avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Echinaceea nu va rezolva problema Covid-19
Iar despre spay-uri nazale se vorbeste de nu stiu cind, dar nu despre acelasi.
Deocamdata nici unul nu are autorizatie.
In mod cert vor aparea tratamente ajutatoare vaccinului, asa cum v-am scris intr-o postare anterioara. Dar la fel ca si la vaccin, acestea trebuie sa treaca prin mai multe etape riguros controlate, pentru a iesi pe piata.
Nu disperati si vaccinati-va , pina atunci.
Sau, daca sunteti ceva mai curajos, experimentati boala, daca nu aveti probleme de sanatate, aveti sanse sa treceti prin ea fara urmari. 80% dintre cei care iau contact cu virusul scapa relativ usor. Cu o strategie buna veti depasi momentul si veti fi mai linistit.
Poate ceva de genul:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
latka, utilizator
Pe mine m-a.disperat incompetenta mondiala în apărare nationala a statelor la care aveam pretentii, cum.ar fi SUA, Israel, Rusia.
România avea șansa la o întârziere de cateva luni a virusului pana sa intre in tara.
Bill Gates i-a atenționat pe toți din 2015.A aratat clar ca se impune pregatire ca in caz de război.

Am vizionat si filmul,,Epidemia: Pericol nevazut".Cel cu Matt Demon.El era imun si nu transmitator al virusului.Adica nu era asimptomatic.
Mi-a părut slabut filmul dar au prevazut o incompetenta a autorităților.
Interesanta a fost chestia cu liliacul si porcul de la care a aparut virusul in film.
Si transmisia virusului prin atingerea suprafețelor.Parca s-au inspirat din film epidemiologii care recomandau ca in film spălarea pe mâini foarte des.Prof..Streinu Cercel, de pilda.
In film, epidemia a durat 144 de zile pana au găsit un soi de vaccin prin picături nazale.
Matt Demon a si dat un comunicat prin luna aprilie 2020 in care a atenționat ca nu exista persoane imune in privinta noului coronavirus pentru ca multi se visau imuni si existau probleme in SUA cu nepurtarea mastilor in spatiile inchise.
Bruce Willis a fost dat afara dintr-o farmacie pentru ca nu purta masca.
Si Tom Cruise s-a enervat și a facut scandal la o filmare la ,,Misiune Imposibila " ca nu respectau cei din platou masurile de.protecție si riscau sa se suspende filmările in pandemie.

Pana sa îmi vina mie randul la vaccinare va dura.
Sa experimentez infectarea nu mai interesează si este riscant datorita sechelelor neurologice.
Insa, noua tulpină britanică deja a intrat si se afla printre noi ceea ce va accelera imunizarea populatiei.

Am sa merg insa in restaurante pentru ca deja devine inutil sa.mai aștept pentru ca autoritatile se.misca prea lent.Ne apuca vara si nu terminam cu virusul cu toată tulpina britanică.
Le mai trece si imunitatea celor care au fost deja infectati pana in vara.

Sunt insa nelămurit daca nu cumva tulpina britanică nu s-a format cumva de sine stătător in Germania și in România.
Ar fi important de știut acest lucru pentru ca masurile de apărare și cele economice depind foarte mult de acest aspect.
Ar trebui sa verifice în Giurgiu situatia cu toți cei veniti din UK pana sa se.fi înregistrat primul caz la.o persoana care nu a ieșit din tara.
Este posibil ca tulpina britanică sa se fi format singura in România.
Este o teorie și o ipoteza posibilă, cred eu.
La.virusi si bacterii nu este precum cu ADN-ul uman si de aceea se pot dezvolta tulpini identice sau aproape identice.
Se poate stabili științific acest lucru in laborator?
Un patron de restaurant a dat burgheri gratis si s-a facut coada mare.
O parte din cei foarte vocali care susțin manifestațiile si aglomerarea in piețe îl.critica pe patron si cer sa fie amendat.

Nu este nicio diferenta in protestele din piata si înghesuiala pentru ceva de mâncare și culmea este ca cei care propaga aglomerația in piețe si transmiterea virusului sunt cârcotași.
Nu este deloc in regula asa ceva.
Mai bine tăceau.

Sunt nemulțumiți ca nu sunt amendați cei care vor ceva de mâncare.
Protestatarii vocali nemulțumiți puteau sa le spună sa păstreze distanta la coada celor care vroiau ceva de mâncare.O rezolvare eleganta care rezolva tot.
Dar, nici ăștia nu au minte.
Eu de vreo 8 ani am remarcat ca gândirea nu mai valorează 2 bani.
Si psihologii au observat in urma.cu 7 ani acelasi lucru.

Nimic nu este mai rău decât sa vina o pandemie atunci cand oamenii deja au cativa ani de când nu ii mai apreciază pe.cei care gândesc.
Stiti cu minerii...ei muncesc...nu gândesc...
Eu am întâlnit niste mineri atunci in 90 parca dar mi-a.fost mila.de ei cand i-am văzut cum aratau.
Aveau niste bate si erau murdari.
Si nu v-ati “ prins “ atunci ce marsava punere in scena era cu acei mineri murdari ? de parca - de revolta si spirit patriotic - n-ar fi avut timp macar sa se spele ? Din pacate , “ ganditul “ la cetatenii acestei tari nu pretuieste prea mult , mai bine lipsa ... de parca ar durea. ... Pare ca singurele nevoi care trebuie acoperite sunt : casa , masa , si distractie ( nu neaparat in acesta ordine ) . Si asta ni se trage de mult mai mult decat 7 ani , de pe vremea cand eram toti “ oamenii muncii “ , fara sa ne gandim ca , de fapt , munca era a oamenilor , si nu invers . Oare cum sa califici niste persoane care , pentru 5 - 6 lei isi risca viata lor si a celor din familie ? I-am vazut si eu la tv , nu aratau deloc ca niste saraci si flamanzi ... Si eu cred ca acel patron a gresit , nu trebuia sa dea prilejul unei asemenea aglomeratii . Doar daca nu a facut un experiment social care sa ne arate asa cum suntem... si i-a reusit , as zice ...
CHKa, utilizator
Ideea era aceea ca cei lideri vocali la manifestație reclama pe altii care la rândul lor nu au păstrat o distanta chiar regulamentara...
Aveau insa masti acestia de la coadă.

La manifestatii, liderii vocali nu prea poarta masti si avem o deosebire esentiala aici.
Pentru ce sa ii amendeze, ca stăteau la.coada afara avand măști de protecție?

Erau civilizați tinerii.
Poate ca nu aveau bani si de aceea se înghesuiau.
Stiu tineri care poarta haine si încălțăminte de firma dar rabda de foame.
Rabda baba la.frumusete...este o vorbă mai veche...

I-as fi apreciat pe liderii vocali daca ar fi mers sa.le spună sa păstreze si distanta la coadă.

Sa stiti ca sunt multe.cozi in București, chiar si atunci cand vrei sa dai bani si oamenii stau la cozi.
Ati vazut si la TV ce harmalaie este...

Poate ca ar fi bine ca liderii vocali sa încerce sa elimine cozile.
Acesta ar fi un inceput bun...

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)