avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, tot ce ati scris este corect din punct de vedere stiintific.
Inclusiv in ceea ce priveste scaderea in virulenta, scaderea fortei virusului de a fi atat de letal.Insa, ramane de vazut pentru ca aceste opinii medicale stiintifice pot fi contrazise de noul coronavirus.

Am vazut ca ministrul sanatatii, domnul Nelu Tataru, spera sa nu mai avem valul doi.
Si eu sper la fel, pentru ca asa imi pare si mie logic sa fie, deoarece in conditiile in care infectarea va continua in ritmul actual este de fapt vorba de valuri mai mici continue si nu un val mare care sa creeze groaza.Ma refer insa strict la Romania, nu si la alte state.
Un val mare, un al doilea val, ar fi letal pentru ca s-ar ajunge la situatia din Italia si Spania.
De aceea, mentinerea spitalelor COVID in stare de functionare si pregatite constituie o necesitate.Multi spun ca ar trebui dezafectate dar ar fi o greseala chiar daca poate ca nu va fi nevoie de ele.
Nu stiu daca in 2-3 zile un spital COVID care sa devina NONCOVID poate fi refacut la loc rapid de tot sa devina spital COVID.
Nu poti avea ceva mixt.
Am vazut ca sunt medici care sustin aceasta aberatie organizatorica.Din punct de vedere epidemiologic ar precum a fost situatia la spitalul din Suceava cu dezastrul aferent.

Infectarile zilnice continua in acelasi ritm.
A crescut insa numarul.de.persoane aflate la terapie intensiva.Sunt 171 astazi.

[ link extern ] /

Marea problema cu un al doilea val in sezonul rece ar fi si aceea ca spitalele de campanie nu cred ca ar mai fi functionale, fiind vorba de corturi de armata.
Nu stiu in ce masura pot fi tinuti in corturi iarna pacientii infectati cu COVID-19.

O alta problema poate fi si aceea ca relaxarea sa creeze un nou val ceva mai mare.Acest val ar putea sa nu fie foarte mare dar nu se poate sti ce ar iesi pentru ca nu se stie cati indectati exista in prezent si pe unde se afla.Este ceva aleatoriu si nu iti poti da seama.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2020
Iarasi a crescut numarul de infectari dar profesorul Rafila spune ca nu este ceva ingrijorator.

[ link extern ]

[ link extern ]

Sa vedem cat va mai urca numarul de infectari in viitoarele zile sau cat de putin va scadea.
Numarul.de infectari nici nu arata ceva exact.Este mai mult un barometru orientativ pentru ca numarul de infectari este mult mai mare decat cel.descoperit.

In Spania si Italia numarul de infectari este mai redus decat la noi dar ei stau rau la numarul de decese.

Sper ca persoanele cu risc de deces ridicat sa se apere foarte bine la noi.
Daca nu sunt cazuri grave, severe, nu ar fi probleme deosebite.

Care este situatia cu dezafectarea spitalelor COVID?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2020
A crescut in continuare numarul infectarilor.

[ link extern ]

In alte tari care mai este situatia?

Nu cred ca ar fi ajutat prelungirea starii de urgenta, asa cum considera fostul presedinte Traian Basescu.
Tot acelasi lucru ar fi fost.Ar fi existat aceeasi crestere de infectari in timp.
In plus , populatia deja devenise nemultumita si agitata.

[ link extern ]

Daca se va ajunge din nou la un numar mare de infectari vom reintra in stare de urgenta.

De aceea nu trebuie dezafectate spitalele Covid.
Multi oameni politici si medici nu au inteles acest lucru dar e bine ca a inteles guvernul.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
Sigur nu vor fi dezafectate, cel mult se va redimensiona activitatea lor.
In alta ordine de idei, revenind la tunelurile de dezinfectie:
"Institutul Național de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea tunelurilor de dezinfecție cu scopul limitării transmiterii COVID 19. "
[ link extern ]
Da.
Tunelurile de acest fel sunt indicate la medici cand ies din zona contaminata dar imbracati in costume de protectie inchise ermetic.
Si in laboratorul din Wuhan aveau cu siguranta astfel de tuneluri de decontamnare.

Astazi am inteles ca au fost doar 166 de infectari.
Cam asa o sa tot fie situatia...cu oscilari...

[ link extern ]

In China iar este agitatie.
Cand intra virusul nu mai scapi usor de el.
Chinezii erau singurii care nu aveau cum.sa scape de noul.coronavirus.
Europa daca era atenta avea o sansa sa scape.

In India sunt foarte multe infectari dar ei sunt foarte aglomerati acolo.
Am inteles ca dorm pe strada unul langa altul.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)