avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. Este legal ce mi se pretinde?

Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:11, 17 Noiembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"invidie crunta pe cei care folosesc mijloacele electronice de plata. "

de ce as genera invidie daca folosesc mijloace electronice de plata ?!

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

wazz a scris:

"invidie crunta pe cei care folosesc mijloacele electronice de plata. "

de ce as genera invidie daca folosesc mijloace electronice de plata ?!

Pai va invit sa parcurgeți acest topic de la început, sa vedeți cum se pune problema. Adică cei ce stau tolăniți în pat, cu telefonul în mâna, platindu-si întreținerea, sunt niște nesimțiți, care vor ca acel comision sa fie împărțit și cu cei care transpiră la coada, la casierie ori la banca.

Asta nu mai tine de legalitate, ci de o invidie cruntă, ca unii pot plăti în acest mod.

Ăștia sunt cei cu capra vecinului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Absolut ilegal. Comisionul pe operațiuni este în sarcina asociației, el provenind dintr-un contract încheiat între asociație și banca la care are cont. Dumneavoastră, nefiind parte a contractului, nu vi se poate imputa nici o sarcină în sensul suportării acestui comision.

codrutz2007 a scris:

Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !

Multumesc pt răspunsuri, dar cred cu tarie fiind si singurul din asociație care plătește de pe mobile banking ,ca o face intenționat pt a ma descuraja sa o plătesc din nou la el, Mai mult decat atat, o face cu rea intenție cu toata lumea de a ramane restanterii ,să-i plătească penalitati ,alta explicatie nu am.Nici până în ziua de azi nu a afișat codul IBAN in avizier ,spunând că nu e datoria lui!Trageți dumneavoastră concluzia,!!! Va multumesc tuturor !
fata de cele aratate mai sus...as vrea sa aduc in discutie un punct de vedere ce nu l-am vazut atins . Asociatia de proprietari gestioneaza fonduri banesti ce sunt in fapt ale proprietarilor din condominiu indiferent ca acestia sunt membri ai asociatiei sau nu . Fondurile respective sunt in general fond rulment , reparatii , penalitati , speciale si orice alt fond hotarat de catre AG . Aceste sume de bani conform legii sunt depozitate la o banca printr-un cont bancar . Sper ca toata lumea , pana la acest punct , va fi de acord ca asa este . Faptul ca unul din proprietari doreste sa depuna bani in contul asociatiei ar trebui sa fie privit de catre banca identic modului in care un client doreste sa isi depuna sume banesti in contul propriu !!! De ce ? Pentru ca de fapt chiar asa se intampla . Smecheriile astea prin care bancile trateaza asociatiile ca pe celelalte persoane juridice sunt "fortate" si doar aducatoare de profit bancilor . Dar total incorecte catre cei ce de fapt sunt si formeaza asociatiile , adica proprietarii. In opinia mea ar fi trebuit legiferat de mult si anume ca .... cel ce dovedeste domiciliu sau proprietatea intr-un condominiu ce face parte din respectiva asociatie sa nu plateasca nici-un comision ,atunci cand achita intretinerea direct in cont ,el fiind in mod automat proprietarul ( in forma asociata ) a acelor bani . Maxim doar atunci cand transfera bani de la alta banca catre banca asociatiei . Iar acele mult trambitate "delegari" sa fie facute , daca este nevoie , catre persoane ce nu au calitate de locatar / proprietar . Nici nu ar fi trebuit sa se ajunga vreodata sa se discute despre comisioane incasate de la proprietarii si locatarii din condominiul asociatiei . Iar daca s-a ajuns totusi ....asa cum demonstreaza practica bancara...apoi corect este doar acel punct de vedere prin care se arata ca orice comision bancar se suporta de catre persoana juridica el transferandu-se catre proprietari prin lista de plata ca si cheltuiala pe CPI .
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
aurel bp, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine suportă comisionul bancar la plata întreținerii prin op? latka latka Am urmarit discutii mai vechi pe aceasta tema, care se termina undeva prin 2016.Din ele am tras concluzia ca si vechea lege, ca si cea noua dealtfel, au lasat ... (vezi toată discuția)
Comision tranzactie cu cardul pasata de la comerciant la platitor Asthazar Asthazar Buna ziua. Fiecare tranzactie bancara este comisionata, iar acest comision il suporta comerciantul, din cate stiu eu, Comerciantul cu care am eu de-a ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)