avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. Este legal ce mi se pretinde?

Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:11, 17 Noiembrie 2019
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util


toneamarin a scris:

1. Daca din veniturile asociatiei se inlocuiesc coloanele verticale de apa calda este foarte correct ca proprietarul nu primeşte nici un ban din aceste venituri ele sunt ale asociatiei de proprietary.
Dar, este scutit de plata inlocuirii coloanelor. Adica beneficiaza de pe urma acestor venituri.
2. Daca din dobanzile obtinute se inlocuiesc ferestrele vechi cu unele noi este foarte correct ca proprietarul nu primeste nici un ban din aceste dobanzi ele sunt ale asociatiei de propietari
Dar, este scutit de plata inlocuirii ferestrelor vechi. Adica beneficiaza de pe urma acestor dobanzi.
3- In cazul unor evenimente de forta majora, cade blocul, asociatia se dizolva, oare cui vor fi impartiti banii existenti in contul de la banca?
Ai cui sunt banii ramasi in cont?


. Fondul sau de rulment oricum se diminueaza,sufera transformari datorita comisioanelor bancare si nu-i va da asociatia decat ce ramine. Deci nu-i da asociatia inapoi fondul de rulment depus de proprietar, ci o alta suma, mai mica. Indiferent cum depune acel fond de rulment.

Aceasta formulare ma determina a ma opri aici cu postarile.
Imi cer scuze celor carora le-am rapit din timp.


3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
În sfârșit vad ca ati înțeles ca veniturile respective sunt în beneficiul tuturor, prin urmare și cheltuielile cu acest cont sunt reciproc la fel repartizate.

Scuzele va sunt acceptate, mai bine mai târziu decât niciodată.
va multumesc pentru raspuns, chiar daca intarziat
Buna ziua ,tuturor !Astăzi in avizier pe luna august m-am trezit restanță 30 lei citez- comisioane interbancare reținute de CEC la fiecare operațiune ( 6 luni × 5 lei =30 lei ) dar nu in lista de consumuri utilitati ,alături de lista ,au un tupeu fantastic ,sa ma constranga sa ajung sa plătesc din mana,Ii dau in judecata .Dar ce mă sfătuiți să dau Cecul in judecata împreună cu asociația de proprietari, ?!Multumesc frumos !!!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce treaba are CEC Bank? Banca respectiva are o declarație pe site ca respectă OUG 113 și plătitorul prin transfer bancar nu este responsabil de comisioanele beneficiarului.

Nu trebuie sa dați în judecată pe nimeni, ci sa faceți o reclamație la ANPC, care este agent constatator pentru persoane fizice conform art. 178 din Oug 113 /2009 și sa cereți sancționarea conducerii asociației pentru nerespectarea art. 116 și 117 din Oug 113 /2009. Anexati copii măcar după un ordin de plată în care arătați ca ați plătit suma întreaga și o copie a listei de care ziceți ca e afișată la avizier, în care vi se impută acele comisioane.

Amenda e conform art. 181 de minim 50000 RON.

Alte discuții în legătură

Cine suportă comisionul bancar la plata întreținerii prin op? latka latka Am urmarit discutii mai vechi pe aceasta tema, care se termina undeva prin 2016.Din ele am tras concluzia ca si vechea lege, ca si cea noua dealtfel, au lasat ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu ... carmen06! carmen06! Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu comisionul bancar de 15 lei /luna, pe cpi sau pe apartamente?multumesc! (vezi toată discuția)