avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de întreținere din Germania: cum se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de întreținere din Germania: cum se va calcula ținând cont că voi mai avea un copil, și se va lua în considerare că minorul primește alocație din Germania?

Buna ziua,

Am divorțat de fosta soție in 2017.Din căsnicia noastră a rezultat un copil căruia instanța a stabilit sa i se plătească o pensie lunara de 25% din salariul obținut la vremea respectivă.
Între timp m-am stabilit in Germania unde lucrez.M-am recăsătorit iar luna această soția mea va naste un copil.
Fosta soție vrea sa ma dea in judecata pentru marirea pensiei pentru ca acum lucrând în Germania câștig mai mult decât în România.
Intrebarea mea este care sunt procedurile legale si cum poate obține ea marirea pensiei tinand cont ca eu voi mai avea un copil, sunt recăsătorit si trebuie să îmi întrețin familia.Se va judeca conform legilor din Romania sau se vor lua în considerare și legile din Germania unde există un nivel de trai de care se tine cont.
Mentionez faptul că primește si o alocație de 204 euro din Germania si asta datorita faptului ca am solicitat acest drept si ca lucrez aici.
Se va lua in considerare si acest lucru sau nu?
Astept un raspuns.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 11:44, 24 Septembrie 2020
Stimate domn,
Sunt total de acord ca tine de omenie si sentimentul de parinte sa imi ajut copilul.Insa ea din banii care ii primeste nu-i cheltuieste decat in scop personal.De aici usoara mea inversunare in ceea ce priveste prententia ei de a mari pensia lunara.
Eu oricum am trimis pensia lunar si mult mai mult decat era hotarat in instanta.
De aia vroiam sa stiu care sunt procedurile juridice si Cum se va desfășura întreg procedeul acesta.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
ccipri a scris:

totodata sa fac o dovada ca am făcut demersurile necesare primirii alocației de 204

În opinia mea, cei 204 euro sunt un dreptul al copilului separat de obligația dvs. și nu va fi/ nu ar trebui luat în considerare la stabilirea pensiei de întreținere. Datorați un procent sau o sumă din veniturile realizate din muncă, iar alocația nu e un astfel de venit. Cam scump taxați demersurile de care ziceți.
Stimate domn,
Nu e vb ca taxez scump,dar acesti bani nu sunt in folosul copilului ci in folosul ei.poate acum intelegeti de ce refuz sa dau mai multi bani.daca as stii ca se foloseste el de ei as da eu fara sa ceara ea.

Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
:)
Aș vrea să am câte un bănuț pentru fiecare mesaj în care părintele nerezident (mama sau tata) spune că ar da bani mai mulți dacă ar ști că sunt cheltuiți pentru copil.

Puteți cere să plătiți pensia în natură; în acest caz îi puteți cumpăra ce are nevoie (alimente, haine, rechizite) și îi puteți plăti cursuri, meditații, excursii etc. Mă gândesc că realizați ce cheltuieli presupun creșterea și educarea unui copil și v-ar plăcea să aibă acces la ce e mai bun.

Art. 530
Modalităţile de executare
(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.
Ccipri, tatăl copilului meu a procedat cum v-am scris şi a impresionat judecătoarea. Depinde acum şi de venitul dvs., dacă aveţi net 5000 euro, mi se pare absurd să se stabilească pensie alimentară de 830 euro/lună fiindcă pur şi simplu cheltuielile normale pentru creşterea unui copil nu necesită asemenea cheltuieli, dacă dovediţi 2000 euro/lună, cu siguranţă se va stabili maximul de 1/6 din asta.

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat incasata in germania de catre fostul sot, nu a ajuns niciodata la copii!!! dia_dia45 dia_dia45 buna, v-as ruga sa ma consiliati in legatura cu o problema mai dificila...!!! Sunt divortata de fostul sot de 5 ani aprox, iar el lucreaza legal de mai bine ... (vezi toată discuția)
Divort in care o parte este cu resedinta in ue daniela2014 daniela2014 buna ziua, in cazul in care introduc o cerere de divort, in care partenerul meu are resedinta in Germania, mai sunt obligata sa fac medierea? daca da, cum se ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana Elena676 Elena676 Sunt divortata si am in intretinere un copil in varsta de 15 ani. Fostul sot este stabilit in Germania, unde a solicitat alocatia de stat pentru copil. Statul ... (vezi toată discuția)