avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nu v-ar strica sa luati - poate de la parinti - o doza zdravana de buna-crestere . Nimic nu scuza sa jigniti o persoana , indiferent daca sunteti de acord sau nu cu ce spune . Ceea ce eu am relatat este ceea ce un oficial ( reprezentand Israelul , nu un cetatean oarecare ) a sustinut public , pe un canal tv . Din fericire , Digi24 are arhiva pe care foarte usor o puteti consulta , cautati stirile de la ora 13 si , intre 13 si 13.30 veti vedea cu proprii ochi . Daca au fost aberatii , atribuiti-le celui care le-a spus , nu mie . PS . Imi cer scuze , am revazut in arhiva emisiunii , cifra vaccinatilor este de 3,5 mil si 2 mil si cu rapel , am retinut eu gresit . Restul ramane valabil .
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca despre asa ceva e vorba, legat de noi tratamente in Israel :
[ link extern ]
Nu cred ca e nevoie de minuni, dintr-odata, dar orice pas inainte mi se pare un cistig. Depinde la ce parte a paharului te uiti.
latka, utilizator
Da, este incurajatoare situatia cu medicamentul din Israel.
Sunt putine cazuri de persoane tratate si vindecate dar 100% imi place cum suna.
Sa speram ca se va mentine aceasta cota in continuare.
Trebuie sa existe un leac pentru acest nou coronavirus oricat de ascuns ar fi el, pentru ca a fost foarte bine ascuns leacul...daca acesta se va dovedi eficient in continuare in aceeasi maniera imbucuratoare.

Cat costa medicamentul Allocetra?

Este mai mult decat necesar un medicament eficient chiar daca exista vaccinul pentru ca deja au aparut doua tulpini care par sa creeze probleme la vaccin daca am inteles eu bine si nu ar fi exclus sa avem ceva probleme neplacute in continuare.

Pana sa imi vina mie randul la vaccin este posibil sa nimeresc tocmai vaccinul SPUTNIK V.
Eu insa mi-am pus ceva baza in el si sper sa nu ma fi inselat.
Rusii mereu au fost foarte orgoliosi in domeniul cercetarii si nu si-ar fi dorit circ cu vaccinul lor.
S-a vaccinat si una din fetele lui Putin care banuiesc ca este bine dupa vaccinare.
Au aratat ca sunt siguri pe ei inca din acele clipe, din moment ce prin vara 2020 s-a vaccinat fata lui Putin.
Insa, retin ca, la vaccinul rusesc se recomanda ca rusii sa nu bea vodka.
Care o fi situatia cu vaccinarea in Rusia?
Intr-adevar , pare ca despre asta vorbea ambasadorul Israelului . Tot dansul spunea ca este vorba de medicamente aprobate deja pentru uz uman , doar ca pentru alte boli , si ca s-a inceput testarea pe loturi mai mari de pacienti . Aprecia ca, intr-o luna-doua , ar putea fi prins in protocolul de tratament pentru covid . Datator de sperante , cu adevarat ... E foarte posibil sa fie eficient vaccinul rusesc , cand au anuntat ca au ajuns la el , chiar UE a comunicat ca ar putea fi folosit daca Agentia Europeana a Medicamentului il verifica si aproba . Doar ca rusii nu au cerut decat acum aprobarea , era o prostie sa nu o ceara , se fac bani buni pe disperarea tuturor statelor sa-si imunizeze populatia . Mi-amintesc ca recomandarea era ( la vaccinul Sputnik ) sa nu se bea alcool vreme de 45 zile si ca ar fi scazut brusc dorinta rusilor de a se vaccina . Poate a fost doar o gluma de presa ...
Ministrul sanatatii din Rusia, o doamna, a recomandat asa ceva.
Dar, parca au precizat ca, nu este recomandabil pentru ca alcoolul scade imunitatea si acesta ar fi de fapt motivul.
Ceva la modul ca nu se prinde foarte bine vaccinul daca rusii vaccinati ar bea dupa vaccinare.Dar, probabil ca nu era vorba de 2-3 zile ci de mai mult...probabil 45 de zile...
Rusii beau vodka ca pe apa si au o viteza uluitoare.
Ar trebui sa scrie in prospectul vaccinului despre asa ceva.

Este posibil ca Rusia sa fi asteptat si sa apara probleme cu livrarile de vaccin din alte state si apoi sa vina si ei in ajutor...

Israel si-a dat foarte tare silinta pentru ca ei sunt putini ca numar dar au si orase destul de aglomerate.
Si-au dat seama ca este lata treaba destul de devreme.Nu foarte devreme dar nici nu au avut timp de reactie.I-a lovit imediat noul coronavirus si pana sa intelega clar situatia deja aveau probleme grave.

Si Slovacia era foarte disperata,in urma cu putin timp, pentru ca au un popor putin numeros si cereau sa se iasa din casa doar cu test PCR negativ.
Ei au fost cei mai disperati dintre toti, cred eu.
La ei ar fi fost destul de usor sa se izoleze si sa nu ajunga in stare de disperare dar au luat exemplul negativ de la statele mai mari care au ignorat noul coronavirus si apoi au intrat in fibrilatie cu masurile restrictive.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)