Am o intrebare catre cei care se pricep: de la ce varsta se baga la calculul intretinerii nou-nascutul (sau copilul). Eu stiam ca de la varsta de 1 an. Acum copilul meu are 8 luni si deja a fost luat in calcul. As vrea dc se poate ceva legislatie in domeniu acesta. Va multumesc anticipat.
Si eu vreau sa stiu daca este o lege unde se prevede nr minim de zile pe care o persoana trebuie sa le petreaca intr-un apartament astfel incat administratorul sa o poata trece la intretinere. Eu am intrebat si la OPC de unde mi s-a raspuns ca asociatiile de proprietari au statut propriu ceea ce inseamna ca acestea pot sa stabileasca anumite reguli valabile doar pentru sine. Nu sunt convinsa de corectitudinea raspunsului, de aceea as vrea sa stiu care este legislatia in vigoare pe aceasta tema.
Legea nr.114 / 11 octombrie 1996 republicata – Legea locuintei cu modificarile ulterioare.
H.G. nr.1275 / 7 decembrie 2000 – privind aprobarea normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii locuintei, modificate (H.G. nr.366 / 4 aprilie 2001 – privind modificarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii locuintei, aprobate prin H.G. 1275/2000)
O.G. 85 / 30 august 2001 – privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari;
O.M.P.F. 2329 / 28 decembrie 2001- aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla de catre persoanele juridice fara scop lucrativ;
H.G. 400/ 4 februarie 2003 – aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, modificata (Hotarare nr. 1386 /2003 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 400/2003)
Ghidul asociatiilor de proprietari - ghid elaborat de Ministerul Finantelor în anul 2003.
Hotararea nr. 933 din 10 iunie 2004- privind contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica.
Ordin nr. 233/2004 din 30/08/2004 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 862 din 21/09/2004 - pentru aprobarea unor reglementări privind contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica.
Hotararea nr.41 din14/02/2002 a Consiliului Local al Municipiului Bucuresti privind contorizarea consumurilor de apa rece, apa calda menajera si caldura la apartamentele din cadrul asociatiilor de locatari/proprietari din municipiul Bucuresti
...
Si da, raspunsul a fost bun, asociatiile pot stabili reguli care sa micsoreze perioada de 15 zile, sau pot sa prevada ca sunt 15 zile intr-o luna dar nu neaparat consecutive etc.; pot stabili penalitati pentru cei care nu declara singuri o persoana si administratia este sesizata de alte persoane.
Nu inteleg cum poate crede cineva ca un copil este introdus la intretinere de la varsta de 1 an... adica pana atunci nu face si el baita (si chiar daca apartamentul are contorizare la apa, mentionez ca se foloseste la transportul apei conducta comuna care se intretine de catre TOTI proprietarii), oare nu foloseste liftul sau lumina de pa casa scarii? Oare nu produce gunoi, ca toti pampersii aia nu se evapora, nu?
Normal ca legea nu mentioneaza o varsta a persoanei, pentru ca doar trebuie sa fii persoana si gata! Crede-ma ca un batran consuma mai putin din resursele comune ca un copil si totusi nu e scutit, nu?
Mai sunt aspecte de discutat. Un nou nascut nu consuma curent pe casa scarii si nu ar trebui pus la plata pentru asta, nu face gunoi pe casa scarii si femeia de serviciu nu munceste mai mult din cauza aceasta. Intrucat nu se pot individualiza toate cheltuielile dupa fel, loc si persoana, se accepta impartirea acestora dupa numarul de persoane.
Cum nu consuma? si nu face mizerie?????
De exemplu....parintele isi scoate bebelusul la aer...in parc...(ca doar nu il tine legat de calorifer in casa)....si ghinion..cand tocmai a iesit cu el din casa.....i se face rau...(nu conteaza cauza) si vomita.in scara blocului..na ..e copil mic...sau asta nu e consderata mizerie...ci o exceptie?????
Asa cum preciza si Avill copilul se trece la intretinere..nu conteaza ca are 1 luna...sau ...20 de ani...ma rog..tot din categoria persoane face parte....