Am o intrebare catre cei care se pricep: de la ce varsta se baga la calculul intretinerii nou-nascutul (sau copilul). Eu stiam ca de la varsta de 1 an. Acum copilul meu are 8 luni si deja a fost luat in calcul. As vrea dc se poate ceva legislatie in domeniu acesta. Va multumesc anticipat.
Conform Normelor de aplicare care erau in vigoare la data la care am scris respectivul post (Normă metotodologică privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, din 2003), Asociatiile aveau dreptul sa stabileasca numarul de zile de la care o persoana era trecuta la intretinere, minimul fiind de 15 zile.
Astfel, o persoana care vine in vizita la mine pe 01.09.2007 si pleaca pe 15.09.2007 ar putea fi, in functie de decizia asociatiei de care apartin, trecuta la intretinere.
Musafirul meu pleaca acasa la el unde ajunge tot pe 15.09.2007 si sta pana la sfarsitul lunii, adica 16 zile. Astfel, daca repsectiva persoana nu face o cerere catre una dintre cele doua asociatii sa fie scutita de plata intretinerii, va plati in ambele locuri.
Acest calcul este facut intr-o luna de 30 de zile, darmite in 31. Corect? Caci la intretinere, ziua locuita nu trebuie sa fie zi plina. ;) Asta rezulta implicit din faptul ca legea, atat cea veche cat si cea noua, prevede ca pot fi trecute la intretinere si persoanele care desfasoara activitati in imobilele cu destinatia de locuinta (adica bone, menajere etc.).
Astazi insa, avem o alta lege, Lege nr. 230/2007privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, intrata in vigoar in 22 august anul curent, cu termen de 60 de zile pentru elaborarea normelor metodologice; care nu s-au elaborat inca. Deci, actualmente, nu avem trecut nicaieri un minim sau un maxim. B-) Desi au cam trecut 60 de zile.
Subsriu la cele spuse de AVLIL si adaug ca nimic nu impiedica o Asociatie (si unele chiar au procedat astfel) sa stabileasca prin hotararea adunarii care e acel numar de zile dupa care o persoana nu mai e socotita intr-o "scurta vizita".
Ok. Mi se pare totusi ridicol ca o persoana in Romania zilelor noastre sa plateasca intretinere in 2 locuri diferite chiar daca sta un numar de zile intr-unul si un alt numar de zile in celalalt. Pentru ca persoana in cauza ce cotizeaza la intretinere, o face pentru toate cele 30-31 de zile din luna pentru fiecare adresa nu doar pt. numarul de zile pe care l-a petrecut la fiecare adresa in parte. Foarte ciudat si incorect totodata. :-/
Buna ziua. Sunt noua pe forum si nu stiu mare lucru despre asta. Nici nu stiu daca o sa apara mesajul meu. Nici nu sunt pe subiect dar incerc si eu. Daca apare, totusi, am si eu o intrebare: dupa cati ani, minim, se poate adauga sporul de vechime?