avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Scheme de tratament exista.
Romania a avut sansa sa nu fie lovita foarte repede de noul coronavirus si dr. Cercel si altii au dezvoltat rapid scheme de tratament.
Am avut un avans de cateva saptamani fata de alte state.

Tunelurile.cu UV chiar ca sunt nocive.S-a si spus ca razele UV nu se folosesc decat la obiecte.
Tunelurile cu biocid ar putea avea un rol.pozitiv dar nu se va rezolva nimic doar asa.
Covoarele antibacteriene sunt si ele utile.

Nici nu prea s -au respectat masurile de restrictie de toti si de aceea infectarea s-a extins foarte tare.
Stiti ca eu sustineam ca era imperios necesara carantinarea celor veniti din strainatate.
De acolo a scapat situatia de sub control in Romania.

Noua Zeelanda sustine ca nu mai are niciun caz de COVID 19 dar sa.fie oare asa?
Este posbil sa aiba asimptomatici si sa nu stie...

Iata si situatia din Israel in ceea ce priveste inchiderea scolilor:

[ link extern ]

,,Însă, în ultimele zile, odată cu ridicarea măsurilor de restricţie, peste o sută de şcoli s-au închis, după ce sute de elevi şi profesori au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Peste 17.000 de persoane se află de asemenea în carantină după ce au intrat în contact cu persoane contaminate, potrivit Ministerului Educaţiei."

Israel testeaza foarte tare:

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Scheme de tratament la domiciliu, sau preventiv, nu exista. Dvs. va referiți la cele din spitale, eu la cele care s-ar putea aplica de fiecare acasă, gen Tamiflu, când ai gripă. Deocamdată nu avem.
~ Conținut șters la cerere ~
Da, tratament la domiciliu calificat nici eu nu am auzit sa existe.
Au fost unii de le-a fost recomandat paracetamol de medic din cate am inteles.La cei care ar fi avut forme usoare si erau izolati la domiciliu.Si unii carantinati primeau tot paracetamol ca tratament.

Ionica Porumbel, efectul imunizarii de turma nu vizeaza varianta cu oile ci altceva...
Medicii au zis de la inceput asa ceva cand eu speram sa se opreasca rapid infectarea masiva in Romania dar apoi au venit cei din diaspora si s-a raspandit virusul in toate directiile.
Acela a fost momentul in care situatia a luat-o razna la noi in tara.

Cel putin eu nu am remarcat ca in Romania sa fi existat infectare cu noul coronavirus pana sa apara virusul in Italia si era mai mult decat evident ca va ajunge si la noi in mod inevitabil.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)