avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea prostitutiei
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea prostitutiei

Din cate vazui azi pe avocatnet , www.avocatnet.ro/content/art...
noul Cod Penal nu mai sanctioneaza prostituatele , asa ca asta este primul pas pentru legalizarea prostitutiei .

Eu cred ca legalizarea prostitutiei este un rau necesar , din care societatea are numai de castigat .

Citii pe ziarul Gandul ca studentele franţuzoaice au un second job: prostituţia , si ma gandii ca este mult mai bine asa , decat actuala situatie din Romania , in care tinerele studente sunt nevoite sa se prostitueze , acceptand sa devina " prietenele " unor diversi indivizi care au bani , si devenind dependente de acestia .

Cred ca daca prostitutia devine legala in Romania , prostituatele vor avea independenta materiala si vor fi mult mai putine victime ale exploatarii sexuale .

Nu este de neglijat nici cresterea incasarilor la bugetul de stat si a fondurilor speciale , si protectia acordata de stat practicantelor acestei meserii .

In loc de prostituate ar putea ca in Nomenclatorul meseriilor sa fie trecut " prestator de servicii sexuale " , pentru ca si barbati ar trebui sa poata practica a doua meserie din lume ca vechime .

Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Costinel Burca, Contabil
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:01, 24 Ianuarie 2010
Fenomenul prostitutiei se bazeaza pe simple instincte, ce nu prea ne deosebesc de animale (unele cercetari chiar arata ca fenomenul prostitutiei exista si in regnul animalier).

Nici faptul ca marea majoritatea indiviziilor din specia umana se simt in siguranta doar intr-o turma mai mare sau mai mica nu ne prea distinge de cei din regnul animalier.

Chiar si familia se bazeaza pe cele mai elementare instincte umane: Pe de o parte pe instinctul de conservare a speciei (avem sanse mai mari se ne inmultim daca traim in familii -- nici asta nu ne distinge de regnul animalier), pe de alta parte pe instinctul sexual combinat cu o mare portiune de lene, egoism si gelozie (nu trebuie sa ne straduim cu mari eforturi pentru a cuceri un partener, deoarece, datorita familiei, avem deja unul permanent, care, din punct de vedere sexual ar trebui sa ne apartine in excluzivitate).

Iluzia numita incepe, cand zicem "eu", "noi", "specia umana". Tot ceea ce urmeaza dupa asta, este fals.

Dar asta este intr-adevar foarte Off-Topic.
Eu cred ca este aproape normal ca unele femei sa fie impotriva prostitutiei , deoarece la un moment dat barbatii ar putea sa faca un calcul si sa vada ca ies mai ieftin daca apeleaza la serviciile unor prostituate .
@romania inedit, apreciez din ce in ce mai mult faptul ca vreti sa ne amuzati! Aceasta dovediti cu ultima interventie :)

Femeile nu sunt impotriva prostitutiei! Ar putea fi – eventual – impotriva legalizarii… Si argumente sunt suficiente (atat pro cat si contra legalizarii).

Dar: barbatii de ce ar fi pro, neaparat si cu necesitate?
Despre ce criza se face scriere – pana la urma – la acest subiect? O fi cea economica?! :D
cu riscul de a fi criticat : sunt pro!!!!!=D>=D>=D> legalizati prostitutia!!!yupyyy!!!
@stefan_dumitru_m, la ce entuziasm aratati incep sa cred ca nu prea mai discutam despre legalizarea prostitutiei in general (si in particular ca o solutie de a scoate RO din criza economica).
Cu riscul de a fi criticata: Se pare ca trebuie sa fie la mijloc o altfel de criza…:">

Dincolo de acest entuziasm, aveti si ceva idei despre unde ar putea fi amplasate (si acceptate de populatie) stabilimentele, cum ar fi inregistati la Finante prestatorii de servicii sexuale?

Alte discuții în legătură

Antiprostitutie Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate ... (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)
Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra ContSters98240 ContSters98240 Citesc, astazi, in Libertatea \"Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei\" ... ... (vezi toată discuția)