avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire cu masina din tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire cu masina din tara

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu automobilul mamei mele (purtam acelasi nume), am nevoie de vreo imputernicire sau un document asemanator? Ma refer atat la trecerea prin punctele de frontiera cat si la eventualitatea unui control de rutina al politistilor bulgari sau greci.

Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri. Am transmis si catre MAE o cerere de informatii cu privire la acest aspect.

gi-jane2 a scris:

Conditiile in care un cetatean poate parasi Romania cu un autoturism care apartine legal unei alte persoane sunt neclare si genereaza nenumarate confuzii. Unii spun ca este nevoie de o procura speciala de la notar, altii sustin ca este necesar un contract de comodat pentru utilizarea autoturismului respectiv in afara tarii.



Confuzia tine de pregatirea notarului si de intentia partilor.
Candva a fost o practica intocmirea unei procuri, practica ce ulterior a fost apreciata ca fiind gresita.
Daca ii dau masina mea lui X ca sa imi aduca din Italia un pachet, X actioneaza si conduce masina in numele meu si pentru mine. Deci ii fac procura.
Daca ii dau masina mea lui X, ca se se plimbe in interes personal, intocmim un contract de comodat.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2019
raluk0207, utilizator
Imi cer scuze.. tot mesajul anterior este citat dintr-un articol publicat pe net. Acel link duce catre acel articol, si din acel articol in care se citeaza si raspunsul politiei de frontiere, rezulta ca cel putin in UE nu e nevoie de procura/ contract de comodat.
nu vreau sa va contrazic dar cum va explicati aceasta postare a Politiei de Frontiera: [ link extern ] ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Miha111, utilizator
Sa ii cred pe ei sau pe notarii publici care imi cer 250 de lei pentru un contract de comodat?

Alte discuții în legătură

Folosirea mașinii unei alte persoane in bulgaria BCosmin1 BCosmin1 Bună ziua. Aşi dori să aflu dacă pentru a folosi masina aflată în proprietatea altei persoane (cumnatul meu) în Bulgaria este necesar un contract ... (vezi toată discuția)
Se poate circula in ue cu dovada inlocuitoare a certificatului de înmatriculare? cristi4n cristi4n Buna ziua, Procesul de inmatriculare in Romania este luuung si complicat. Dupa o asteptare de 3 luni (3 LUNI) pentru programarea la RAR, am aplicat zilele ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui ? ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Problema ar fi urmatoarea : masina este inmatriculata pe numele tatalui meu (este masina mea, dar .... asigurari mai mici :) ) si vreau sa merg ... (vezi toată discuția)