Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Iertati-mă, dar in acest caz mi se pare o prostie să lași testament,
Am înțeles acum toate aspectele. Confuzia mea era generată de faptul că succesorii sunt chemați la notar,cu toate că există un testament. Credeam ca prin testament se desemnează ca unic moștenitor al averii legatarul si se elimină de la moștenire fără drept de apel oricine persoană ar avea vreun drept la masa succesorală . Credeam ca,indiferent de pretențiile pe care le au, succesorii legitimi nu se mai iau in calcul. Iertati-mă, dar in acest caz mi se pare o prostie să lași testament,având în vedere ca ceva vrea cel ce lasă moștenirea, altceva stipulează legea in România.
Keyla a scris:
Iertati-mă, dar in acest caz mi se pare o prostie să lași testament,
Nu. Nu e o prostie. Dovadă că bunica dvs. a fost inteligentă la vremea când l-a scris. În primul rând și-a asigurat o întreținere și apoi a gratificat persoana care i-a acordat întreținere și cu hectarele acelea de teren despre care tatăl dvs. și fratele lui nu aveau habar. (A nu avea habar, dovedește cam cât de aproape erau de mama lor).
Iar acum, la 9 ani de la moartea bunicii, notarul este obligat să vă cheme (pentru că îl obligă legea) și totodată dvs. aveți șanse care tind spre ZERO să clintiți acel testament (așa „prostie” cum vi se pare).