avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am plătit integral onorariul avocatului, dar abia am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am plătit integral onorariul avocatului, dar abia am obținut chitanță iar contract nu am nici acum. Este în regulă? Cum mă asigur că mă va reprezenta?

Buna seara,am o nelamurire cu privire la modul in care dupa ce ai ales un avocat,te asiguri ca te va si reprezenta,s.a depus o plangere penala pe numele meu,am consultat un avocat,sunt sot si sotie insa ma va reprezenta dansa,i.am spus despre ce e vorba,am platit consultatia ai a ramas sa discutam telefonic sa anunt daca ma decid sa o angajez pentru aparare,am anuntat,mi s.a comunicat onorariul si ca trebuie achitata toata suma dupa care vom semna un contract,am platit suma in doua transe,la cea de.a doua si ultima ma asteptam sa mi se elibereze chitanta si sa semnez un contract,nu ne.am dat seama nici eu nici mama mea am plecat repede zapacite fiind de problema,cand am achitat prima parte am dat o semnatura pe o imputernicire si a zis ca vom finaliza cand aduc restul sumeo,am adus si n.am vazut nici chitanta nici contract,am sunat apoi si chiar am insistat sa.mi dea sau sa.mi trimita o dovada cum ca am angajat.o pentru a arata cuiva care vrea sa ma imprumute cu ceva bani sa ma ajute,m.a trimis prin mail o imputernicire cu semnatura mea cu stampila si semnatura ei insa fara nici o data trecuta,apoi am mers la ei din nou si am solicitat chitanta pe care se intrebau unul pe celalalt unde au pus.o si de fapt a facut.o pe loc chitanta,nu le.a venit prea bine din cate am vazut,a trecut suma ca si onorariu,numele meu dar fara CNP.ul meu si a gresit data a scris ziua si anul insa luna a 9 a,am vazut abia acasa,am intrebat se contract si au zia ca daca exista imputernicirea nu mai e nevoie de contract,este in regula?????
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Multumesc mult pentru raspuns,mime teama ca daca voi solicita,nu va mai dori sa ma apere sau stiu eu ce fel vor reactiona amandoi,ei imi spun ca deocamdata nici nu s.a inregistrat acea plangere penala impotriva mea ca mai dureaza de la politie,eu nu pot afla de plangere decat prin intermediul lor sau ma pot interesa si personal?nu stiu ce sa mai fac cedez psihic,chitanta asta are vreo valoare?in caz de ceva?
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca va eliberat chitanta pe suma platita arata intentia de a incheia contractul de asistenta juridica.Problema e urmatoarea : Dvs. ati platit in rate ori avocatul pare ca vrea sa se asigure ca veti plati integral onorariu si abia atunci sa inregistreze contractul de asistenta juridica.fiindca din momentul inregistrarii ( nr. contractului de regula e numarul de ordine de la inregistrare) avocatul datoreaza darile catre stat ( TVA , imp. venit , contributii ).Or, daca dvs. platiti un avans si renuntati pentru avocat care emite factura , apare problema darilor catre stat.Trebuie sa storneze, nu vrea complicatii , ceva de genul...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, ar trebui sa existe si vontractul dar va spun, cu certitudine ca foarte multi avocati nu fac aceste contracte si totusi isi reprezinta clientii in instanta. Si procedeaza astfel de regula nu ocazional. Am fost, nu numai odata in aceasta situatie...din pacate. In acest moment trebuie sa platesc cheltuieli de judecata desi avocata partii adverse nu are contract de reprezentare dar depune la dosar o imputernicire pe care nu este specificatnimic.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati macar ca sunt inscrisi in barou!
Din cele ce ati scris ceea ce s-a eliberat este o chitanta cum ca ati platit un onorariu, pt ce, pt o slujba la biserica, o dansatoare, un serviciu juridic, nimeni nu poate sti atat timp cat nu este precizat in chitanta, deci, chitanta nu va servi la mare lucru in caz de litigiu.
Din descrierea pe care ati facut-o nici imputernicirea nu este prea legala, data de inregistrare, lipsa, baza si referinte contractuale, lipsa. are macar o descriere de obiect?!?

Data viitoare cand le faceti o vizita luati cu dvs un martor, faceti inregistrari, etc... .

Multumesc pentru raspuns,doamna avocat este si mediator,asteptam sa se inregistreze plangerea,cred ca dureaza de la politie,abia apoi sa afle nr dosarului sa vedem cum stau lucrurile,banuiesc ca va incerca si o mediere,problema este destul de complicata pentru mine dar asta e,sper sa trec cu bine peste asta

Ioan Viorel Danciu a scris:

Verificați dacă obiectul dosarului sau plângerii penale poate face obiectul medierii si căutați în zona dvs in mediator. Terminati si repede si acolo nu veti întâmpina astfel de probleme.. O intelegere intre parti, in anumite situatii, inlatura raspunderea penala. Succes.

Alte discuții în legătură

Va rog din suflet sfatuiti-ma!!!!! Victoria29 Victoria29 Buna ziua,sunt suspecta intr.un dosar penal,am creat un prejudiciu,s.a facut o plangere impotriva mea,dosarul este in faza de cercetare penala,am angajat ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog Victoria29 Victoria29 Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)