avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezvoltatorul vrea să închirieze un spațiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezvoltatorul vrea să închirieze un spațiu comercial de la parter pentru sală de jocuri și păcănele. Firma care va închiria are nevoie de acordul vecinilor direcți și al asociației de proprietari?

Bună ziua,

La parterul blocului există 2 spatii comerciale. Blocul este nou construit. Unul dintre spatii a fost închiriat înainte ca majoritatea apartamentelor sa fie vândute și când nu exista asociație de proprietari.
Acum exista asociație de proprietari și au fost vândute toate apartamentele. Dezvoltatorul vrea sa închirieze cel de-al doilea spațiu comercial, obiectul de activitate al firmei care dorește sa închirieze fiind sală de pariuri sportive și păcănele.
Firma care va închiria are nevoie de semnăturile vecinilor direcți și a asociației de proprietari pentru a-și stabili punctul de lucru în acel spațiu?
Deja se lucrează la amenajarea sălii, însă fără vreo aprobare din partea noastră.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 12:24, 17 Ianuarie 2025

Corect explicat, deși multă lume citește superficial articolul respectiv din legea asociațiilor de proprietari, din care "alege" doar prima parte. :)
La mine la parter a fost o banca si acum am o sala de jocuri de noroc, sala care are un propietar si in fiecare vineri au tambalau de vibreaza geamurile, iar in restul zilelor e muzica data mai incet, dar tot se aud basii chiar la ore mici (noaptea) . Propietarul are drepturi, dar eu am drepturi? Nu am stiut ce vor face in acel spatiu, am vazut la final cand au pus firma, fara sa ma intrbe si pe mine daca vreau muzica nonstop .
Bună! Dar în cazul în care nu există asociație de proprietari am înțeles că cel care este interesat să obțină acordul asociației pentru desfășurarea activităților comerciale declară pe propria răspundere că nu există asociație de proprietari. Iar dacă încăperile,deci doar încăperile în care se dorește a se desfășura activități comerciale din apartament se învecinează pe verticală cu un singur apartament, iar pe orizontală cu un alt bloc de locuințe și nu există perete comun cu acesta și pe cealaltă parte cu o cameră a apartamentului ,cameră care dă spre casa scării, este necesar a se obține acordul vecinului din blocul vecin și al vecinului ca are apartamentul pe același palier cu apartamentul în care se vor desfășura activitățile comerciale,ținând cont ca nici între acestea din urmă nu există perete comun ?Mulțumesc anticipat!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

justmematza a scris:

Bună ziua,

Am citit, însă nu am gasit un răspuns la situația aceasta. Legea nu oferă întotdeauna o rezolvare pentru toate situațiile care pot apărea.
În altă ordine de idei, dacă sunt de acord doar vecinii de pe orizontala, dar nu și cei de pe verticala, mai poate deschide?

ynocentta a scris:

Pentru completa si corecta dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018
In speta este obligatoriu acordul majoritatii proprietarilor

Trebuie sa fie de acord si cei pe orizontala si pe verticala.
Insa...si vecinii pot fi dati in judecata daca nu sunt de acord.
Tot la fel si asociatia daca nu este de acord.
Problema este ca un proces dureaza mult fata de trecut unde in 3 saptamani se finaliza procesul daca apelati imediat la avocat.
In prezent durata ar fi de cel putin 2-3 luni daca avocatul se misca rapid de tot.

Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2023
danalida, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar acceptul notarial al vecinilor: sus, jos, stanga, dreapta.
Daca nu sunt vecini, se mentioneaa in act notarial acest fapt.
Mulțumesc frumos!

POPA GHEORGHE a scris:

Este necesar acceptul notarial al vecinilor: sus, jos, stanga, dreapta.
Daca nu sunt vecini, se mentioneaa in act notarial acest fapt.

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial ... Iuliaa30 Iuliaa30 Bună ziua! Locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial dedesubt, proprietarul va deschide o sala de forță, de o.luna ma terorizează cu spartul ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)