avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poza cu "stăpânii" e falsa, se vede de la o poștă.
Cea mai mare problemă cu mastile este aceea ca se umezesc si oamenii intra apoi cu ele umede in spatii inchise.
Si se mira de ce tot crește numărul de infectari in ciuda masurilor de restrictie.
Mastile umede trebuie schimbare imediat ce se umezesc si in niciun caz nu trebuie intrat cu ele în spatii închise.
Nimeni nu vrea sa zică insa asa ceva desi este stabilit științific medical.

Daca se mai intra si in magazine aglomerate cu masti umede situatia devine critica.

[ link extern ]

Inchiderea magazinelor la ora 21 duce inevitabil la aglomerație.
De când au dat masura am prevazut acest lucru si era ușor previzibil.
Degeaba dai restrictii daca inghesui oamenii 2 ore pe zi in supermarketuri.
In acest mod anulezi distanțarea fizica.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
Stiti ca, in urma cu câteva zile am ridicat întrebarea daca cei vaccinați mai pot transmite virusul.A raspuns OMS.

OMS susține ca exista in continuare acest risc desi cei vaccinați ar deveni imuni si va fi necesar sa poarte masti de protecție.

,,Organizația Mondială a Sănătății spune că persoanele vaccinate împotriva coronavirusului trebuie să poarte în continuare masca de protecție și să respecte regulile de distanțare fizică pentru că deși ar putea fi imuni la dezvoltarea Covid-19, ei ar putea să răspândească, totuși, virusul."

[ link extern ]

Ce parere aveti de răspunsul OMS?

Daca ar exista acest risc, ar trebui vaccinați toti cei din familia respectivă pentru ca nu cred ca vor purta toti masca in casa.

Ma întreb de ce nu s-au făcut deja astfel de teste și au așteptat atat de mult timp?
Acest lucru va bulversa si mai mult oamenii care nu stiu daca se vor vaccina daca nu se vaccinează toti membrii familiei.

Daca copiii nu vor fi vaccinați și pot transmite virusul lundu-l de la cei vaccinați va creste rata de contaminare.
Eu nu știu, dar, parca ăștia nu gândesc sau gândesc foarte încet.
Cea mai mare problemă in lupta cu pandemie pare sa fi fost lipsa unor minți agere.
Si problema a rămas neschimbata pana in prezent.
Si uite asa creste iar numarul celor care isi pierd increderea in OMS, si sistem in general.
In aceasta privința ar putea avea dreptate OMS.
Este o întrebare pertinenta dar trebuia de mult timp testat acest lucru.
Trebuie stiut sigur dacă exista sau nu risc de transmitere a virusului de catre cei vaccinați.
Acest lucru poate genera schimbari majore atat in ceea ce priveste strategia de vaccinare cat si durata pandemiei.
Riscul major este fata de persoanele care locuiesc cu cei vaccinați daca ar exista risc de transmisie.

Ar schimba total strategia de apărare împotriva noului coronavirus, in opinia mea, pentru ca in opinia altora este greu de spus ce ar gandi.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)