avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea prostitutiei
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea prostitutiei

Din cate vazui azi pe avocatnet , www.avocatnet.ro/content/art...
noul Cod Penal nu mai sanctioneaza prostituatele , asa ca asta este primul pas pentru legalizarea prostitutiei .

Eu cred ca legalizarea prostitutiei este un rau necesar , din care societatea are numai de castigat .

Citii pe ziarul Gandul ca studentele franţuzoaice au un second job: prostituţia , si ma gandii ca este mult mai bine asa , decat actuala situatie din Romania , in care tinerele studente sunt nevoite sa se prostitueze , acceptand sa devina " prietenele " unor diversi indivizi care au bani , si devenind dependente de acestia .

Cred ca daca prostitutia devine legala in Romania , prostituatele vor avea independenta materiala si vor fi mult mai putine victime ale exploatarii sexuale .

Nu este de neglijat nici cresterea incasarilor la bugetul de stat si a fondurilor speciale , si protectia acordata de stat practicantelor acestei meserii .

In loc de prostituate ar putea ca in Nomenclatorul meseriilor sa fie trecut " prestator de servicii sexuale " , pentru ca si barbati ar trebui sa poata practica a doua meserie din lume ca vechime .

Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Costinel Burca, Contabil
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:01, 24 Ianuarie 2010
De foarte multe ori e mult mai scump pentru o femeie sa se duca la coafor sa se aranjeze , decat pentru un barbat sa " lucreze " .

Cand m-am gandit la coafor , m-am gandit si la un masaj facial care sa alunge ridurile .

Aici dezbatem strict problema prostitutiei ,nu ne incurcam cu droguri , chiar daca sunt doar droguri usoare . .
Bine, @romania inedit… Se discuta despre legalizarea prostitutiei (fara droguri usoare – sau “grele” – care merg “ mana in mana”)… Aveti un posibil raspuns pemtru vreuna dintre intrebari?

Daca nu sunteti "interactiv"... ati deschis degeaba un subiect nou...:)
Masuri antircriza in trei pasi:

1. Legalizarea prositutiei;
2. Introducerea unei taxe mici, dar foarte consecvent aplicata pe activitatea doamnelor si domnilor respectivi;
3. Introducerea obligativitatii de plata, analog salariilor (cu exceptia impozitului, vezi punctul 2).

Cate vreme exista barbati si femei care sunt dornici sa plateasca pentru "prestarea unor servicii speciale, pe care nu le pot procura din alta parte" (si am impresia ca sunt, au fost si vor fi mereu), ar trebui sa profitam de asta.
Devine… hilar subiectul – raportat la criza financiara :stunned:

1. Legalizarea prostitutiei – se “decreteaza” maine (sa zicem). Pana se implementeaza… trece criza.

2. Sigur, o taxa mica… Impozit anticipat, banuiesc… Deh – cred ca doamnele si domnii prestatori / prestatoare s-ar gandi de doua ori daca sa se… inscrie ca… PFA? Nu se raspunde la aceasta intrebare: cum vor fi “incadrati” prestatorii? PFA, bugetari…?
In concluzie, ar lucra tot “la negru”.

3. Chestia cu salariul n-am… prins-o!
1. Cum am vazut la impozitul forfetar, exista metode de a implementa foarte rapid si efectiv acte normative.

2. Daca numai o parte din perstatorii se inregistreaza (nu este relevant, in ce forma) deja am castigat. Bineinteles ramane o parte care va lucra tot la negru, dar in acel caz pot fi persecutati pentru evaziune fiscala -- Al Capone a fost condamnat NUMAI pentru evaziune fiscala, nu pentru omor, comert ilegal cu alcool, vatamare corporala si alte lucruri care nu au putut fi dovedite).

3. Sa plateasca contributiile la CAS, CJP, Somaj etc.

Incriminarea prositutiei nu aduce nimic. Nu degeaba se cheama prostitutie. Pana cand va exista prostie (aceasta fiind o caracteristica definitori a rasei umane) va exista si prostitutie deci daca statul nu poate opri acest fenomen, atunci ar trebui sa incearca sa profite de ea.

Alte discuții în legătură

Antiprostitutie Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate ... (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)
Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra ContSters98240 ContSters98240 Citesc, astazi, in Libertatea \"Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei\" ... ... (vezi toată discuția)