostinte medicale elementare. Credinta din aceasta secta, cum ca transfuzia este un act necrestinesc, este una falsa, imorala si lipsita de etica pt orice cadru medical deoarece duce la sinucidere sau crima (malpraxis). Este si una nelegala, caci incalca dreptul fundamental la viata. Doi membrii ai acestei secte au fost obligati de curand de instantele.romane sa lase medicii sa isi faca treaba deoarece doreau sa isi omoare propriul copil, refuzand singurul tratament care ii salva viata: transfuzia. Medicii au dreptul, in urma avizului unei comisii medicale, in situatii de urgenta si care pun viata pacientului in pericol, sa efectueze un tratament impotriva vointei exprimate a acestuia, care sa-i salveze viata. Situatia in care "credinciosul" se sinucide refuzand voluntar transfuzia este similara.cu cea a pacientului cu boli psihice sau a celor beti sau drogati. Toti sunt incapabili sa ia o decizie medicala corecta pentru dreptul lor la viata, primii din habotnicie iar restul din motive medicale. Asta nu inseamna ca medicul nu e obligat sa ii administreze tratamentul care ii salveaza viata. De aceea aici intervine legea care garanteaza dreptul medicului de a actiona pt a proteja viata cetatenilor. Daca dvs ati ales o secta a carei credinta va impune sinuciderea iar unui medic crima, e treaba dvs, dar sa nu va asteptati ca statul roman sa devina partas la asemenea legiferari abominabile impotriva dreptului la viata. De aceea nu poate exista o lege sau "declaratie" notariala care sa permita cuiva -medic, pacient- sa actioneze impotriva dreptului la viata, garantat de constitutie si de tratatele internationale.
Sper ca acum ati inteles de ce "nu aveti voie": pentru ca se incalca un drept fundamental si se comite o crima!
RazvanLzu a scris:
Nu exista un link despre o astfel de declaratie, de aceea am si intrat pe acest forum, pentru a obtine raspunsuri legale.
Puteti lua legatura pe cai oficiale cu cei de la martorii lui Iehova, prin intermediul situ-lui lor, JW.org,
Declaratia lor este distribuita tot de ei, pentru membri lor, am putea-o numi cu "circuit inchis".
Am vazut aceea declaratie, si am mai vazut si alte cazuri in care refuzul transfuziei chiar a salvat viata.
Repet intrebarea de mai sus. De ce ei au voie si noi nu ? :)