avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am plătit integral onorariul avocatului, dar abia am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am plătit integral onorariul avocatului, dar abia am obținut chitanță iar contract nu am nici acum. Este în regulă? Cum mă asigur că mă va reprezenta?

Buna seara,am o nelamurire cu privire la modul in care dupa ce ai ales un avocat,te asiguri ca te va si reprezenta,s.a depus o plangere penala pe numele meu,am consultat un avocat,sunt sot si sotie insa ma va reprezenta dansa,i.am spus despre ce e vorba,am platit consultatia ai a ramas sa discutam telefonic sa anunt daca ma decid sa o angajez pentru aparare,am anuntat,mi s.a comunicat onorariul si ca trebuie achitata toata suma dupa care vom semna un contract,am platit suma in doua transe,la cea de.a doua si ultima ma asteptam sa mi se elibereze chitanta si sa semnez un contract,nu ne.am dat seama nici eu nici mama mea am plecat repede zapacite fiind de problema,cand am achitat prima parte am dat o semnatura pe o imputernicire si a zis ca vom finaliza cand aduc restul sumeo,am adus si n.am vazut nici chitanta nici contract,am sunat apoi si chiar am insistat sa.mi dea sau sa.mi trimita o dovada cum ca am angajat.o pentru a arata cuiva care vrea sa ma imprumute cu ceva bani sa ma ajute,m.a trimis prin mail o imputernicire cu semnatura mea cu stampila si semnatura ei insa fara nici o data trecuta,apoi am mers la ei din nou si am solicitat chitanta pe care se intrebau unul pe celalalt unde au pus.o si de fapt a facut.o pe loc chitanta,nu le.a venit prea bine din cate am vazut,a trecut suma ca si onorariu,numele meu dar fara CNP.ul meu si a gresit data a scris ziua si anul insa luna a 9 a,am vazut abia acasa,am intrebat se contract si au zia ca daca exista imputernicirea nu mai e nevoie de contract,este in regula?????
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Dacă ați angajat-o ca avocat, nu mai poate fi mediator in cauza. De la bun început trebuia sa va spuna ca poate media speța. Daca nu v-a spus inseamna ca nu doreste sa abordeze speta din această direcție. Adresati-va unui mediator care nu e si avocat. Din experiență va spun a avocații care sunt si mediatori, nu mediază. Deloc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata utilizatoare, un utilizator de servicii de mecanica auto cauta un mecanic auto pana gaseste unul bun pt masina sa.
Ca in toate meseriile, si in avocatura exista profesionisti si "profesionisti".
Pt un utilizator de servicii de avocatura aceleas reguli trebuiesc respectate.
Pt un utilizator realist al acestor servicii ceea ce trebuie sa conteze sunt contributiile care respecta deontologia profesionala, aceasta notiune atat de pretioasa unora si aproximativa altora (vezi buna, vechea citatie latina: verba volant, scripta manent (vorbele zboara, ceea ce este scris ramane)).
Deci, sfaturile care tin de domeniul legal si de procedurile legale in vigoare sunt cele care trebuiesc luate in consideratie.
Din contributiile oferite puteti intelege care este procedura de a intra in contact, de a negocia si de a conclude o relatie de reprezentare in justitie cu un avocat (consultatie juridica pt a analiza speta, negociere, semnare de contract si imputernicire de reprezentare, emitere de factura, plata cnf contractului, emitere de chitanta/e).
Daca aceasta procedura si formele legale de validare ale procedurii au fost respectate puteti avea speranta ca veti fi bine aparata.
Numai din acel moment aveti dreptul sa puteti sa incepeti sa aveti incredere in avocatul dvs.
Intotdeauna un avocat care nu aplica legile la propriul sau mod de viata profesionala nu este de bun augur.

Din ceea ce dvs ne-ati scris rezulta ca avocatul dvs poate contesta in orice moment orice reclamatie pt ca dovezile in posesia dvs nu au valoare juridica.
Cum non-respectul procedurilor legale este o proasta intrare in relatie cu un avocat nu aveti nici o certitudine de reprezentare corecta in justitie
Din aceasta cauza v-am sfatuit sa mergeti cu martor si sa faceti inregistrari, macar sa puteti sa recuperati ceea ce ati platit.

Nu pot sa nu remarc paradoxul introdus pe site nostru de catre acest tip de speta!!!
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
Demos, utilizator
Pfffff......e clar,am pornit cu stangul in relatia cu dansii,nu din cauza mea dar am pornit cu stangul,toti cei care mi.au raspuns si carora le multumesc,spun ca acea imputernicire se emite in baza unui contract,insa dansii,avocatii,mi.au fluturat.o in birou si au zis ca daca avem asta nu mai e nevoie de contract,chitanta au facut.o pe loc desi se intrebau unul pe altul unde au pus.o,adica nu era pregatita macar,de parca nu se asteptau sa o cer,eu nu am cunostinte juridice de aceea am angajat un avocat sa ma apere si de aceea am cerut ajutor aici,insa oricui i s.ar parea in neregula felul in care s.au desfasurat evenimentele,pana si intuitia iti spune ceva,eu am zis ca poate paranoia mea a atins cote alarmante pe baza fricii si a stresului,urmeaza sa am un dosar penal totusi,primul si ultimul clar,insa psihic sunt la pamant,eu am scris pe acest site si despre ce e vorba in plangerea penala,cu ce am gresit,nu stiu daca puteti gasi este tot in aceasta categorie de forum scris de Victoria29,nu stiu cum,dar in loc sa ma mai linistesc ca mi.am angajat macar un aparator,am ajuns sa.mi fie teama ca nu ma va apara,nu ma asteptam din partea lor,cam cat ghinion sa am?luni va trebui sa ma prezint in biroul dumnealor si sa le spun foarte direct ca doresc semnarea unui contract si completarea tuturor datelor pe chitanta,imputernicire etc.,nu stiu ce.o sa iasa,banii i.am dat,nevoie de aparare am.....alti bani nu mai am chiar acum,abia mi.am gasit alt loc de munca duminica incep,urmeaza sa muncesc sa strang 27.000 lei ca sa achit prejudiciul asta in cazul in care chiar asta va fi si suma reala......e.......foarte dificil,o am numai pe mama mea atat,nu prea mai vad luminita de la capatul tunelului desi am doar 29 de ani,mi s.a spus de catre fostul sef ca viata mea este distrusa,ca oricum imi voi pierde casa si ca voi infunda puscaria.....nu stiu ce a fost ib capul meu cand am comis greseala dar nu as vrea sa platesc cu tot ceea ce am sau cu viata....urmeaza sa merg si la psiholog,am nevoie de ajutor specializat,nu mai fac fata.
Nu disperati, o sa vedeti ca totul va fi bine. Sa aveti incredere ca Bunul Dumnezeu va va ajuta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu despre ce speta vorbiti. Furnizati link-ul.
Sunteti incoerenta si va lipseste limpezimea necesara pt a putea descrie corect situatia.
Recomand o schimbare de prioritati, intai psihologul si o rapida repunere pe picioare.
Toti indivizii comit greseli, erori in cursul vietii.
Justitia este ea oarba dar nu mai taie capate de cateva decenii, cel putin in UE.
Desi imi este greu sa cred ca mai poate exista atata credulitate la 29 de ani, va sfatuiesc sa nu mai ascultati tot ce zic unii sau altii.
Cautati competenta, nu pseudo-autoritati auto-proclamate.
In viata nu cel care tipa mai tare are dreptate

Alte discuții în legătură

Va rog din suflet sfatuiti-ma!!!!! Victoria29 Victoria29 Buna ziua,sunt suspecta intr.un dosar penal,am creat un prejudiciu,s.a facut o plangere impotriva mea,dosarul este in faza de cercetare penala,am angajat ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog Victoria29 Victoria29 Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)