Bună! Dar în cazul în care nu există asociație de proprietari am înțeles că cel care este interesat să obțină acordul asociației pentru desfășurarea activităților comerciale declară pe propria răspundere că nu există asociație de proprietari. Iar dacă încăperile,deci doar încăperile în care se dorește a se desfășura activități comerciale din apartament se învecinează pe verticală cu un singur apartament, iar pe orizontală cu un alt bloc de locuințe și nu există perete comun cu acesta și pe cealaltă parte cu o cameră a apartamentului ,cameră care dă spre casa scării, este necesar a se obține acordul vecinului din blocul vecin și al vecinului ca are apartamentul pe același palier cu apartamentul în care se vor desfășura activitățile comerciale,ținând cont ca nici între acestea din urmă nu există perete comun ?Mulțumesc anticipat!
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
justmematza a scris:
Bună ziua,
Am citit, însă nu am gasit un răspuns la situația aceasta. Legea nu oferă întotdeauna o rezolvare pentru toate situațiile care pot apărea.
În altă ordine de idei, dacă sunt de acord doar vecinii de pe orizontala, dar nu și cei de pe verticala, mai poate deschide?
ynocentta a scris:
Pentru completa si corecta dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018
In speta este obligatoriu acordul majoritatii proprietarilor
Trebuie sa fie de acord si cei pe orizontala si pe verticala.
Insa...si vecinii pot fi dati in judecata daca nu sunt de acord.
Tot la fel si asociatia daca nu este de acord.
Problema este ca un proces dureaza mult fata de trecut unde in 3 saptamani se finaliza procesul daca apelati imediat la avocat.
In prezent durata ar fi de cel putin 2-3 luni daca avocatul se misca rapid de tot.