avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost depistat cu ITP expirat. La descrierea faptei, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost depistat cu ITP expirat. La descrierea faptei, în PV nu este precizat exact locul unde s-a constatat contravenția, scrie doar “a condus auto x cu nr y fără a avea ITP valabil”. Aș avea vreo șansă de câștig în instanță?

Buna ziua
Am fost depistat la un control ca itp-ul masinii pe care o conduceam era expirat. Am fost amendat, nr retinute si talonul la fel. In procesul verbal la descrierea faptei nu se specifica strada sau un loc anume, este formulat doar “a condus auto x cu nr y fara a avea itp valabil” Doar comuna este trecuta la rubrica “loc” dinaintea descrierii faptei, langa ziua si ora. Adica puteam sa conduc oriunde pe raza ei, chiar pe un camp, care nu e drum public. Iar masina nu este pe numele meu.
As avea vreo sansa de castig in instanta?
Si ipt-ul acum trebuie sa il fac numai la RAR sau la orice statie? Unde imi vor pune stampila si data, eu avand doar dovada talonului. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: seduardg@yahoo.co.uk , utilizator 00:30, 11 Decembrie 2018
În 1998 un agent a vrut să-mi rețină permisul pentru "depășirea unui autoturism - dar nu e indicator - e marcaj continuu - dar e COMPLET ascuns sub criblură - dar e curbă - dar vizibilitatea nu e sub 50 m, ci peste 200", urma să cădem la învoială (amendă fără reținere, că altfel anulare în instanță), dar când am contestat amenda, nu 20000-50000, ci 5000-1000 și 2500 jumătate din minim, mi-a restituit actele, fără p-v.
P-v depășire viteză, m-am dus politicos înapoi la agentul cu radar-ul, mi-a apos că nu are film în aparat, am contestat p-v, dar am pierdut (poliția nu e obligată să prezinte proba foto), dar și amenda mea s-a pierdut. Acum chiar dacă faci plângere, amenda e deja luată în evidență.
Dar la un alt proces p-v a fost anulat deorece poliția NU a prezentat proba foto (pe aceeași lege!), deoarece am dovedit că agentul constatator a fost de rea credință: a redactat cu scris mare și urât (pe volan) cu hârtie copiativă violetă p-v, iar mențiunea "contavenientul refuză semnarea p-v" cu scrisul aceleiași persoane dar mic și îngrijit (la birou) cu hârtie copiativă verzuie, martorul având 4 cifre la seria buletinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis Cpr12345 Cpr12345 Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as avea nevoie si eu de o informatie. descrierea ... mariustz mariustz Buna seara, As avea nevoie si eu de o informatie. Descrierea faptei intr-un proces verbal nu trebuie sa contina si localitatea unde s-a savarsit ... (vezi toată discuția)