avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iata o veste rea:

,,Revoluționarul tratament cu anticorpi monoclonali, considerat anterior o posibilă speranță pentru tratarea formelor severe ale Covid-19, nu este eficient împotriva noilor variante ale virusului, precum cele apărute în Brazilia sau în Africa de Sud, relatează The Guardian."

[ link extern ]

Aceasta ar insemna ca germanii si-au luat o mare plasa.
Ei asa vroiau sa se apere de tulpina britanică.

,,Limba COVID”. Un nou simptom al bolii observat de un expert britanic"

,,Lista tot mai lungă cu posibile simptome ciudate de COVID-19 s-ar putea „îmbogăți” cu încă unul: „limba COVID”. Dacă pierderea gustului este deja un simptom binecunoscut și des întâlnit, un cercetător britanic, Tim Spector, spune că în cazul unora dintre pacienți au apărut afte dureroase, abcese și ulcerații pe limbă care ar fi legate tot de COVID, relatează Euronews."

[ link extern ]

Nu este recomandabila infectarea deloc.
Apar tot felul de simptome ciudate.

,,Apar noi detalii legate de tulpina sud-africană. Două persoane din sudul Angliei au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului. Acestea nu au avut nicio legătură cu oameni care au călătorit recent. Acest lucru a determinat ”testarea accelerată” pentru a ţine transmiterea sub control, informează Reuters."

[ link extern ]

Tulpina sud-africană a ajuns in UK cum a ajuns tulpina britanică la noi.
O au si pe cea braziliana deja.

Cred ca iar s-au mișcat prea greu britanicii si o sa ne afecteze pe toți greseala lor.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2021
,,In Brazilia au fost identificați doi pacienți infectați simultan cu două tulpini diferite ale noului coronavirus, acestea sunt primele astfel de cazuri din lume."

[ link extern ]

Exista doar un caz de dubla infectare in urma cu câteva zile.

Mie imi.pare ca este posibil ca noile tulpini sa se fi născut independent in mai multe colturi ale.lumii.
Daca virusul.se naște evoluat independent cu tulpina noua lucrurile se vor complica si mai tare.

Sa vedem dacă dubla infectare nu va afecta efectul vaccinului.Adica sa anihileze o tulpina iar cealaltă sa reziste si sa isi vada de drum.
Ce ziceti?

Ar putea sa fie insa si o tulpina blândă care sa nu.fie letala pentru nimeni.
Dar, nu ar ajuta la imunizare tulpina blândă deoarece omul infectat tot se poate infecta cu tulpina agresivă.
Virusul asta se misca foarte repede.
De abia ce discutam noi acum vreo 3-4 zile.despre o astfel.de ipoteza si a si aparut practic.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti niste confuzii, evolutionist vorbind, virusul cauta sa se inmulteasca mai usor, nu sa-si omoare gazda, pentru ca atunci moare si el. Prin urmare "agresiva", in exprimarea dvs., s-ar traduce a fi mai contagios. Adica sa aiba niste mecanisme de a patrunde mai usor in organismul uman. Un exemplu de adaptare este virusul herpetic HSV1, care coabiteaza foarte bine cu noi.

Revenind la treaba aia de "mare intelegere internationala" ca sa ne trimitem "trupe de comando pandemic" pe teritoriul altui stat, eu cred ca sunteti intr-o grava eroare. Nu reusim sa facem o intelegere banala, ca niste oameni obisnuiti sa nu fie luati pe sus si deposedati de acte , carduri si telefoane. Nu cred ca v-ar placea acum o calatorie in Mexic:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
latka, utilizator
Da, nu m-am referit ca virusul va evolua in sensul.de a-si ucide gazda.
Daca s-a inteles altfel este bine ca ati precizat.

Insa, daca virusul menține aceeasi linie va ucide in continuare in acelasi conditii.
Nu mai grav de atat.
Oricum, daca infecteaza mai multe persoane in aceleasi conditii problemele se vor accentua.

Problema cu cele.doua tulpini apare daca pe una vaccinul este eficient și pe un nu este eficient.
Este normal natural ca virusul sa faca asa?
Sau, care ar fi explicația?
Pe mine ma enervează din ce în ce mai tare acest nou coronavirus si nimic nu ma enervează mai tare decât atunci cand trebuie sa depind de altii...

Referitor la situatia din Mexic, daca au invocat probleme politice este de-a dreptul surprinzător si supărător in acelasi timp.
Ar trebui ca Mexicul sa dea un comunicat in care sa precizeze care ar fi problema politica.
MAE ar trebui sa ia atitudine mai ales.ca ei deja ar trebui sa stie despre ce este vorba.
Daca polițiștii mexicani au abuzat de functie si au mințit ca ar exista probleme politice s-ar impune o ancheta federala dar tot MAE trebuie sa se ocupe de caz.
Nu ar fi exclus ca autoritățile mexicane sa fi mințit ca sa le închidă gura la romani ca ei vorbeau de drepturi...
In Mexic...cam exista o problema cu drepturile...
In urma cu mai.multi ani dădeam exemplu din România de parca eram in Mexic,Mai mulți polițiști râdeau cu gurile pana la urechi cand le-am zis ca la.instanță imi voi scoate clientul din arest ( am mai văzut in filme americane faze de acest fel...).Era in vremea când procurorii emiteau ei mandat de arestare si nu judecatorii...Apoi, ani de zile intrau in stare de urgenta cand mergeam la.sectia lor...pentru vreun client...si le ziceam ce va urma...

Eu nu pot comenta ceva ce nu inteleg.
Am vazut ca erau probleme cu infracțiunile dar nu știam ca ar exista probleme politice.
Romanii au cam făcut ravagii pe parte financiar-bancara in Mexic din cate stiu eu si nu este ceva tocmai nou.
Am avut cazuri din zona americana inclusiv cu Mexicul pe partea cu fraudele informatice.

Am.fost si eu revoltat cand am auzit ca turiștii romani au avut probleme.
Daca existau probleme ii puteau găsi si la.hotel.
Daca este vorba de niște abuzuri nejustificate ar trebui ca MAE sa ia o atitudine ferma și sa le plătească avocati pentru încălcarea drepturilor fundamentale ale omului.
De.regula, MAE iti recomanda niste avocati din tara respectiva dar daca romanii sunt nevinovați ar trebui sa plătească statul roman avocatul.
Din păcate, nu poate merge și avocat roman in Mexic pentru proces pentru ca nu avem convenție cu ei.pe asa ceva.

O.conventie internațională, asa cum.ziceam eu, in scopul combaterii unei pandemii nu ar fi afectat cu nimic situatia juridica internațională.
In plus, Mexic nici nu se prezintă ca o tara cu risc de pandemie.
Deci, Mexic ar cam fi irelevant sub aspect pandemic.
Exista deja vaccinuri pentru ce ar fi pe acolo.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
As vrea sa știu daca isi aduce aminte cineva de toate aceste filmari si daca au fost date la.posturile.de.televiziune din România:

[ link extern ]

Daca nu va amintiți tot, va rog sa imi spuneți care din înregistrarile video nu v-i le amintiți si sa.indicati si.minutele.

Este vorba de înregistrări video din Wuhan din decembrie 2019.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)