avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
E adevarat , nu exista asimptomatici , dar si la SARS-cov2 a trecut destul timp pana sa-si dea seama cineva ca niste oameni aparent sanatosi sunt atat de primejdiosi .Da , cel mai usor sa faci o strategie de aparare este cand iti cunosti dusmanul in toate amanuntele . Dar , cand nu cunosti despre el mai-nimic , si cand te si copleseste numeric , e mai greu ...spre imposibil ...
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
CHKa, utilizator
Daca s-ar fi abordat o atitudine internațională responsabila preventiva era posibil.
Nu ati vazut ca la început medicii vorbeau aiurea?
Toti s-au bazat pe.medici si aici s-a greșit.
In China existau probleme si daca China a anunțat insemna ca trebuie foarte multa atenție și prudenta.
Noi nu am avut asimptomatici pana nu au venit cei multi din străinătate.
Tocmai asta a fost problema , ca cei care aveau cele mai multe informatii , cei care stateau la nivelul primar al constructiei unei strategii - medicii - nu au dat date corecte , pentru ca nu le aveau . Aveau cel mult intuitii , experienta despre comportamentul altor virusuri , dar nimic concret despre covid . Si asta s-a dovedit fatal , acesta s-a comportat atat de atipic si parsiv , incat au avut nevoie de timp sa-l inteleaga cat-de-cat . Daca pleci de la o baza fragila si incompleta ce constructie rezista ? Strategiile pe care le-au gandit toate statele s-au dovedit ineficiente , sau - ma rog - insuficiente . Cand China a dat primele date ,( nu tocmai complete si corecte ) virusul era de buna vreme calator prin lume , imi amintesc ca chiar dvs. spuneati ca s-a constatat ulterior ca in Italia au fost decese de covid inca din octombrie ( cred ca nu ma insel , parca dvs. ne-ati dat informatia ) . In opinia mea , s-a facut maximul posibil , in circumstantele date .Iar faptul ca avem deja vaccinuri e cu totul remarcabil , asa avem o speranta ca ne-am putea recupera viata , nu chiar cum a fost , dar cat-de-cat asemanatoare .
CHKa, utilizator
Medicii in toată lumea au încercat sa induca ideea ca nu exista probleme.
Cu toate acestea era ceva mult prea dubios ca sa crezi asa ceva.
Când Italia a fost lovita tare de noul coronavirus era evident ca este ceva foarte serios.
In România se crea ideea falsa cu virusul nu va ajunge.
Eu cred ca medicii epidemiologi deja cam înțelegeau cum stătea treaba dar nu au avut voie sa vorbească ca sa nu se creeze panică.
Eu de aceea am.scris foarte tarziu pe forum pentru ca am zis sa le respect strategia de secretomanie mai ales ca mai toti se bazau pe autoritati.
Doar eu păream ca am luat-o razna cand le spuneam la.oameni ca autoritatile nu se vor descurca la.ceea ce se vedea ca fac.Nu faceau absolut nimic.
Nici masti pentru medici nu aveau daca tineti minte.
Acesta era primul pas care trebuia făcut, achiziția de masti.
Nici nu m,am gandit ca ar fi posibil asa ceva.
Autoritatile m-au socat ca aceste lipsuri cum le-a socat pe ele noul coronavirus.
Din păcate, nu mi,am dat seama ca situatia era atât de tragica pentru ca m-as fi mișcat si eu cu talent daca as fi știut.

China a dat date incorecte si medicii au avut un reper gresit.
Ei fac niște calcule.
Nu stiu daca va aduceți aminte ca eu inca de la inceput am.spus ca nu neapărat medicii trebuie sa se ocupe.de asa ceva.
Cifrele pot fi înșelătoare mai ales daca se dau baze de calcul gresite.

Da, eu am aratat ca italienii sustin ca virusul.exista in Italia inca din septembrie 2019.
Au si probe, zic ei.
Dar, cam asta a fost tot.
Cum.de s-a stins focarul de asimptomatici de acolo sau cum de nu a fost un focar?
Cum de a dispărut virusul?

Si apoi a revenit mai in forta...

Se pare ca Italia este singura tara care a depistat noul coronavirus in septembrie 2019.
Tot Italia este in continuare lovita foarte tare de acelasi nou coronavirus.

Pe 17 ianuarie 2021:

,,În noile zone roşii - Lombardia, Sicilia şi provincia autonomă Bolzano -, populaţiei i s-a impus să nu îşi părăsească locuinţele dacă este posibil, cu excepţia mersului la serviciu, la cumpărături de alimente sau din alte motive urgente."

[ link extern ]
Prof. Streinu Cercel a afirmat astazi ca pana in 2022 va fi necesar sa purtam masti de protecție pe strada cu toată vaccinarea.
Cei vaccinați vor putea transmite virusul chiar daca vor fi imunizați.
Aceasta ar cam insemna, in mod indirect, ca ar cam trebui sa fie vaccinata toată lumea deoarece nu prea se finalizează nimic pana nu devin toti imuni.
El zicea prin aprilie sau mai 2020.ca va trebui sa invatam.sa traim cu virusul.
Cu câteva zile mai înainte tocmai ce citisem ceva in sensul ca, dacă nu învingem virusul noi romanii ne vom da de partea lui...

Pe de alta parte, ar cam trebui ca virusul sa nu mai fie letal in cateva luni sau un an.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)