avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:


Eu zic de cateva luni ca ar fi trebuit procedat asa si in România.
Nu inteleg de ce le-a luat atat de mult.timp la nemti ca sa ajungă la aceasta concluzie dar este o măsură inteligenta și eficienta dupa parerea mea.

, Guvernul israelian a lansat o campanie de vaccinare „fără precedent” împotriva Covid-19, în urmă cu aproape o lună. Mai mult de 2 milioane dintre cei 9 milioane de locuitori au primit deja prima doză, într-un moment în care multe state occidentale se luptă să obțină suficiente doze."

,,Israel a comandat în total 14 milioane de doze – suficient pentru a imuniza șapte milioane de oameni – de la laboratoarele Pfizer/BioNTech și Moderna. A primit deja câteva milioane de doze."

Daca România s-ar fi mișcat cu talent ar fi putut finaliza acest lucru înaintea Israelului.
Se putea face o vaccinare zonala pe București și toate zonele din jurul Bucureștiului, Ilfov, Ciorogarla, Giurgiu, etc.
Am.fi putut face noi asa ceva cu vreo 10 milioane de doze ceea ce ar fi fost echivalentul cu ceea ce face Israel.
Daca aveam 5 milioane de oameni vaccinați zonal.ar.fi.fost ca in Israel.
Era.necesar sa fie o zona aglomerata cea cu vaccinare intensa.
Nu contează granitele in acest caz.


Eu nu stiu cum de nu v-au gasit nemtii pina acum, cred ca Mossad v-a urmarit telefonul de a stiut Israelul ce sa faca.
Eu v-am zis ca nu stiti sa va "vindeti", chiar si pe piata din Romania.
S-au schimbat multe de cand a inceput topicul.

Revenind chiar la titlu, acum, dupa recentele informatii, cand credeti ca se va termina debandada asta ?
Probabil spre sfarsitul lui 2021 , dar cred ca , pe masura ce va progresa vaccinarea , va fi din ce in ce mai bine din punctul de vedere al cazurilor noi . D-le avocat , mastile FFP2 vor fi mai eficiente , dar sunt destul de scumpe , cam 6 lei bucata - cele fara valva - , iar cele cu valva 30 lei cele mai ieftine , cele chirurgicale sunt 0,80 lei . Fireste , cine vrea sa fie protejat mai bine si isi permite costul ... Oricum , nu putem sa nu recunoastem ca masurile luate dau roade , cifrele imbolnavirilor scad constant , nu spectaculos , dar scad . “ Miscatul cu talent “ al Romaniei ar fi insemnat sa faca contract direct cu firmele producatoare si nu prin UE . Nu cred ca ar fi fost oportun sa facem asta , probabil ar fi crescut costurile exponential , UE - fireste - n-ar fi contribuit cu nimic , s.a.m.d. Suntem intr-un club , mergem cu partenerii sau iesim din el ... O asemenea hotarare - sa se vaccineze cu prioritate Bucurestiul si zona acestuia - ar fi declansat un val de indignare , si - va spun cu sinceritate - eu as fi in fruntea lui . Suntem egali cu totii in fata bolii , se moare peste tot , onest este sa se distribuie vaccinul echitabil , in functie de numarul populatiei , in toate zonele tarii .
Masurile cu masca pe afara nu a dat roade nici in Marea Britanie și nici in alte state.
In România au inceput oamenii sa se sperie si sa înțeleagă ca e mult mai.lata treaba decat au fost anunțați de autoritati in general.

Vaccinarea masiva a populatiei Bucurestiului si zonele învecinate ar fi ajutat ca am fi avut o capitala sigura.
Eu nu ma refeream sa fie vaccinați doar cei de aici ci masiv cei din București ca să nu mai fie probleme.
Aveti insa dreptate ca ar fi costat mai.mult sa luam separat dar ar fi existat și posibilitatea sa ne oferim sa experimentam noi.
Insa...eu ziceam de teste rapide de vreo 6-7 luni cred sinde abia acum au inceput sa gândească ceva mai constructiv.

Am auzit ca Arafat ar fi zis ceva de anul 2023 cu finalul purtarii mastilor.
Mi-a zis cineva, nu am auzit eu personal.
Bill Gates a zis de 2022 dar se referea la statele care nu sunt...sărace...

Observ insa ca oamenii sunt in general mulțumiți de Arafat si nu contează ce se putea face și sa se rezolve rapid cu pandemia in România.
Chiar si mie imi place de Arafat, in afara de partea cum a administrat situatia cu pandemia...

Pe partea cu Smurd, fara indoiala ca nimeni nu s-ar fi descurcat mai bine decat el...
Este folositor in caz de calamități naturale și cred ca s-ar descurca bine.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce interes presupuneti dvs. ca am eu , din cu totul alta parte a tarii sa avem o capitala sigura ? acelasi interes ca Iasi sau Galati sa fie sigure , nici mai mult nici mai putin . De ce sa fie Bucurestiul fara probleme si Oradea nu ? Interesul meu stringent e sa fie orasul meu , judetul meu imunizat , ca sa fiu si eu mai la adapost , dar sunt constienta ca echitabil e sa se mearga in acelasi timp si ritm in toata tara . Asa e drept... Dvs. v-ati fi oferit sa fiti vaccinat experimental ? Cati din Romania ar fi vrut ? Eu , una , nu . De testele rapide , va povestesc ce s-a intamplat in familia mea ( deci am amanunte la mana-intaia ) , cu totii fiind in Madrid . Mama , avand de discutat o problema de familie , si-a chemat cei 4 copii . Copilul nr. 1 s-a testat cu test antigen sambata , a primit rezultatul pe SMS duminica . Luni s-au intalnit cei 5 la mama acasa , au stat cu totii vreo 3 ore . Marti acesta a inceput sa aiba simptome , a fost testat PCR , rezultat pozitiv , primit miercuri . Toti ceilalti patru ( mama si ceilalti 3 copii ) si-au facut urgent test antigen , toate negative . Vineri , mama si inca 2 copii fac simptome , se testeaza oficial PCR si toti sunt pozitivi . Unul singur a scapat din cei 5 , n-a facut nici o simptoma , idee n-am daca nu a fost infectat si asimptomatic . Deci , din 5 teste antigen ,sigur 4 au fost fals-negative , al 5-lea , ai putea spune ca a fost exact ... dar nu e de bagat mana in foc . Deci , daca ai o acuratete de 20% , nu le prea vad utilitatea ...PS . Eu , totusi , cred ca purtarea acestor masti simple ( coroborat si cu celelalte masuri - destul de blande , as zice ) pana acum s-a dovedit ca a dat roade , altfel am avea cifre mult mai proaste .
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)