avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere bloc - de cand se plateste pt nou-nascut?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere bloc - de cand se plateste pt nou-nascut?

Am o intrebare catre cei care se pricep: de la ce varsta se baga la calculul intretinerii nou-nascutul (sau copilul). Eu stiam ca de la varsta de 1 an. Acum copilul meu are 8 luni si deja a fost luat in calcul. As vrea dc se poate ceva legislatie in domeniu acesta. Va multumesc anticipat.
maiam draga, cheltuielile de pe scara blocului, acelea de curent si curatenie, tin cont si de faptul ca FIECARE PERSOANA primeste vizite. Se presupune ca o familie de 2 membri primeste mai putine vizite ca una de 5 membri etc., prin urmare face mai putina mizerie.
Sa nu-mi spui ca nu exista vizite ale familiei, prietenilor, destinate cunoasterii ori sarbatoririi bebelusului. Daca acestia folosesc lumina de pe casa scarii si pot face mizerie, acestea i se atribuie bebelusului. E ca atunci cand cineva vine la tine si suna la usa consumandu-ti curentul.
Bebelusul ori mama pot scapa biberonul care se sparge pe scari ori in lift, exista murdaria caruciorului celui mic etc. Este absurd sa spui ca nu se creaza mizerie in urma sugarului.
Ca sa nu spun ca si el, personal, foloseste lumina. Stii ca trecerea brusca de la lumina la intuneric poate crea o stare de neliniste oricui, cu atat mai mult celor mici sau, in general, persoanelor cu o capacitate redusa de adaptare? Pe bebelus il va deranja sa stie ca este zi cand pleaca si cand ajunge in parc, dar pentru asta trece printr-o zona de "noapte". Psihologii spun ca le creaza o stare de nesiguranta, confuzie, teama orice trecere brusca dintr-o atmosfera in alta, daca intre ele exista diferente mari: de luminozitate, de caldura, de zgomot etc. Asta era asa, o paranteza, legea nu tine cont de asta, doar cam de ce am zis mai sus de paragraful asta.
Nici eu nu fac mizerie pe casa scarii, hai sa personalizam participatia fiecaruia. Nu este asa in legislatia romana, toate cheltuielile comune se bazeaza pe o prezumtie de folosire. Si chiar daca cineva ar demonstra negru pe alb ca nu face nimic sa faca mizerie, tot nu ar fi exclus de la plata intretinerii.
Sper ca pe viitor si pentru animalele de companie sa se faca ceva similar.
..da ar cam tb si in privinta animalelor de companie...mai ales ca s-au inmultit asa de mult in ult tp.......unii nci nu se satura cu un sg animal......ci isi strang "cireada"..de animale......care improspateaza...scara blocului cu diverse miresme.....
Apropo de ce spui tu, clodine: cei mai enervanti nu sunt cainii, ci STAPANII LOR!!! Ca nu stie saracul patruped ca tie ti se umple incinta si scara blocului de "problemele" lui si celor ca el, da' stapanu' ar cam trebui sa stie, nu?:))

Imi pare rau de devierea de la subiectul topicului.
buna ziua, am si eu o problema urgenta, firma care se ocupa cu administratia blocului in care locuiesc figureaza la registrul comertului ca nu a predat bilantul contabil pe 3 ani: 2003, 2004,2005 si are atestatul de administrator expirat , in cazul de fata eu am de platit intretinerea la zi, intrebarea mea este: daca aceasta firma urmeaza a se desfinta in urmatoarea perioada ce sanse sunt ca banii pe care ii platesc sa ajunga la furnizori?
In atentia c.mironescu si AVLIL
nu se poate include o persoana la intretinere pe o perioada mai mica de 15 zile si nici asociatia nu poate lua aceasta decizie si nici nu are cum sa plateasca in 2 locatii diferite. De ce ?
Pai in primul rand teoretic, acea persoana dupa cele 15 zile, din a 16 a zi ar plati integral ptr 31 de zile intr-o locatie si 31 in cealalta. Deci 62 de zile pe luna. Ti se pare normal ? Daca ai fi pus in situatia data, nu cred. Dar legal ti se pare ca ar fi ??? .....hmm
Pe de alta parte, tocmai acesta este motivul de exista aceasta perioada minima prin lege de 15 zile, tocmai ca din a 16 a zi, acea persoana sa plateasca intretinerea integral (ptr toata luna). Ori daca aplicam acelei persoane cele spuse pentru 2 locatii diferite 16 + 16 = 32 (cand va avea o luna 32 de zile atunci e posibil acest lucru).
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2007
adixact, utilizator

Alte discuții în legătură

Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere facut in functie de vizitatori elisalinca elisalinca Buna ziua! Am o problema cu administratorul blocului de ceva vreme si as vrea sa stiu care sunt legile sa vad daca are dreptate sau nu. Eu stau cu chirie ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)