avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezvoltatorul vrea să închirieze un spațiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezvoltatorul vrea să închirieze un spațiu comercial de la parter pentru sală de jocuri și păcănele. Firma care va închiria are nevoie de acordul vecinilor direcți și al asociației de proprietari?

Bună ziua,

La parterul blocului există 2 spatii comerciale. Blocul este nou construit. Unul dintre spatii a fost închiriat înainte ca majoritatea apartamentelor sa fie vândute și când nu exista asociație de proprietari.
Acum exista asociație de proprietari și au fost vândute toate apartamentele. Dezvoltatorul vrea sa închirieze cel de-al doilea spațiu comercial, obiectul de activitate al firmei care dorește sa închirieze fiind sală de pariuri sportive și păcănele.
Firma care va închiria are nevoie de semnăturile vecinilor direcți și a asociației de proprietari pentru a-și stabili punctul de lucru în acel spațiu?
Deja se lucrează la amenajarea sălii, însă fără vreo aprobare din partea noastră.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 12:24, 17 Ianuarie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am aflat ce ca
prevad extrem de precis
chiar daca
De multe ori ceea ce zic eu este posibil dar inca nu s-a intamplat
.
M-ati facut sa rad. In caz de refuz nu te da nimeni in judecata si chiar daca te-ar da s-ar respinge ca neintemeiata.
Avocatii bancilor se chinuie de ani de zile sa arate ca chiria pe antena e ilegala si mereu e neintemeiata.
Nu confundati faptul ca nu se da de fel in judecata din moment ce exista si hotarari judecatoresti in acest sens pentru cei care s-au judecat.
Insa...nu le puteti sti pe toate din lumea dreptului...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constructorul face din proiect spatii comerciale cu aprobari si locatarii chiar cred ca pot ei sa ii aprobe proprietarului un drept?! Nici macar nu vor fi intrebati pentru ca e absurditate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018
ART. 1
(1) Prezenta lege reglementează aspectele juridice, economice și tehnice cu privire la:
b) administrarea, întreținerea și folosirea imobilelor sau grupurilor de imobile din condominii
care au în structura lor locuințe sau spații cu altă destinație decât aceea de locuință,

Poate sa faca orice constructorul tot trebuie aprobare!!! Ati dat click pe linkul ala al formularului de acord sa vedeti ca sus in dreapta scrie conform legii 196/2019.
Este formularul de la registru comertului.[ link extern ]
onrc.ro
Era spatiu comercial cu destinatia farmacie si vrei altceva, trebuie iar aprobare ca schimbi destinatia si tot asa.
Daca nu intreaba rezulta ca ca e contraventie :
Scrii la primarie .Nu se misca primaria scrii la ministerul administratiei.

ART. 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât
să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
g) schimbarea de către proprietar a destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât
aceea de locuință fără autorizațiile și aprobările legale;
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
w_v_w_v, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta seamana a ingradire a dreptului de proprietate. Eu sunt proprietar, dar vecinul hotaraste daca am dreptul sa imi folosesc spatiul cum vreau eu. Nu e normala o asemenea tampenie. Vorbim de magazine, nu de sali de concerte, fabrici de spart pietre sau alte generatoare de galagie.

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial ... Iuliaa30 Iuliaa30 Bună ziua! Locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial dedesubt, proprietarul va deschide o sala de forță, de o.luna ma terorizează cu spartul ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)