avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. Este legal ce mi se pretinde?

Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision din partea CEC in fiecare luna cate 5 lei (adica 20 lei a patru luni ) .Intrebarea mea este ,Este legal ! Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:11, 17 Noiembrie 2019


latka a scris:

Ce treaba are CEC Bank? Banca respectiva are o declarație pe site ca respectă OUG 113 și plătitorul prin transfer bancar nu este responsabil de comisioanele beneficiarului.

Nu trebuie sa dați în judecată pe nimeni, ci sa faceți o reclamație la ANPC, care este agent constatator pentru persoane fizice conform art. 178 din Oug 113 /2009 și sa cereți sancționarea conducerii asociației pentru nerespectarea art. 116 și 117 din Oug 113 /2009. Anexati copii măcar după un ordin de plată în care arătați ca ați plătit suma întreaga și o copie a listei de care ziceți ca e afișată la avizier, în care vi se impută acele comisioane.

Amenda e conform art. 181 de minim 50000 RON.



Am inteles ,domnul latka,va multumesc inca odata !Sunt atat de aroganți de imi vine să-i strâng de gât, credeti-ma!
Buna ziua domnilor ,luni 21.10.2019 am depus plangere online către ANPC si email la primărie cu toate prevederile legale privind comisionul bancar .Astept cu nerăbdare raspuns in 30 zile. O zi bună !
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
astept cu interes raspunsul dvs privind felul cum v au solutionat reclamatia forurile competente si va doresc succes!
Mulțumesc frumos .

wazz a scris:

astept cu interes raspunsul dvs privind felul cum v au solutionat reclamatia forurile competente si va doresc succes!

1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O petitie pentru interpretarea oficiala a Legii 196/2018 privind comisioanele bancare facuta catre Parlamentul Romaniei a fost redirectionata pentru raspuns competent catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Reproduc mai jos raspusul MDRAP:

....
trebuie clarificat tipul de comision la care faceti referire, avand in vedere ca pot exista comisioane de administrare a contului unic al asociatiei (caz in care aceste comisioane reprezinta cheltuieli ale asociatiei de proprietari) sau comisioane la tranzactie (caz in care comisionul este suportat de cel care efectueaza tranzactia, caz in care comisionul poate sa nu intre in sarcina asociatiei de proprietari, ci a proprietarului care efectueaza plata catre asociatie, acesta din urma nereprezentand cheltuiala comuna a asociatiei) precum si altele, dupa caz
.....

Aceasta este o interpretare oficiala conf prevederilor noului cod civil art 9.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
toneamarin, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine suportă comisionul bancar la plata întreținerii prin op? latka latka Am urmarit discutii mai vechi pe aceasta tema, care se termina undeva prin 2016.Din ele am tras concluzia ca si vechea lege, ca si cea noua dealtfel, au lasat ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu ... carmen06! carmen06! Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu comisionul bancar de 15 lei /luna, pe cpi sau pe apartamente?multumesc! (vezi toată discuția)