Da, tot ce ati scris este corect din punct de vedere stiintific.
Inclusiv in ceea ce priveste scaderea in virulenta, scaderea fortei virusului de a fi atat de letal.Insa, ramane de vazut pentru ca aceste opinii medicale stiintifice pot fi contrazise de noul coronavirus.
Am vazut ca ministrul sanatatii, domnul Nelu Tataru, spera sa nu mai avem valul doi.
Si eu sper la fel, pentru ca asa imi pare si mie logic sa fie, deoarece in conditiile in care infectarea va continua in ritmul actual este de fapt vorba de valuri mai mici continue si nu un val mare care sa creeze groaza.Ma refer insa strict la Romania, nu si la alte state.
Un val mare, un al doilea val, ar fi letal pentru ca s-ar ajunge la situatia din Italia si Spania.
De aceea, mentinerea spitalelor COVID in stare de functionare si pregatite constituie o necesitate.Multi spun ca ar trebui dezafectate dar ar fi o greseala chiar daca poate ca nu va fi nevoie de ele.
Nu stiu daca in 2-3 zile un spital COVID care sa devina NONCOVID poate fi refacut la loc rapid de tot sa devina spital COVID.
Nu poti avea ceva mixt.
Am vazut ca sunt medici care sustin aceasta aberatie organizatorica.Din punct de vedere epidemiologic ar precum a fost situatia la spitalul din Suceava cu dezastrul aferent.
Infectarile zilnice continua in acelasi ritm.
A crescut insa numarul.de.persoane aflate la terapie intensiva.Sunt 171 astazi.
[ link extern ] /
Marea problema cu un al doilea val in sezonul rece ar fi si aceea ca spitalele de campanie nu cred ca ar mai fi functionale, fiind vorba de corturi de armata.
Nu stiu in ce masura pot fi tinuti in corturi iarna pacientii infectati cu COVID-19.
O alta problema poate fi si aceea ca relaxarea sa creeze un nou val ceva mai mare.Acest val ar putea sa nu fie foarte mare dar nu se poate sti ce ar iesi pentru ca nu se stie cati indectati exista in prezent si pe unde se afla.Este ceva aleatoriu si nu iti poti da seama.