avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire cu masina din tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire cu masina din tara

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu automobilul mamei mele (purtam acelasi nume), am nevoie de vreo imputernicire sau un document asemanator? Ma refer atat la trecerea prin punctele de frontiera cat si la eventualitatea unui control de rutina al politistilor bulgari sau greci.

Va multumesc!
În link-ul pus de dvs. scrie așa:

La controlul de frontieră, nu este necesar să prezentați documente cu privire modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (contract, procură, comodat etc).

În cazul în care circulaţi în interiorul Uniunii Europene, autorităţile cu drept de control din statele pe care le tranzitaţi pot efectua verificări în cazul în care au suspiciuni privind modalitatea de deţinere a autovehiculului pe care-l conduceţi, fără însă a vă refuza intrarea sau interzice circulaţia pe teritoriul statelor respective.

În cazul în care intenţionaţi să călătoriţi în state din afara spaţiului Uniunii Europene, vă recomandăm să vă adresaţi reprezentanţelor diplomatice ale statelor respective cu privire la modul în care este reglementat aspectul referitor la justificarea dreptului de a conduce un autovehicul care nu este înmatriculat pe numele conducatorului auto.

Alături de cartea de identitatea/pasaport și permisul de conducere, la controlul de frontieră trebuie să prezentaţi, pentru autoturismul pe care-l conduceti, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA, precum şi documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice.


Ce nu înțelegeți din ce scrie? Atât Grecia cât și Bulgaria sunt state membre UE.

Doar dacă ați avea de gând să mergeți și în Turcia ați avea nevoie de contract de comodat în limba engleză.
"autorităţile cu drept de control din statele pe care le tranzitaţi pot efectua verificări în cazul în care au suspiciuni privind modalitatea de deţinere a autovehiculului pe care-l conduceţi"

Se pare ca dvs nu ați înțeles ceva ce copiați in continuu.
@Ares-3
Si de ce vi se pare ca nu am inteles?
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@raluk0207
Oare de ce scoateți din context? Au dreptul să facă verificări, ,,fără însă a vă refuza intrarea sau interzice circulaţia pe teritoriul statelor respective.''.
raluk0207 a scris:
Se pare ca dvs nu ați înțeles ceva ce copiați in continuu.

Deci eu nu înțeleg :)
Bine, nu mai copiez ce spun autoritățile. Am făcut-o în ideea că ar putea fi un argument pe care l-ați lua în seamă. Nu vreți, nu-i supărare.

@Miha111
Nu aș putea să vă spun de ce am crezut că n-ați înțeles, scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea mașinii unei alte persoane in bulgaria BCosmin1 BCosmin1 Bună ziua. Aşi dori să aflu dacă pentru a folosi masina aflată în proprietatea altei persoane (cumnatul meu) în Bulgaria este necesar un contract ... (vezi toată discuția)
Se poate circula in ue cu dovada inlocuitoare a certificatului de înmatriculare? cristi4n cristi4n Buna ziua, Procesul de inmatriculare in Romania este luuung si complicat. Dupa o asteptare de 3 luni (3 LUNI) pentru programarea la RAR, am aplicat zilele ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui ? ContSters72331 ContSters72331 Buna ziua, Problema ar fi urmatoarea : masina este inmatriculata pe numele tatalui meu (este masina mea, dar .... asigurari mai mici :) ) si vreau sa merg ... (vezi toată discuția)