Stiu ca ati mai intrebat.
Si am incercat sa aflu dar nu am reusit.
Se pare ca nu exista in acest moment asa ceva.
Toti ziceau ca se descurca autoritatile dar la intrebarea, care autoritati, venea acelasi raspuns...autoritatile...
Eu stiam acest lucru din ianuarie 2020 si in februarie deja mi-am dat seama ca va urma un dezastru daca nu ma insel eu.
Si...din pacate...nu m-am inselat.
Nu am respins din start decat medicii civili, nu si medicii militari dar cu conditia sa fie pregatiti strict pe domeniu de razboi virosologic sau bacteriologic.Nu sa stie doar sa umble cu virusii si bacteriile, ci sa poata si crea strategii de aparare pe parte tactica strategica.Trebuie sa existe niste parametrii preventivi primari care sa fie respectati.
In China, stiti ca s-a ocupat aramata si medicii militari de situatia cu epidemia dar au facut o greseala ca au sistat mult prea tarziu deplasarile in interiorul Chinei.
,,Secretarul de stat american a afirmat că boli asemănătoare COVID-19 circulau deja în toamna anului 2019 printre membrii personalului Institutului de virusologie din Wuhan, oraş din centrul Chinei unde a fost detectată pentru prima oară această boală.
Mike Pompeo a cerut, de asemenea, echipei OMS să "exercite presiuni asupra guvernului Chinei" pentru a obţine clarificări cu privire la această "nouă informaţie", scrie Agerpres."
[ link extern ]
Pentru a putea avea o strategie mondiala, pentru ca despre acest lucru este vorba, trebuie sa existe un protocol mondial semnat de toate statele in materie de combatere a pandemiilor.
Desi China are cel mai adesea astfel de probleme cu epidemiile si nu de acum ci chiar din anii 70 ar trebui ca si ea sa fie stat semnatar.
Este clar ca daca ar fi existat un astfel de protocol lucrurile ar fi fost mai simple, cu conditia ca protocolul sa fi fost respectat.
In opinia mea, un astfel de protocol ar trebui sa aiba ca obiect ca toti cetatenii statelor aflati pe teritoriul unde exista o epidemie sa nu poata parasi zona respectiva o perioada de timp, insa, cu conditia ca ambasadele statelor ale caror cetateni se afla in acel perimetru sa aiba in permanenta despre cetatenii lor si sa aiba acces la ei in caz de necesitate.
Ca sa fiu mai explicit, in caz de epidemie ( forma anterioara care poate determina o pandemie) nimeni nu ar trebui sa plece in tarile de origine pana cand nu se lamurea problema.
O perioada recomandata ar fi de 15 zile, cel mult, sau pe perioada de incubatie a unui virus care ar fi presupusa.
Daca s-ar fi procedat in acest fel in Wuhan virusul ar fi ramas local si nu s-ar mai fi extins in toata lumea.
Atunci cand oamenii au inceput sa plece cu avionul, fiecare in tara lui, virusul a inceput sa circule in toate directiile.
Calatoriile cu avionul au dus la o raspandire rapida si in toate tarile.
Deci, ca prim pas, statele ar trebui sa incheie o conventie internationala prin care sa isi exprime acordul sa permita abasadelor altor tari sa intre in zona de carantina si sa se ocupe de carantinarea propriilor cetateni pe banii lor, a statului a caror cetateni se afla in carantina si nu pe banii statului gazda, acolo unde exista zona cu epidemia in curs de desfasurare.
Asa se va putea opri de la origini extinderea unei epidemii.
Este o varianta simpla si foarte eficace dar presupune ca statele sa incheie un astfel de acord international.
Nu este posibil ca cetatenii altui stat sa fie gazduiti si hraniti din banii statului gazda.
Nu este conform cu normele de drept internationale ca cetatenii aflati intr-un stat unde exista o epidemie sa fie carantinati fara a fi cazati si hraniti in mod corespunzator de statul a caror cetatenie o au.
Cheluielile ar fi fost foarte reduse in aceasta ipoteza si nu mai vorbesc de stresul cu pandemia cu restrictii si a.s.m.d.
Pandemia a costat undeva la 28 de trilioane de euro daca am inteles eu bine.
Un cost imens care ar fi putut fi evitat daca statele ar fi incheiat o astfel de conventie internationala.
Aceasta este varianta cea mai simpla in caz de risc pandemic.
Este si varianta cea mai eficace de combatere a raspandirii unui agent patogen dincolo de zona de focar.
In schimb, chinezii luau temperatura in aeroport, ceea ce s-a dovedit complet inutil.
Exemplul acesta l-au urmat si alte state, dupa cum bine stiti...
Aceasta a fost apararea anti-pandemica...
Mai exista niste coronavirusi prin Amazon si sunt extrem de periculosi.
Datorita defrisarilor masive din zona este posibil sa apara o noua pandemie peste ceva timp.
Insa, in zona Amazoniana este mai usor de controlat situatia pentru ca nu este o zona aglomerata asa cum a fost in Wuhan si sunt mai putini oameni pe acolo.
In plus, s-ar parea ca ar fi un coronavirus care sa fie letal in scurt timp.