Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Succesiune după tată am facut deja .Nu mai există bunuri pe numele lui,nu are ce sa mai piarda mama. Sau eu.
Despre testament am scris din prima postare,dacă citeati ca lumea. Am scris negru pe alb ca fiii nu au avut habar de el. Eu,minora fiind atunci,nici atat!Am scris ca am și o mamă. Soția supraviețuitoare a fiului decedat. Era evident că dacă NU s-a făcut succesiune după bunica, iar tata NU avea habar despre testament si el nu e în postura de a mai fi prezent, vor trebui citati ceilalți moștenitori. TOȚI. Da,e o succesiune după tata. Eu am dedus că asta va trebui făcut,dvs.nu. Mi-ați spus clar că nu are ce cauta acolo mama,ca nu e rezervatar. Iata că are. Din cauza raspunsului dvs.ma mai plimb încă o dată la notar. Cu mama. Am scris aici pentru ca nu mi s-a dat numele notarului la care merg ca sa pot lua legătura cu dansul,nu mi s-a spus ce acte sunt necesare acolo,nu mi s-a spus ce conține masa succesorală, nu mi s-a spus absolut nimic. Nu am vazut testamentul.Nici acum nu stiu la ce am renunțat. Câte loturi,cate hectare,nu stiu și nu mă interesează. Am cautat un mic ajutor și ați sărit la mine ca la un infractor. Sincer,nu stiu cu ce am deranjat. Multumesc,oricum.
-editare citate-
Keyla a scris:
Succesiune după tată am facut deja .Nu mai există bunuri pe numele lui,nu are ce sa mai piarda mama. Sau eu.
Despre testament am scris din prima postare,dacă citeati ca lumea. Am scris negru pe alb ca fiii nu au avut habar de el. Eu,minora fiind atunci,nici atat!Am scris ca am și o mamă. Soția supraviețuitoare a fiului decedat. Era evident că dacă NU s-a făcut succesiune după bunica, iar tata NU avea habar despre testament si el nu e în postura de a mai fi prezent, vor trebui citati ceilalți moștenitori. TOȚI. Da,e o succesiune după tata. Eu am dedus că asta va trebui făcut,dvs.nu. Mi-ați spus clar că nu are ce cauta acolo mama,ca nu e rezervatar. Iata că are. Din cauza raspunsului dvs.ma mai plimb încă o dată la notar. Cu mama. Am scris aici pentru ca nu mi s-a dat numele notarului la care merg ca sa pot lua legătura cu dansul,nu mi s-a spus ce acte sunt necesare acolo,nu mi s-a spus ce conține masa succesorală, nu mi s-a spus absolut nimic. Nu am vazut testamentul.Nici acum nu stiu la ce am renunțat. Câte loturi,cate hectare,nu stiu și nu mă interesează. Am cautat un mic ajutor și ați sărit la mine ca la un infractor. Sincer,nu stiu cu ce am deranjat. Multumesc,oricum.
-editare citate-
In discutie este succesiunea bunicii, care a lasat si un testament.
Singurii mostenitori indreptatiti sa solicite reductiunea testamentului, sunt rezervatarii in viata: adica dvs si unchiul.
Succesiunea tatalui nu are nicio legatura. Mai ales ca spuneti ca ati dezbatut-o deja.
Imi mentin parerea ca mama nu are ce cauta la succesiunea bunicii. Daca colegul notar a chemat-o totusi, este fix interpretarea dansului. Nu este nici corect, nici gresit. Probabil a facut-o dintr-un exces de zel. Oricum declaratia de renuntare a mamei nu are nicio importanta, pentru ca mama nu are vocatie succesorala la mostenirea bunicii.
"Nici acum nu stiu la ce am renunțat".
Deci ati dat si dvs declaratie de renuntare...
Pai la fel m-am crucit si eu.
Daca dosarul e inregistrat acolo, faceti-i damblaua.
Mergeti cu mama la un birou notarial din localitatea unde locuieste, da declaratie de renuntare si gata. Nu aveti de ce sa o carati pe mama acolo. Declaratia de renuntare se poate face la orice birou notarial din Romania.
Probabil vrea sa fie absolut sigur ca nu mai exista vreo persoana care sa emita pretentii.
Repet, este o interpretare a notarului, proprie si personala. Pana la urma, practica fiecarui birou este diferita si fiecare isi face treaba cum considera.